Strandene i Rio de Janeiro – Brasilien

Strandene i Rio de Janeiro er nok det som byen er allermest kendt for. Med hele 23 strande, er der også masser at vælge imellem i den smukke by. De to mest omtalte og kendte strande er Copacabana og Ipanema. Det er også ved disse to strande, at de fleste turister vælger at bo.

Strandene i Rio de Janeiro - Brasilien

Promenaden og vandet

Ved de to strande, er der en promenade med et meget bredt fortov, der har et meget karakteristik smukt bølgemønster. Der ligger masser af små cafeer, fastfood restauranter og kiosker, så der er rig mulighed for at få noget at spise og drikke.

Vandet er smukt, men også voldsomt ved strandene i Rio de Janeiro. Da vi var i Rio var bølgerne høje og strømmen meget stærk. Vi skulle selvfølgelig ud at bade, men der gik ikke særlig lang tid før vi alle tre blev væltet af de store bølger, for derefter at ligge og rode rundt i vandkanten. Så selvom vandet er smukt, skal du have respekt for bølgerne og understrømmen, som er meget stærk.

Strandene i Rio de Janeiro - Brasilien

Lancaster Othon Travel Hotel - Rio de Janeiro, Brasilien

Livet leves på stranden i Brasilien

For brasilianerne leves livet på strandene i Rio de Janeiro, som er en stor del af deres samvær og kultur. Familien og venner samles her, hvor der enten dyrkes alle mulige former for sport eller der tages en løbetur på den lange promenade. Her slappes af, folk soler sig, danser, snakker og griner. Da alle strandene er offentlige ligger rig som fattig side om side på strandene.

Det var skønt at opleve at brasilianerne, har et meget afslappet forhold til deres krop. Der bliver ikke pakket noget væk, bare fordi du ikke lige lignede en, der er hoppet ud af et modeblad. De har en stolthed omkring deres krop og viser den hellere end gerne frem, så solen kan nydes, på så meget af deres hud som muligt.

Ved solnedgang tager de fleste brasilianeren hjem, men i weekenden finder de tit en restaurant, hvor familien eller venner nyder en middag i højt humør.

Strandene i Rio de Janeiro - Brasilien

Strandene i Rio de Janeiro - Brasilien

Koncert på Copacabana

Under vores ophold i Rio blev der holdt en stor Live Earth koncert på Copacabana. Hele stranden var tæt pakket med mennesker og vi havde fornøjelse af, at kunne have direkte udsigt til koncerten fra vores altan på hotelværelset. En god positiv bonus overraskelse som var en sjov oplevelse, især fordi vi ikke på forhånd kendte til koncerten.

Strandene i Rio de Janeiro - Brasilien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.