Sydney Tower er et TV-Tårn – Sydney, Australien

Sydney Tower er et TV-Tårn, så som fan af høje bygninger, var det en oplevelse vi havde set frem til under vores besøg i Sydney. Tårnet ligger meget specielt midt i et finansdistrikt omgivet af en masse andre bygninger. Overalt i byen kunne vi se tårnet, som på en underlig måde altid stikker op i bybillede. Vi så frem til vores besøg.

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney

Placeringen af Sydney Tower

En lidt underlig og anderledes placering af et TV- tårn midt inde i en by. Som regel er disse tårne placeret i udkanten af byen. Sydney Tower på 309 meter er den højeste fritstående struktur i Australien og er bygget som en del af en bygning med et shoppingscenter i de nederste etager. Så adgang til TV-Tårnet skulle ske via det store shoppingscentrer oppe på 5 etage, hvor adgangsbilletten også kunne købes.

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney Tower - Sydney, Australien

Fakta om Sydney Tower

Sydney Tower er designet af den australske arkitekt Donald Crone og blev planerne for Sydney Tower blev første gang i marts 1968. Opførelse af kontorbygning påbegyndt i 1970, og bygningen af tårnet begyndte i 1975. Sydney Tower var færdig bygget i 1981 og havde dermed kostet $36 millioner.

Fire dele af tårnet er åben for offentligheden hvor tre af dem er besat af Sydney Tower spisning. En 360 roterende restaurant, en buffet restaurant, og en enorm cocktail bar.

Den sidste del der er åben for offentligheden er observationsdækket, hvor der udover at nyde en fantastiske udsigt udover Sydney by, også er der mulighed for forskellige aktiviteter, som en Skywalk i det fri.

Vores oplevelse i Sydney Tower

Efter vi havde købt vores billet, kom vi først ind i en sal, hvor du kunne se en 4D film om Sydney. De har ud over, at billederne er i 3D tilsat vibrationer i gulvet og vi fik også lidt vand i hoved.

Men som film var det efter vores mening en ligegyldig tilføjelse for, at komme op i TV-Tårnet. Vi tog herefter elevatoren op til observationsdækket. Der var en hel fantastisk udsigt over denne smukke by. Efter sigende skulle det i klart vejr være muligt, at se så langt som 60 km. væk.

Dejligt med endnu et imponerende besøg i et af verdens TV- Tårne. En oplevelse som altid overrasker os positivt.

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney

Sydney Tower er et TV-Tårn som giver en smuk udsigt over byen.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.