Sydney Tower er et TV-Tårn – Sydney, Australien

Sydney Tower er et TV-Tårn og som fan af høje bygninger og TV-Tårne, var det en oplevelse vi havde set frem til. Tårnet ligger meget specielt midt i et finansdistrikt omgivet af en masse andre bygninger. Overalt i byen kunne vi se tårnet, som på en underlig måde altid stak op i bybillede. Vi så frem til vores besøg.

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney

Placeringen af Sydney Tower

En lidt underlig og anderledes placering af et TV- Tårn midt inde i en by. Som regel er disse tårne placeret i udkanten af en by. Sydney Tower på 309 meter, er den højeste fritstående struktur i Australien og er bygget, som en del af en bygning med et shoppingcenter i de nederste etager. Så adgangen til TV-Tårnet, skulle ske via det store shoppingcentrer oppe på 5 etage, hvor adgangsbilletten også skulle købes.

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney Tower - Sydney, Australien

Fakta om Sydney Tower

Sydney Tower er et TV-Tårn og er designet af den australske arkitekt Donald Crone. Det blev planlagt til opførelse første gang i marts 1968. Opførelse af kontorbygning påbegyndte først i 1970, og bygningen af tårnet begyndte i 1975. Sydney Tower stod færdig bygget i 1981 og havde dermed kostet $36 millioner.

Fire dele af tårnet, er åben for offentligheden hvor tre af dem er besat af Sydney Tower spisning. En 360 roterende restaurant, en buffet restaurant, og en enorm cocktail bar. Den sidste del, er åben for offentligheden  og er observationsdækket. Heroppe er der, udover at nyde en fantastiske udsigt udover Sydney by, også muligheder for forskellige aktiviteter, som f.eks. en Skywalk i det fri.

Vores oplevelse i Sydney Tower

Efter at vi havde købt vores billet, kom vi først ind i en sal, hvor vi skulle se en 4D film om Sydney. De har ud over, at billederne er i 3D tilsat vibrationer i gulvet og vi fik også lidt vand i hoved.

Men som film, var det efter vores mening en ligegyldig tilføjelse for, at komme op i TV-Tårnet. Efter filmen Vi tog herefter elevatoren op til observationsdækket. Der var en hel fantastisk udsigt over den smukke by. Efter sigende, skulle det i klart vejr være muligt, at se så langt som 60 km. væk.

Dejligt med endnu et imponerende besøg i et af verdens TV- Tårne. En oplevelse, som altid overrasker os positivt.

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney Tower - Sydney, Australien

Sydney

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.