Taieri Gorge Railway stationsbygningen – Dunedin, New Zealand

Taieri Gorge Railway stationsbygningen, er fra år 1900 og er bestemt et besøg værd, hvis du gæster Dunedin på Sydøen af New Zealand. Det er en meget smuk bygning. Søjlerne langs facadens buegang, er af skots granit og resten af bygningen er af kalksten og vulkanske sten.

Dunedin

Taieri Gorge Railway - Dunedin, New Zealand

Imponerende udefra

Det er en imponerende bygning, som du kun kan blive betaget af at kigge på udefra. Søjlerne, buegangene og de smukke sten som giver en masser detaljer, er byggeri når det er smukkest. Vi kunne kigge på denne bygning i timevis. Indenfor ventede der os også, masser af smukke overraskende oplevelser.

Taieri Gorge Railway stationsbygningen indvendig

I det øjeblik du træder indenfor i bygningen, bliver du med det sammen imponeret. Tidligere tiders storslåethed og imponerende udsmykning, kommer herinde til udtryk for fuld udblæsning.

Indvendig i forhallen er de gamle skilte bevaret og de meget smukke kakler kan ses på væggene. For slet ikke at tale om gulvet som er et kunstværk i sig selv. Du kan ikke lade værd med at tænke på, hvor lang tid det må have taget at lægge et sådant gulv. Det må have taget oceaner af tid og smukt er det. Synd, at vi i vores moderne tider, ikke længere tager os tiden og bruger pengene til den slags imponerende byggerier.

Dunedin

Dunedin

Taieri Gorge Railway - Dunedin, New Zealand

Taieri Gorge Railway - Dunedin, New Zealand

Veterantog fra Taieri Gorge Railway

Der kører et veterantog (turisttog) fra stationen, alle dage minus mandag. Så gæt hvilken dag vi var der? Korrekt, mandag. Vi synes dog stadig, at vores besøg var en rigtig god oplevelse. Bare det at se denne smukke bygning, var det hele værd, også selvom vi desværre ikke kom ud at køre med det gamle tog. Det må blive næste gang.

Tip: Udover veterantoget er der også andre muligheder, for at tage på en togtur rundt på øen. De findes i forskellige længder og til priser.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.