Times Square et pulserende landemærke – New York, USA

Times Square et pulserende landemærke. Newyorkerne kalder dette skæringspunkt i centrum af Manhattan for “Crossroads of the World”. Her er det neonlys, teatre og mangfoldigt liv som præger det kulturelle centrum.

Times Square – New York, USA

Times Square – New York, USA

Historien bag Time Square

Times Square fik sit navn i 1904 og blev hurtigt et kulturelt centrum. Tilbage i historien, i 1920erne og 1930erne lå der over 80 teatre i området, som tiltrak både skuespillere, dansere, agenter og masser af besøgene. Times Square var teaterverdens navle.

Nedgangen i området begyndte i 1940erne, da filmen dukkede op. Det medførte at det ene teater efter det andet måtte lukke. Tyvene, narkoen og prostitution flyttede ind i området og Times Square blev i en periode kaldt Tyveknægtenes hule.

I 1990èrne blev området renoveret og lokalplanen forskrev, at butiksejerne skulle have lysene skilte på pladsen. Den tidligere borgmester Giuliani fik hjælp fra Disney og andre globale aktører i underholdningsbranchen til at blæse Time Square op til et gigantisk lys- og arkitekturshow fra midten af 1990èrne.

Time Square i dag

Resultatet er i dag, et Time Square der er et kæmpestort lysshow. Et kort øjeblik fik vi da også tanken, om vi var kommet til et sted der kunne få selv Las Vegas til at virke helt tamt. Lysene var overvældende og denne kolde forårsaften, hvor vi besøgte Time Square i New York var der propfyldt af mennesker. De slentrede ligesom os bare rundt uden egentlig retning.

Selvfølgelig var en del af alle disse mennesker teatergæster, som skulle ind og opleve et af de kendte Broadway shows. Ellers var det mest turister og besøgende fra hele USA.

Times Square – New York, USA

Times Square – New York, USA

Masser af mennesker og gratis underholdning

Vi kunne også på Time Square få ret meget gratis underholdning. Her kunne vi kigge på alle de forskellige og meget fantasifulde måder som vores medmennesker har opfundet, for at tjene penge på alle turisterne.

Men ellers er Time Square mest en masser glade mennesker og imponerende lysshow. Den verdenskendte scene fra utallige film, som er optaget på dette landemærke og som i dag er et af verdens mest besøgte turistattraktioner.

Times Square – New York, USA

Times Square et pulserende landemærke

Time Square sagde os egentlige ikke meget, men selvfølgelig vil et første gangs besøg i New York ikke være det samme, uden en tur forbi Time Square. Alle lysene, den enorme menneskemængde og den gode feststemning gør også besøget imponerende. Et sted der skal opleves om aften, hvor alle neonlysene oplyser stedet.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Thailand – hvor ukendte områder skal udforskes, bounty øer besøges og livet skal nydes i pulserende Bangkok. 

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center