Vores gademarked syede af gadekøkkener – Taipei, Taiwan‏

Vores gademarked syede af gadekøkkener og duftede lifligt af eksotiske krydderier. Gryderne var i kog, de boblede, folk strømmede til og alle var på jagt efter et godt måltid mad. Ind imellem det varieret udbud af mad fra køkkenerne, ligger der butikkerne med tøj, sko, drikkevarer eller en lille restaurant.

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Da’an District

Vi taler om et område i Da`an District i Taipai. Et område, der strækker sig fra Dongmen Metro Station og de små gader syd for stationen. Op mod den store Heping East Road ebbede stemningen lidt ud, inden nogle hundrede meter syd for Heping East Road, hvor du rammer Shida Night. Market der holder til i området lige nord for Taipower Building Metro Station.

I Taipei ligger der masser af små områder med gademarkeder og nogle steder ligger der kun et natmarked, som åbner sent på eftermiddagen. Vores gademarked Shida Night Market, var placeret meget tæt på vores lejlighed og er en kombination af almindelige butikker, restauranter og små boder, med forskellige ting.

Vores gademarked syede af gadekøkkener især efter mørkets frembrud. Om aften var fortovet tæt pakket af mennesker og gaderne omkring det, var en forvirring af biler, scootere og knallerter. Et kaotisk virvar med masser af liv, puls, mangfoldighed og en helt fantastisk stemning.

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Natmarked åbner

Ved aftenstid åbner natmarked med masser af små boder, som tilbyder alle former for mad. Vi er vilde med dette område, som summer af liv og puls. Her kan vi opleve det “rigtige” Taiwan hvor hverdagslivet bare bliver levet. Vi var nu også de eneste turister i området, så lokalbefolkningen havde tit også overskud til en lille snak. Der allerbedste når vi rejser er nemlig mødet med de lokale.

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Mad og drikke på natmarked

I dette område fik vi også den mest friske, veltillavet og velsmagende mad. Der var dog to ting som var de klare vindere.

Mango smoothie

Mangosmoothie som bare smagte så godt, at vi nemt ville kunne blive afhængige af det. Frisk og kun smagen af rigtig frugt uden masser af tilsætning af ukendte kunstige stoffer. At det desuden var til en latterlig lav pris, gjorde jo ikke oplevelsen dårligere.

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Omelettingen

Den anden ting der er en klar vinder var omelettingen, ja vi ved ikke, hvad det hedder. Men den kan bedst beskrives, som en dej der blev stegt på en meget varm pande. Derefter blev den slået igennem med en paletkniv. Så blev der slået et æg ud på pande og brødet kom oven på, så æg og brød blev stegt sammen.

Derefter kunne vi så bede om, at få tilsat forskellige ting som f.eks. skinke, krydderurter eller ost. En af disse “pandekager” var så mættende at de udgjorde et helt måltid, til den nette sum af DKK 10. Denne pris er altså, hvis det var med alt tilbehøret.

Der er lang kø til dette sted, det er et populært gadekøkken og folk inklusive os står gerne i kø, for at få den gode madoplevelse som det er.

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Vores gademarked syede af gadekøkkener

Vi havde mange gode timer i vores gademarked og i området op mod Dongmen Metro Station. Her fik   vi både fik gode oplevelser, god mad og kunne købe alt, det som vi havde brug for. Der var nu også et almindeligt supermarked som vi benyttede en del gange. Det som nu var mere spændende hver aften, var at se hvilken der boderne der var og hvilket udvalgt af mad de havde. Dette med håbet om, at der ville være noget som vi ikke havde smagt eller set før. Bestemt et sted, hvor vi havde rigtig mange gode timer og som er det autentiske Taipei, hvor vi var sammen med de lokale.

Vores gademarked - Taipei, Taiwan

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.