Wadi Rum en smuk sandørken – Jordan

Wadi Rum en smuk sandørken og det er ikke den stenørken, som du ellers vil opleve alle steder i Jordan. Wadi Rum er et beskyttet område, der dækker hele 720 kvadratkilometer med en dramatisk ørken. Herude vil du opleve en ørken der er så meget mere end kun sand men har en skønhed der slår benene væk under dig.

Wadi Rum, Jordan

Fakta om Wadi Rum

Der er bjerge af sandsten og granit i mange forskellige farver, store sandmiler, bjerge der når højder på over 1700 meter med smalle kløfter og sprækker.

Denne ørken er også kendt fra den legendariske film: Lawrence of Arabia.

Den er desuden blevet brugt i mange film som kulisse. Forståelig nok for her er en ørken lidt ud over det sædvanlige, med en skønhed som gør at du taber pusten. Vi glædede os til at vi skulle opleve den og så frem til at køre rundt i Wadi Rum en smuk sandørken.

Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum, Jordan

Vores oplevelse i Wadi Rum, en smuk sandørken

Vi valgte at hyre en chauffør ud til Wadi Rum, turen tog ca. en time fra Aqaba. Efter vi var ankommet blev vi sat over i en mini lastbil med et lad bagpå som de havde indrettet med sæder. Vejret var skønt, solen skinnede og vi nød den smukke natur, ingen mennesker og stilheden.

Vi kørte rundt inde i ørken, uden veje og retning – troede vi. Vores retningssans forsvandt i hvert fald hurtigt og vi var helt overladt til vores chaufførs kendskabs til stedet. Vi gjorde et par stop, kiggede på klipperne, tog billeder og kørte herefter videre i det tykke sand i vores lille lastbil

Sandstormen

Efter at have kørt en times tid og på daværende tidspunkt, var vi kommet godt ind i ørkenen, begyndte det uden varsel at blæse op. Ikke bare en lille vind, med rigtig kraftigt blæsevejr. Det kom ud af ingenting og uden varsel. Lige med et var der kommet skyer og solen var med et forsvundet. Himlen var blevet helt grumset og uklar.

I løbet af meget kort tid kunne vi ikke se mere end en meter frem. Turen tilbage var ikke den store fornøjelse nærmest en overlevelseskamp. Vi havde sand alle steder, også steder hvor vi slet ikke troede det var muligt. Men tilbage kom vi da og så fik vi også oplevet en sandstorm.

Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum en smuk sandørken

Men Wadi Rum var en smuk oplevelse og vi ville ikke have været den for uden på trods af sandstormen. En ørken i Jordan som er så anderledes end mange andre ørkner, med sine mange forskellige sandstensklipper. Wadi Rum er en rigtig god naturoplevelse.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2018 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »