Wall Street pengenes magtcentrum – New York, USA

Wall Street pengenes magtcentrum i USA. Intet sted har nok haft større betydning for New York eller for hele USA, end arealet omkring Broad Street og Wall Street. En gade, der lugter af alle de millioner som der dagligt cirkulerer rundt i dette område.

Wall Street – New York, USA

Wall Street pengenes magtcentrum

Wall Street Wall Street pengenes magtcentrum, har navn efter den mur der engang skulle holde algonkin-indianerne ude af Manhattan. Wall Street er i dag finanscentrum og er blevet et knudepunkt for New York. Du vil sikkert her, opleve at se nogle af pengemændene, politiet eller de mange skyskrabere.

Her lugter simpelthen af penge og der cirkulerer millioner af dollars frem og tilbage i løbet at et splid sekund. New York Stock Exchange blev oprettet i 1817 og er det finansielle nervecenter, hvis op- og nedture påvirker os alle, selv ud til den mindste afkrog af vores store verden.

Wall Street – New York, USA

Vore oplevelse i Wall Street – Pengenes magtcentrum

Vi skulle selvfølge også opleve dette magtcenter og tog en metro til Wall Street Station. Herefter kunne vi bare gå rundt, kigge hen men bestemt også op og bare nyde området. Vi kunne være fascineret af at opleve disse enorme bygninger. Have en viden om, at hele verdensøkonomien bliver påvirket, af det som foregår indenfor i disse skyskrabere.

Børsen kan desværre ikke besøges længere efter den 11. september, men alligevel kunne vi sagtens fornemme at tingene er hektiske i Wall Street området. Vi skulle bare tage et kig på alle de jakkesæt der med hastige skridt ilede afsted. De havde et stresset udtryk i ansigtet, samtidig med at deres smartphone ikke forlod deres øre, bare et lille øjeblik.

Wall Street – New York, USA

Wall Street – New York, USA

Wall Street – New York, USA

Bygningerne i Wall Street

Der er rigtig mange flotte og fascinerende bygninger i området, som f.eks. The Trump Building der er en skyskraber fra 1930 på hele 283 meter. Fascinerende bygningen som blev opført på under et år. Efter opførelsen var The Trump Building sågar i en periode verdens højeste. Imponerende at man kunne præstere et sådant byggeri, for så mange år siden og det stadig kan være fascinere.

Området omkring Wall Street virker også umiddelbart, som om det er rigtig godt overvåget og bevogtet. Vi så i hvert fald inden for meget kort tid både politi på heste og i biler. Måske tilfældigt, men stadig påfaldende.

Men det var en god oplevelse, at gå rundt i Wall Street som vi gennem årerne har læst så meget om. Et sted som på både godt og ondt påvirker os alle økonomisk. Det var utroligt lige pludselig, at stå midt i dette økonomiske magtcentrum og området er bestemt værd at besøge.

Wall Street – New York, USA

Wall Street – New York, USA

Wall Street – New York, USA

Wall Street – New York, USA

Wall Street – New York, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.