Warszawa – Polen ‏

Warszawa er Polens hovedstad, en by som gennem historien har oplevet mange uhyrligheder. Under 2. verdenskrig blev ca. 85 % af de centrale bygninger ødelagt og omkring 700.000 mennesker mistede livet. På trods af sjovetisk styring, valgte bystyret at opbygge den gamle bymidte og mange af de historiske bygninger. De er i dag medvirkende til at byen har charme samt er sin helt egen.

Warszawa, Polen

Nyt møder gammelt i Warszawa

I dag er Warszawa en moderne storby. Det grå kedeligt betonblokbyggeri fra Østblok tiden er stadig er meget dominerende. Det er ikke bare i forstæderne, men også i den centrale bymidte.

Overfor dette billede, står moderne højhuse i sin glaspragt og “Stare Miasto” der er den gamle bydel med det store smukke røde kongeslot. Tilsammen løfter dette, den generelle oplevelse af Warszawa fra den meget grå og kedelige by, til en god oplevelse. Byen har i dag ny flot moderne arkitektur som krydres med en god gammel by stemning.

Warszawa, Polen

Warszawa tilbyder meget til billige penge

Warszawa har også et velfungerende transportsystem og masser af hoteller, hvor 5 stjerner over indgangsdøren stadig ikke koster en formue. Selvom den almindelig indbygger stadig er lidt “østblok” reserveret, er der generelt et højt serviceniveau. Byen er ved i dag, en moderne storby med de tilbud en sådan giver men tingene er stadig billige. Du kan f.eks. få god middag med vin, for et par hundrede kroner pr. person.

Warszawa - Polen

Juleudsmykningen

Det vi først har lagt mærke til når vi har besøgt byen besøgt ved årsstiftet, er al den smukke juleudsmykning som der er. Den er ambitiøs, der er leget med masser af lys og en dejligt anderledes udsmykning som var lidt udover det normale. Vi kunne bl.a. se udsmykninger med bamser, kæmpe juletræer og gaver.

På slotspladsen var der en julekaret med rensdyr og på hovedstrøget, var der brugt masser af lys som dekoration. Vi har heller ikke set de gammel kedelige gran eller plastik guirlander. Skønt! En by der forstår at lave festlig udsmykning.

Warszawa, Polen

Warszawa

Umiddelbart har vi fornemmet at den sovende kæmpe nu er ved at vågne og tordner frem imod de moderne tider. En by der stadig er i gang med at ryste det sidste jerngreb fra Rusland af sig, for snart at blive sin helt egen by.

Kulden har bidt, når vi har besøgt byen med minusgrader ned til – 20. Vi har dog alligevel altid set frem til, at tilbringe nogle dage i Warszawa. En by som har så meget at byde på

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.