Wellington en af de mindste hovedstæder i verden – New Zealand

Wellington en af de mindste hovedstæder i verden og ikke som du umiddelbart ville tro Auckland, som ellers er den største by i New Zealand. Wellington ligger på sydspidsen af Nordøen og er den sydligste hovedstad i verden, med kun ca. 200.000 indbyggere og der bor 450.000 i hele Wellington regionen. Dermed er Wellington også, en af de mindste hovedstæder i verden.

Wellington - New Zealand

Jordskælv i Wellington

Wellington lever i stil med San Francisco i USA, livet farligt. Byen er nemlig ofte ramt af jordskælv og er placeret ovenpå en brudlinje. Der hvor de tektoniske plader ligger og gnider imod hinanden og dermed forårsager alle jordskælvene.

Byen bærer også en del steder præg af den usikre undergrund. Under vores besøg, var en hel del af bygninger i Wellingtons bymidte ved at blive jordskælvsikret. Et arbejde der blev sat i gang som forebyggelse, efter det store jordskælv i Christchurch  i 2011. Et jordskælv som var uhyggelig ødelæggende med et skræmmende stort dødstal.

Wellington - New Zealand

Wellington kaldes for Windy Wellington

Da vi ankom i blæst og regn var det måske ikke til at se, men Wellington er en meget smuk by. Den ligger spredt over bakketoppe, skrående bjergsider og er fra flere sider omgivet af vand. Wellington bliver kaldt for ”Windy Wellington”, da det tit blæser meget. Heldigvis viste byen sig fra sin smukkeste side i de efterfølgende dage, hvor vi i vintersolen også kunne opleve noget af det udendørs liv, som byen indbyder til.

En hyggelig og intim hovedstad

Byen virker meget lille og intim af en hovedstad at være. Vi kunne gå til det meste og det med offentlige transportmidler og taxaer var slet ikke noget vi bemærkede. Et element der i mange andre hovedstæder, er meget dominerende i bybilledet.  Wellington en af de mindste hovedstæder i verden, virker som en mindre provinsby med en god atmosfære.

Rene

Vores besøg med Rene

Vi havde set meget frem til, at besøge Wellington og få mulighed for, at besøge Tores kammerat igennem 20 år, Rene som bor i byen. Rene er næsten blevet en rigtig kiwi (New Zealænderne selv, kalder alt der er fra New Zealand, for kiwi-et-eller-andet).

Rene har permanet opholdstilladelse i New Zealand og har eget firma. Vi var rigtig glade for, at se Rene og at han ville bruge tid på at vise os “hans” by.Det var nogle fantastiske dage, men gode diskussioner.

Tak til Rene og til hans kæreste Joanna, for dejlig middag og godt selskab.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.