West Lake en smuk ferskvandssø – Hangzhou, Kina

West Lake en smuk ferskvandssø og det er Hangzhous turistattraktion nummer et. Vi ville selvfølgelig opleve den smukke sø. En tur på West Lake er et must-do, stedet er på UNESCOs liste som bevaringsværdig og der er meget smukt. Vi nød vores sejltur i de gamle træbåde på søen.

Vestsøen

Vestsøen - Hangzhou, Kina

Billetkøb

Vi havde svært ved at overskue, hvor vi overhoved kunne købe en billet til en tur på søen. Vi kæmpede os igennem den store menneskemængde og fandt til sidst et sted, hvor vi kunne købe en billet. Efter billetkøbet fandt vi den båd vi skulle med og sejlede derefter til den største af øerne.

Fakta om West Lake

West Lake er et sted der gemmer på sagn og myter fra en svunden tid og er berømt i hele Kina. Stedet rummer så meget historie og West Lake blev da også optaget på UNESCOs verdensarvslist i 2011.

Oprindelig var søen en del af Qiantang-floden, men i det 8. århundrede beordrede Hangzhous guvernør lagunen lavet om til sø. Der ligger flere småøer i søen, f.eks. Xiaoying, hvor der er lavet fire store damme med fisk, planter, pavilloner og naturligvis den obligatoriske bro. Det er kinesisk have arkitektur når det er bedst.

Den større Gushun Island har engang været en del af Kejser Qianlongs sommerbolig, i dag ligger her også et museum, og øen kan nås via en af det tre dæmninger, der krydser søen.

Vestsøen

Vestsøen - Hangzhou, Kina

Vores sejltur på West Lake

West Lake en smuk ferskvandssø og selve vores sejltur på søen, var i behagelig i træbåden. Efter den voldsomme menneskemængde på land var her lige pludselig dejlig fredfyldt og utrolig smukt. Dette selvom vejret var overskyet og der var en anelse diset. Lidt ØV. Efter en kort sejltur ankom vi til øen.

På øen er der anlagt stier så vi kunne gå rundt. Der var meget smukt, fordi alt var lige sprunget ud her i det tidlige forår. Der er smukke pavilloner, smuk beplantning og på trods af alle kineserne var her rimelig fredeligt.

Vestsøen

Vestsøen - Hangzhou, Kina

Vestsøen - Hangzhou, Kina

Hjemturen fra West Lake

Efter vi havde gået rundt på øen, skulle vi tilbage igen. Vi kunne vælge at sejle tilbage, til det samme sted vi kom fra, men vi valgte, at vi ville sejle til et andet sted. Herefter skulle vi stå i kø til vores båd og måtte tage den store tålmodhed frem. Køen var enorm med alle de kineserne, som også syntes at valget af denne tilbagetur var den bedste.

Ventetiden blev brugt på, at kineserne gloede på os samtidig med at de også tog billeder af os. Det blev vi hurtig meget trætte af, så vi begyndte også at tage billeder af dem. Det fik det til at stoppe lidt.

Hangzhou‏, Kina

Vestsøen - Hangzhou, Kina

West Lake en smuk ferskvandssø

Det er bestemt et smukt sted og skønheden blev nydt  af os alle men… Der var masser af mennesker og det er blevet lidt af turistfælde, desværre. Menneskemængden og at vi til tider næsten gik i gåsegang. satte lidt et skår i glæden.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.