Anmeldelse af middag på Jenners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark
Anmeldelse af middag på Jenners Seaside blev besluttet, fordi solen skinnede og der var lidt varme i luften, denne juli sommeraften. Efter at vi tidligere på sommeren havde nydt en rigtig god frokost på Jenners Seaside, gik turen nu igen til Mosede havn. Denne aften var vi nysgerrige på om aftenmenuen var lige så lækker, som frokostmenuen.
Lokalet
På Jenners Seaside, var der mulighed for at sidde både inde- og udenfor. Indenfor var der hyggeligt indrettet i bedste café stil. Enkelt i sit udtryk, men utrolig hyggeligt og med udsigt til vandet. På de udendørs siddepladser, var der masser af muligheden for en god plads. Her kunne vi sidde og kigge på livet i havnen eller se længere ud over havet.
Vi valgte at sidde udenfor og spise vores middag på Jenners Seaside, selvom vinden var en anelse kølig. Der var heldigvis masser af tæpper som vi ville kunne pakke os ind i, hvis det blev alt for koldt. Området udenfor på Jenners Seaside var stort. De hvide borde var pyntet med blomster og en kurv, som indeholdte bestik, servietter, menukort og kuglepenne.
Menukortet
På menukortet var der mulighed for at udfylde vores bestilling, af drikkevarer og mad. Det afkrydsede menukort, blev så efterfølgende hentet af en tjener. Vi udfyldte vores kort, som var dejlig overskueligt med fire forretter, fire hovedretter og fire desserter. Desuden var der husets fiske- og skaldyrsanretning, som både kunne bestilles som forret eller hovedret. Et rimelig godt udvalg til en middag på Jenners Seaside
Drikkevarerne
Vi bestilte en flaske af husets hvidvin, som blev serveret dejlig afkølet i en karaffel sammen med en karaffel kold postevand. Hvidvinen var let, frisk og passede fint til fisk. En udmærket vin, der ikke var for kraftig i smagen.
Forretterne
Til forret fik vi håndpillet rejer med citron, mayonnaise, salat og ristet brød. Det var en udsøgt fornøjelse at spise denne forret, hvor de lækre rejer blev nydt i fulde drag. Den anden forret var salat Nicoise, som både kunne bestilles som en forret, men også som en hovedret. Salaten var med tun, nye kogte kartofler, oliven, løg, salat, kapers og et smilende æg.
En udmærket forret, men i modsætning til forretten med de håndpillede rejer, fik vi ikke den samme wow oplevelse. Som tilbehør til forretterne blev der serveret frisk mørkt brød med små kuvertsmør til.
Hovedretterne
Efter gode forretter, så vi nu frem til vores hovedretter. Vi valgte at bestille tre forskellige hovedretter.
Unghanebryst
Unghanebryst med krydderurtefars, som blev serveret med en kompot af nye kartofler, spæde løg, grillede asparges samt citrus cremesauce. Kødet var mørt, saftigt og farsen var medvirkende til at det fik masser af smag. Grønsagerne var sprøde og velsmagende, kompotten af kartoffel var mere en bagt kartoffelmos end en kompot, men stadig smagfuld. Kartoffelkompotten blev især velsmagende i sammenspil med den syrlige citrussauce.
Shotting Star
Den anden ret var Shotting Star, som vi normalt kender som stjerneskud. I Jenners Seaside version indehold den to sprøde fiskefileter, noget varmrøget laks, rejser, asparges, lakse rogn, salat, dild og citron. Der var desuden en skål med en variant af thousand island-dressing.
Fiskefileterne var virkelig lækre og perfekt stegt. De friske håndpillet rejer og kombinationen med varmrøget laks og lakserognen var medvirkende til, at det blev en rigtig god oplevelse. Dejlig forfriskende med en fornyelse af det traditionelle stjerneskud, især når det er så veltillavet og velsmagende.
Fiske – og skaldyrsanretning
Til den sidste hovedret blev valgt husets fiske- og skaldyrsanretning, som blev serveret på et stort aflangt fad og var yderst indbydende og en farverig oplevelse for øjnene. På tallerken var der pil-selv rejser, kogte jomfruhummerhale, røgede muslinger, krebsehalesalatsalat og varmrøget laks. Anretningen blev serveret med brød og to forskellige sauce.
Udover at fiske- og skaldyrsanretningen var en fryd for øjnene, var det også en fryd for ganen. En lækker kombination af forskellige fisk og skaldyr, som var frisk og yderst velsmagende. En rigtig god oplevelse hvor man kommer lidt rundt og får mulighed for at smage lidt af hvert.
Desserter
Creme brulee
Med en svaghed for Creme brulee, var den selvskreven som en af vores tre desserter, og vi blev ikke skuffet. En perfekt Creme brulee, hvor cremen var blød, ikke iskold og med masser af vaniljesmag. Det brændte sukker var også perfekt og kombinationerne med de tilhørende friske sommerbær satte lige lidt kant på oplevelsen, med en friskhed til det søde.
Jordbærkoldskål
Derudover bestilte vi en jordbærkoldskål med hvid chokoladeis. Desserten var som udgangspunkt udmærket, men kombinationen af koldskål og is blev måske lige for mange mejeriprodukter. Til en ellers rigtig god koldskål, savnede vi noget sprødt, noget der kunne knase. Et forslag kunne være et tilbehør af ristede mandelflager eller lignende.
Chokolademousse
Den sidste af selskabet, bestilte chokolademousse med flødeskum og bær. Hvis man kan lide chokolademousse og det kan vi, var der en fest inde i munden, når vi satte tænderne i denne lækre mousse. De friske sommerbær gav den skarphed, som gjorde desserten til en perfekt helhed.
Anmeldelse af middag på Jenners Seaside
Det er nu anden gang vi besøger Jenners Seaside og det bliver ikke den sidste. Vi må overgive os og indrømme, at vi er blevet vilde med Jenners Seaside, konceptet, omgivelserne og hele stemningen.
Vores middag på Jenners Seaside var i topklasse og selvom det måske udefra kan ligne en café, var der overhoved intet café-agtig over dette sted. Jenners Seaside har i den lille Mosede Havn, serveret os mad i høj klasse og til priser der ligger under, hvad vi normalt betaler for en tilsvarende middag andre steder.
Et eneste lille klagepunkt er serveringen. Ikke fordi de to tjenere ikke var venlige, for det var de bestemt. Men de virkede lidt uerfarne og var ikke nok om sig. Men Jenners Seaside er stadig nyåbnet, så det kommer nok med tiden. En fin detalje var, at vi mellem retterne blev spurgt til ,om vi var klar til næste ret.
- Adresse: Havnevej 20, 2670 Greve
- Læs også her vores anmeldelse af Jenners Køge
- Læs også her vores anmeldelse af frokost på stedet.
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com
2 Comments
Add comment Annuller svar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Ser gott ut! Jag har försökt kommentera flera gånger på den här bloggen, men jag tror inte att mina kommentarer kommer fram? Kolla gärna i skräpposten! Jag hittar ingen mejladress på bloggen heller? Har letat överallt? Provar att kommentera utan att ange websted osv och ser om det funkar…
Tak fordi du besøgte vores blog og tak for din kommentar, Helena. Det er jeg da ked af at høre, vi elsker at få kommentarer på vores blog. Jeg vil se i skraldespanden om der ligger noget. Tak fordi du skriver det til os 🙂 Vores mail- adresse er ontrip@outlook.com men vi har også talt om at den skal være på vores forside. Det beskæftiger du kun vil være en god ide 🙂
Ja det er et fint spisested, som i skulle prøve hvis jeres vej kommer forbi 🙂