Road Trip – Sacramento via Nevada City til Reno – Nevada, USA‏

Road Trip – Sacramento via Nevada City til Reno, hvor vi ville opleve, de gamle guldgraverbyer. Guldfundene i byerne som har givet Californien sit kælenavn The Golden Stat. Vi kørte først til Grass Valley, der er en af de byer der havde glæde af guldet i 100 år. Det var fordi der i området ikke kun var guld i overfladen, men også i undergrunden.

Grass Valley, California

Grass Valley – Californien

På vores road trip – Sacramento via Nevada City til Reno, ankom vi til Grass Valley og troede, at vi var kommet tilbage i tiden. Byen ligger i 760 meters højde ved foden af Sierra-Nevada bjergkæden og har ca. 12.000 indbyggere.

Grass Valley er placereret ved de to gamle miner Empire Mine og State Mine, som var nogle af de rigeste miner i Californien. I byen er mange af de gamle bygninger rigtig smukt bevaret og det virkede, som om vi bevægede os rundt i en kulisse fra en gammel westernfilm. Det var nu super hyggeligt bare, at gå rundt og kigge på de smukke bygninger og få en kop kaffe. En by der i dag lever af bl.a. af turisme, hvilket den bestemt også bærer præg af og generelt var byen en anelse kedelig.

Grass Valley

Nevada City – Californien

Vi fortsatte vores road trip – Sacramento via Nevada City til Reno, for få kilometer fra Grass Valley ligger Nevada City. Den er på trods af navnet stadig beliggende i staten Californien. Det er minen The Gold Tunnel, som Nevada City er bygget op omkring som i årene 1850-51 var den vigtigste mineby i staten.

Bygningerne er historiske, der er masser af forretninger, restauranter og cafeer. Der er da også rigtig butikker som prøver at bibeholde den gamle stil i den kuperet by med de stejle gader. En by hvor der om aften, bliver tændt for de originale gamle gaslamper, så stemningen bliver som i de gode gamle dage.

I år 1856 var Nevada City den tredje største by i staten Californien med 10.000 indbyggere men i dag bor der kun ca. 3.000.

Nevada City er mere hyggelig og virkede mere autentisk end Grass Vally. Der er masser af smukt bevarede bygninger og mange af husene er en oplevelse i sig selv. Hvis du virkelig vil skrue tiden tilbage og føle The Gold Rush, vil vi bestemt anbefale et besøg i Nevada City. Det er på alle måder en meget stemningsfyldt by.

Nevada City

Nevada City

Nevada City

Nevada City

Nevada City

Road Trip – Sacramento via Nevada City til Reno

Vi forlod Nevada City og havde de næste 50 km., den smukkeste og mest fantastiske køretur gennem Tahoe National Forest. Flere steder på vejen, gik igennem et fantastisk skovområde hvor grantræerne nærmest kyssede hinanden ind over vejen. Vi oplevede, også steder som stadig var bevaret og hvor der tidligere var blevet vasket guld.

Vi kunne på vejen finde noget af den gamle guldgraverånd imens vi kørte på kanten af bjergkæden. Vi fik muligheden for et par gange, at stoppe og kigge på de smukke bjergtinder der stadig havde masser af sne. Da vi kom længere op blev sneen dog mere tiltagende, så fra at have forladt Nevada City i 25 graders solskin, befandt vi os nu i oppe højderne omgivet af sne.

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (8)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (9)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (10)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (11)

Donner passet

Vi kørte fra denne smukke lille vej ind på motorvejen. Vejen førte os videre op igennem Donner passet i 2.100 meters højde. Vejret blev gradvist mere barsk og det blev meget tydeligt at der stadig ville kunne falde sne. Lastbilerne havde nemlig stadig deres snekæderne monteret på deres lastbilerne, klar til brug.

Vi passerede nu statsgrænsen fra Californien og ind til Nevada og var fremme ved vores slutmål for dagen, Reno. Efter en dejlig dag, var vi mættede af den gammel guldgraver historie og masser af smuk natur.

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (12)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (14)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (13)

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.