Road Trip – Sacramento via Nevada City til Reno – Nevada, USA‏

Road Trip – Sacramento via Nevada City til Reno, hvor vi startede dagen med, at forlade Sacramento. Vi ville opleve, de gamle guldgraver byer. Guld fundene har givet Californien sit kælenavn The Golden Stat. Vi kørte først til Grass Valley der er en af de byer der havde glæde af guldet i 100 år. I området var der ikke kun guld i overfladen, men også guld i undergrunden.

Grass Valley, California

Grass Valley – Californien

På vores Road Trip – Sacramento via Nevada City til Reno, ankom til Grass Valley og troede, at vi var kommet tilbage i tiden. Byen ligger i 760 meters højde ved foden af Sierra-Nevada bjergkæden og har ca. 12.000 indbyggere.

Grass Valley er placereret ved de to gamle miner Empire Mine og State Mine der var nogle af de rigeste miner i Californien. I byen er mange af de gamle bygninger rigtig smukt bevaret og det virkede som om vi bevægede os rundt i en kulisse fra en gammel westernfilm.

Det er hyggeligt bare, at gå rundt og kigge på de smukke bygninger. Byen lever i dag bl.a. af turisme, hvilket den bestemt også bærer præg af og generelt var byen en anelse kedelig.

Grass Valley

Nevada City – Californien

Vi fortsatte vores Road Trip – Sacramento via Nevada City til Reno for få kilometer fra Grass Valley ligger Nevada City. Den er på trods af navnet stadig beliggende i staten Californien. Det er minen The Gold Tunnel, som Nevada City er bygget op omkring. I årene 1850-51 var dette den vigtigste mineby i staten.

Bygningerne er historiske, der er masser af forretninger, restauranter og cafeer. Der er rigtigt mange af butikkerne som prøver at bibeholde den gamle stil. Byen som er kuperet med stejle gader. Om aften bliver der tændt for de originale gamle gaslamper, så stemningen bliver som i de gode gamle dage.

I år 1856 var Nevada City den tredje største by i staten Californien med 10.000 indbyggere og i dag bor der kun ca. 3.000.

Nevada City er mere hyggelig og virker mere autentisk end Grass Vally. Der er masser af smukt bevarede bygninger og mange af husene er en oplevelse i sig selv. Hvis du virkelig vil skrue tiden tilbage og føle The Gold Rush vil vi bestemt anbefale et besøg i Nevada City. Det er på alle måder en meget stemningsfyldt by.

Nevada City

Nevada City

Nevada City

Nevada City

Nevada City

Road Trip – Sacramento via Nevada City til Reno

Vi forlod Nevada City og havde de næste 50 km., den smukkeste og mest fantastiske køretur gennem Tahoe National Forest. Flere steder på vejen, der gik igennem et fantastisk skovområde hvor grantræerne nærmest kyssede hinanden ind over vejen. Vi oplevede også steder som stadig var bevaret og hvor der tidligere var blevet vasket guld.

Vi kunne på vejen finde noget af den gamle guldgraverånd imens vi kørte på kanten af bjergkæden. Vi fik mulighed for et par gange, at kunne stoppe og kigge på de smukke bjergtinder der stadig havde masser af sne.

Da vi kom længere op blev sneen dog mere tiltagende, så fra at have forladt Nevada City i 25 graders solskin, befandt vi os nu i oppe højderne omgivet af sne.

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (8)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (9)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (10)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (11)

Donner passet

Vi kørte fra denne smukke lille vej ind på motorvejen. Vejen førte os videre op igennem Donner passet i 2.100 meters højde. Vejret blev gradvist mere barsk og det blev tydeligt at der stadig ville kunne falde sne. Lastbilerne havde nemlig stadig deres snekæderne monteret på deres lastvogne, klar til brug.

Vi passerede nu statsgrænsen fra Californien og ind til Nevada og var fremme ved vores slutmål for dagen Reno. Efter en dejlig dag, var vi mættede af gammel historie og masser af smuk storslået natur.

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (12)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (14)

140426 Road Trip Sacramento via Nevada City til Reno (13)

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.