24 timer i Rendsburg – Tyskland

Vores 24 timer i Rendsburg viste os, en af de få svævefærger i verden, en underjordisk tunnel, den imponerende Kielerkanal og byens hyggelige bymidte. Vi boede perfekt lige ud til Kielerkanalen, besøgte de omkringliggende seværdigheder og spiste en god schnitzel på byens torv.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Fakta om Rendsburg

Rendsburg er en by i det nordlige Tyskland som opstod i 1100-tallet og som i dag, har 28.000 indbyggere. Den ligger i Slesvig-Holsted ved Kielerkanalen og ved floden Ejderen. Det var også her, den gamle hærvej krydsede. Den gamle bydel ligger på en tidligere ø i Ejderen men ved udbygning til fæstning i 1600- og 1700-tallet og andre udbygninger, mistede Rendsburg sin status som ø.

I 1784 blev Ejderkanalen indviet som udgik fra Rendsborg og forbandt den sejlbare del af Ejderen med Kiel Fjord og var for sin tid, et imponerende stykke vandbygningsarbejde.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Hvordan kommer man til Rendsburg?

Bil

Du kan selvfølgelig tage din bil eller leje en og køre til Kiel.

 • Fra Flensborg til Kiel – 1 time.
 • Fra København kan du enten køre over Storebæltsbroen 4 timer eller vælge at tage færgen over Rødby Putgarden til Kiel – 5 timer

Tog

 • Tog fra Flensborg til Kiel – 40 minutter.
 • Tog fra København til Rendsburg– 3.45 timer.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Vores rejse til Rendsburg

Vi startede vores rejse til Rendsburg i bil. Vi bor på Sjælland og valgte at køre over Storebæltsbroen. Undervejs havde vi et stop ved Bak`s Bakery & Deli i Middelfart som har nogle af Danmarks bedste rumkugler. Efter vi havde indkøbs forsyninger forsatte vi sydpå, kørte over grænsen og efter lidt tid, var vi i Rendsburg.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Hængefærgen

Den første af vores oplevelse, som vi havde på vores 24 timer i Rendsburg, var svævefærgen over Kielerkanalen. Under den 2.486 meter lange jernbanebro som er udført i stål er der en hængefærge. Den fragter gratis trafikanter over kanalen. Den blev ødelagt pga. en påsejling i 2016 men i marts 2022 blev den nye hængefærge indviet og den er en tro kopi af den gamle. Ved hjælp af 12 kraftige stålvirer fragtes du over den 120 meter brede kanal på 2 minutter. Det er en af få hængefærger i verden og den har plads til 100 passager og 4 biler.

Vores oplevelse af hængefærgen

Vi skulle selvfølgelig prøve færgen og ventede pænt i køen, da der jo kun kan komme 4 biler over af gangen. Ventetiden var dog kort og efter lidt tid kørte vi ombord. Vi blev meget hurtigt fragtet over på den anden side af kanalen og fik udsynet fra den anden side. Vi vendte dog om efter lidt tid men så gik bommen ned  og et skib skulle lige passere, inden igen vi var tilbage. Det var en sjov, anderledes og rigtig god gratis oplevelse.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Overnatning på Hotel ConventGarten

Vi havde valgt at bo på Hotel ConventGarten [reklamelink] primært pga. af beliggenheden, direkte ud til Kanalen. Her havde vi valgt et værelse med udsigt over kanalen. Værelset som var på 20 m2, havde lækker seng, et par stole samt bord, skrivebord med stol, stort TV og superlækkert badeværelse med stort bruseområde. Der var gratis parkering, Wi-Fi, morgenmad samt en minibar med øl, vin, vand og øl.

Det allerbedste ved vores værelse, var dog vores lille altan og udsigten til Kanalen, Her fik vi meget tid til at gå med, at kigge på de store skibe som sejlede forbi.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Vores morgen

Vi startede vores morgen med at nyde udsigten til kanalen fra vores værelse. Herefter gik vi ned i restauranten og spiste morgenmad. Udvalgte var godt med bl.a. frisk frugt, yoghurter, diverse pålæg samt oste, æg, pølser, forskellige slags brød og juicer. Så var der også noget som vi ikke havde set før

En slikbar

Her kunne børn og barnlige sjæle lave en lille slikpose som kunne tages med på køreturen.

Efter en god morgenmad var vi klar på at forsætte vores 24 timer i Rendsburg.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Udsigten og undervandstunnelen

Vi gik ned mod kanalen, nød det gode vejr og drak kaffe imens vi sad på en bænk og kiggede på de mange skibe. Det er altså vildt fascinerende, at se de store containerskibe, sejle igennem den smalle kanal. Et syn som vi aldrig kan blive trætte af at kigge på.

Herefter gik vi en tur under kanalen. Der er lavet en undervandstunnel som lå lige ved siden af vores hotel. Rulletrappen tog os 80 meter ned i dybet og herefter en tur gennem tunnel, inden vi tog rulletrappen op igen. Vi fik herfra set vores hotel, fra den anden siden af kanalen inden vi tog turen tilbage igen.

Bonusinfo: Der er gangstier langs med kanalen.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Torvet i byen

Næste stop var Rendsburg centrum hvor vi besøgte det hyggelige torv. Her gik vi lidt rundt i de hyggelige gader, så på bygningerne og kiggede på dyrestatuerne og det lidt underlige springvand. Vi fik shoppet lidt og var enige om, at vi ville vende tilbage og spise vores middag her.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Oplevelser i omegnen

På vores 24 i Rendsburg ville vi også gerne opleve de omkringliggende omgivelser. Vi kørte derfor en tur til Kiel.

Frokost på restaurant Der Alter Mann

Vi startede med at køre ned til vandet for her ligger Alter Mann. Herfra er der udsigt til vandet og her spiste vi vores frokost. Vi fik et stort glas rabarbersaft, de tyskere kan altså bare noget med deres rabarber saft, det smager himmelsk. Herefter bestilte vi fiskefrikadeller og fiskestykker som blev serveret med kartofler, diverse dips og surt. Virkelig lækkert og stemningen på stedet var bare så god.

 • Adresse: Wall 65, 24103 Kiel
 • Pris: En varm ret til frokost DKK 100-130

Bonusinfo: Husk at kigge på tavlen og se dagens tilbud.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Kielerkanalen udsigtsplatform ved Holtenau sluseanlæg

Nu var vi ret fascineret af Kielerkanalen, så derfor kørte vi til slusen Holtenau ved Kielerkanalen for at se slusen fra udsigtsplatform. Her er der hele 4 sluser, to til de mindre skibe med almindelige sluseporte og to hvor sluseportene er skydeporte. De ”skydes” ud fra bygningerne som ligger ved på siden af sluserne. Ovenpå disse bygninger ligger der en udsigtsplatform hvor vi kunne få det store udsyn til alle sluserne.

Det var virkelig imponerende oplevelse at se de enorme skibe komme igennem slusen.

Lidt fakta

 • Der passerer hvert år 43000 skibe igennem Kielerkanalen.
 • De store sluser har en længde på 310 meter og den er 42 meter bred.
 • De små sluser her en længde på 125 meter og den er 22 meter bred.
 • Entre: Euro 2

Bonusinfo: Lige før stikvejen ned til udsigtsplatformen, er der en lille plads ved kajen. Her er det muligt at sejle over på den anden side og turen er gratis.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

En tur til Østersøen

Vi forsatte vores tur, hvor at ville opleve lidt mere af omegnen og kørte herefter en tur ud til Bülk fyrtårn. Vi fik et fin kig ud over Østersøen og så det gamle fyrtårn som er fra 1807 og 26 meter højt. Det var ikke muligt at komme tæt på det eller op i det, desværre.

Bonusinfo: Der lå en cafe på stedet.

Efter vores besøg kørte vi tilbage til Rendsburg og endte endnu engang på torvet.

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Middag på Fräulein Möhls

Vores sidste oplevelse på vores 24 i Rendsburg, var en middag på torvet på restaurant Fräulein Möhls. Selv om det faktisk øsede ned, valgte vi at sidde udenfor uden overdækningen. Vi fik bestilt fadøl, rabarbersaft og hvidløgsbrød.

Vi var slet ikke i tvivl om hvad vores middag skulle være. Det skulle selvfølgelig være schnitzel. Vi fik en stor schnitzel med brasede kartofler, en salat og dressing. Det smagte himmelsk og var en rigtig god afslutning på vores besøg i Rendsburg.

 • Adresse: Schiffbrückenpl. 6
 • Pris: Schnitzel DKK 100

24 timer i Rendsburg - Tyskland

24 timer i Rendsburg - Tyskland

Hvad mener vi om vores 24 timer i Rendsburg

Vi nød vores 24 timer i den lille hyggelige by. En by med en af verdens eneste hængefærger og en stor kanal i dens ”baghave”. Vi brugte en del tid på at kigge på de store skibe, når de sejlede forbi og vores valg af hotel, var derfor perfekt til lige netop den oplevelse. Byen er ikke så stor, så derfor var det dejligt, at der også var masser af ting at opleve i nærheden. En ting er dog sikker.

Vi kommer helt klart tilbage.  

24 timer i Rendsburg - Tyskland

 • Rejsetidspunkt maj.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.