Anmeldelse af Villa Rossa Area Boutique – Parga, Grækenland
Anmeldelse af Villa Rossa Area Boutique som har den perfekte beliggenhed, direkte på stranden. Det ligger tæt på centrum, i bunden af bugten med masser af spisesteder i nærmiljøet. Det har lækre værelser, venlig betjening og historisk charme. Et perfekt sted, til en afslappende ferie.
Historien om Villa Rossa
Villaen blev opført i 1880érne og tobakseksportøren Telemachos Bozios, flyttede ind i villaen sammen med sin kone, Afrodite i 1903. Huset oplevede to verdenskrige, glamouren i 60érne og turistboomet i 80èrne og det har siden 1970, været et hotel og restaurant. I 2012 startede familien et stort renoveringsprojekt, af villaen og dens grund. Det medførte at stedet i dag, er et elegant boutiquehotel, som drives og ejes af den oprindelige familie.
Hotellet er et af Pargas vartegn, er den eneste bygning på Pargas største strand og det har også et lille museum.
Hotellets faciliteter og beliggenheden
Hotellet bestod ligesom af en hovedbygning som havde front mod bugten og to sidebygning som havde front mod bjergene. Værelserne var alle individuelt indrettet og havde altan eller terrasse. Der var bygget en restaurant, nærmest ud i vandet og der var en stor strandbar med solvogne. Stranden som dog var med småsten, lå lige ved hotellet som også havde en smuk parklignende have.
Det som virkelig trækker op, i vores anmeldelse af Villa Rossa Area Boutique, var beliggenheden. Hotellet lå direkte på stranden, for enden af bugten og havde ud over udsigten til hele bugten og også udsigt til bjergene. I nærområdet lå der supermarkeder, et konditori, restauranter, barer og få meter derfra den lille strand Piso Krioneri Beach. Fra hotellet var der 2-300 meter ind til Parga havn.
Hotellet havde en øko venlig profil og mange af møblerne var lavet af genbrugs materialer. Maden var fra deres egen økologiske gård og de havde deres eget filtersystem til drikkevand.
Værelset på Villa Rossa
Vi havde bestilt et almindeligt værelse men efter anbefaling, fik vi dog at vide, at værelse nummer 1, var det bedste værelse på hotellet. Vi kiggede på det og besluttede at med den direkte udsigt til vandet, ville vi godt ofre lidt ekstra penge på det bedste værelse, som heldig var ledigt.
Vores værelse var en suite og den lå lige ovenpå receptionen. Vi havde en stor dobbeltseng med natborde, der var mulighed for opbevaring og der var et stort hyggeligt område med en sofa, bord og reoler. Vi havde muligenhed for at lave kaffe – og eller te, der var en safe, køleskab og aircon. Badeværelseret var med et stort brusehjørne og to slags brusere. Desuden var der badekåber.
Stilen på værelser var lys, venlig og strandagtig.
Det allerbedste og det som trækker op i vores anmeldelse af Villa Rossa Area Boutique, var helt klart vores altan. På den lille altan, havde vi direkte udsigt til havet og bugten.
Morgenmaden
Der var inkluderet morgenmad i vores ophold på Villa Rossa. Den blev indtaget i deres restaurant med udsigt il havet. Der blev hver morgen serveret en flaske vand, friskpresset appelsinjuice og kaffe. Desuden en kurv med brød og dertil smør og marmelader. Vi kunne så bestille ekstra mad, på et kort som f.eks. yoghurt, forskellige typer æg, frugt, pandekager eller pies.
Morgenmaden var lækker, det var lokale økologiske varer og den var veltilberedt. Det er bestemt en sådan type morgenmad som er drømmen, på en ferie og den trækker bestemt op i en anmeldelse af Villa Rossa Area Boutique.
Frokosten
Vi nød ofte at ligge på solvognen på vores hotel og det at vi både var på standen og samtidig på vores hotel, var en ret lækkert. Vi spise en hel del gange, frokost på vores hotel. Vores helt klare favorit, var græsk salat, tzatziki og club sandwich.
Middagen
Vi spiste en aften middag på Villa Rossa. Stemningen og udsigten fejlede bestemt intet. Her kunne vi sidde i restauranten og kigge på bugten som var oplyst og nyde solnedgangen.
Vi drak champagne og vin imens vi nød en lille appetizer, på huset regning som var lidt chili pesto med ristet brød til.
- Forretterne -Græske specialiteter som var aubergine pasta, oliven pasta og bønne pasta med brød. Det var udmærket, uden at være noget særligt og desværre var bønne pastaen meget tør og nærmest uspiselig. Vi fik desuden stegte svampe og de var virkelig lækre.
- Hovedretterne -Havaborre med olivenolie, tomater og fennikler. Fisken var ovnbagt og var virkelig velsmagende. Den anden ret var kød af gris, på spyd med grønsager. Dertil var der en yoghurt sauce og pomme frites. Retten var ok, uden at være noget særligt og de dertil hørende pomme frites var bløde.
Middagen var som udgangspunkt udmærket. Stemningen, stedet og udsigten var i top men… Maden var middelmådig og i forhold til prisen, hang det ikke rigtig sammen.
Fødselsdag
Jeg havde fødselsdag under vores besøg på villa Rosa. På min fødselsdag blev der om morgen spillet fødselsdagssang i restaurantens højtalere og to tjenere, serverede en kage og en flaske champagne for mig. Tore havde bestilt det hjemmefra og hotellet, havde haft ulejligheden med at købe en kage til mig. Det er da god service.
Bonus: Kagen var superlækker.
Anmeldelse af Villa Rossa Area Boutique
Vi nød vores uge på Villa Rossa. Stemningen og servicen var i top og beliggenheden var perfekt. Vi var glade for vores beslutning om at betale lidt ekstra, for et værelse med den perfekte udsigt men at kalde det en suite, er lidt af en tilsnigelse. En suite er i min verden lidt overdådig, luksusagtig og med masser af plads. Det var ikke tilfældet i vores suite, som ikke var særlig stor og der var et par ting som ikke virkede f.eks. vandtrykket og den ene bruser og møblerne var også en anelse tarvelige.
Det var dog rigtig god service, at vi kunne beholdte vores værelse uden beregning, da vi havde afrejsedag. Vi skulle først med et sent fly, og havde vores værelse helt til kl. 18.
Anmeldelse af Villa Rossa Area Boutique bliver positiv. Altanen vejer meget op, for det lille værelse. Her brugte vi meget at tiden på at nyde udsigten, drikke kaffe, vin og se solnedgange. Hotellet er perfekt til en afslappende ferie og hvis du vil besøge Parga.
Bonus: Vores besøg var under Covid-19 og på hotellet bar alle ansatte masker, der blev sprittet af hele tiden og rengøringen var i top.
Vi giver 4 stjerner ud af 5
- Ophold 7 nætter
- Rejsetidspunkt september.
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com