Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Forlæng glæden efter rejsen. En rejse hvor jeg har været ude et sted i verden og mærket pulsen. Jeg har oplevet nye kulturer og mødt masser af spændende nye mennesker. Glemmer jeg det bare? Ser jeg frem til et nyt eventyr eller bruger jeg hjemme igen, tiden på at reflekterer?

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Jeg reflekterer

Når jeg er kommet hjem efter en rejse, bruger jeg altid tiden til, at reflekterer over den. Hvad kunne jeg godt lide, hvad var mindre godt og hvad kunne være bedre. Er der steder jeg eventuelt gerne vil gense og dermed ville kunne anbefale til andre. Jeg ved ikke, om du gør det samme men det er en del af min oplevelse. Tankerne er mange og glæden ved, at have oplevet en ny rejse, et nyt eventyr derude i verden, er for mig en stor gave. Jeg er taknemlige over, at kunne tage den hjem. Derfor er opfordringen:

Forlæng glæden efter rejsen og reflekterer over den.

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

De tidligere rejser

I de første år jeg rejste, var jeg meget fokuseret når jeg var derude i verden og gik næsten altid rundt med en guidebog i hånden. Bøgen som remsede 10 ting op, som jeg skulle se og ikke kunne leve uden…! I dag er jeg blevet så meget klogere.

Nogle ville måske mene, at jeg dengang, nærmest var determineret og ensrettet. Alle stederne på listen eller så mange som muligt, skulle ses på den korte tid der var til var til min rådighed.

Jeg kunne nærmest virke som en asiat, der bare farede rundt med et vildt udtryk i øjnene sammen med mit lille kamera. Jeg tog de ”rigtige” billeder af de 10 turistattraktioner som bogen anbefalede.

Selvfølgelig er jeg rigtig glad, for alle de billeder jeg tog dengang. De medvirker da til, at jeg i dag kan huske mine oplevelser. Det set i bagklogskabens klare lys, gav også rejseoplevelser uden fordybelse, masser af kvantitet, men uden kvalitet. Jeg gav ikke mig selv muligheden for, at observere alle de små ting der forgik rundt om mig. Noget som jeg i dag, er blevet så meget klogere på.

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Tid til fordybelse

I dag har jeg affundet mig med tanken om, at alt ikke skal ses eller bør ses.

I dag lever jeg højt på min motto: Der skal altid skal være noget at komme tilbage til.

Jeg udvælger, enkelte steder som jeg gerne vil se, som jeg så kan fordybe mig i, udforske og finder stor glæde ved. Jeg tillader mig selv “bare” at være tilstede, fornemme stemninger og alle de små ting som giver mig værdi. I dag er det kvalitet og ikke kvantitet og selvfølgelig uden en guidebog.

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Min passion og interesse

Jeg vælger også at følge min passion for TV-Tårne og høje bygninger. Jeg vælger bevidst at jagte dem rundt om i verden. Det kan også være sjove eller anderledes ting, jeg gerne vil opleve, som da jeg bookede et hotel, langt ud i en forstad til Shanghai.

Det var kun fordi, der lå et hotel med en af verdens mest skræmmende swimmingpools. En swimmingpool jeg bare måtte opleve. Måske har du også en passion, som du jagter. En passion som giver mening for dig og gør din rejse interessant. Min passion giver stor værdi for mig og er for mig og min mand, et fælles mål og interesse.

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Naturen

Naturen og glæden ved den, sætter jeg også meget mere pris på i dag. Jeg kan i dag bare nyde, at se på bjerge med sne på toppen og nationalparkerne i USA. Kigge på havet, rismarkerne i Asien eller læne mig tilbage og fornemme de enorme vidder, der findes derude i verden. Den mangeartet vegetation og alverdens forskellige klimazoner. Se dyrelivet, floder, vandfald og bare lade mig forføre, af verdens skønhed. En skønhed og mangfoldighed, som også er en af de mange grunde til ,at jeg rejser. Naturen derude i verden, giver mig masser af gode minder som jeg kan glæde mig over, lang tid efter en rejse.

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

De lokale

Jeg prøver også på, at mærke pulsen, kulturen og lokal befolkningen. Bare det at være en del af det liv der leves, det pågældende sted jeg besøger, er for mig en gave. Tidligere tiders stress og jag med, at se en masse attraktioner er i dag lagt på hylden. Et besøg i et lokalt supermarked kan sige meget mere om et sted, end en kendt seværdighed. Det er samspillet og oplevelserne med de lokale som ofte er de stærkeste minder for mig. Det er det måske også for dig. Så forlæng glæden efter rejsen og gå i dialog med de lokale. Det giver dig minder og venskaber, som du kan tage med dig hjem til evig eje.

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Glæden

Selvfølgelig besøger jeg også kendte seværdigheder, men dette er ikke længere det vigtigste. Så i dag når jeg kommet hjem efter en rejse, har jeg heller ikke længere en følelse af, ærgrelse over alt det som jeg ikke nåede. Nu har jeg i stedet for en stor glæde over alt det, som jeg har oplevet og ja, der skal jo være noget at komme tilbage til. Måske synes du også, at det er glæden ved det som du har oplevet der er væsentlig og ikke det som du ikke nåede.

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Forlæng glæden efter rejsen

Forlæng glæden efter rejsen, hvor du har fået rigtig mange gode minder med hjem. Dem kan du lagre på din egen personlige harddisk sammen med alle de billeder, som du lagre på din computer. Du har fået en masse gode oplevelser, som du senere kan tale om, grine af, og har lært af. En rejse giver dig dermed en dejlig ekstra dimension, i dit hverdagsliv.

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Praktisk arbejde efter min rejse

Som passioneret rejseblogger, vil jeg jo også gerne dele mine oplevelser med andre på vores rejseblog. Dette med håbet om at andre, kan blive inspireret og får lyst til at rejse ud i verden. Forlæng glæden efter rejsen er for mig at dele, skrive og informere om den.

Med der er også en del andre praktiske ting jeg gør.

Der er de almindelige praktiske ting, som vi alle gør efter en rejse. Der er f.eks. at pakke ud, vaske tøj og købe ind. Der er bare lige lidt mere som jeg gør efter jeg kommet hjem. Måske har du også nogle andre praktiske ting som du gør.

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Praktiske ting efter min rejse

  • Jeg sortere, redigere og får styr på alle billederne.
  • Jeg beslutter hvilken blogindlæg jeg skal skrive.
  • Jeg laver anmeldelser af hoteller, restauranter, flyselskaber på bloggen, men ofte også på TripAdvisor.
  • Jeg skrive indlæg på bloggen med de udvalgte billeder.
  • Jeg fortæller om nye indlæg fra rejsen på Facebook, Instagram og Twitter.
  • Jeg bruger efterfølgende billederne på de sociale medier, til at opnå dialog med andre.
  • Jeg laver altid rejsebudget, som jeg senere kan bruge til sammenligninger med fremtidige rejser.
  • Jeg får styr på om passet er gyldigt, om forsikringerne stadig er gældende, udstyr som kamera og lignende er ok og om der mangler udstyr der skal købes og være klar til fremtidige rejser.

Så dermed er jeg klar, til den næste rejse og til nye oplevelser derude, i vores fantastiske smukke verden.

Hvad gør du efter en du er kommet hjem efter en rejse? Glæder du dig til nye eventyr eller reflektere du over dine rejser?

Annettes rejseklumme: Forlæng glæden efter rejsen

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center