Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Jeg udlevede en drøm, i en sen alder og rejste jorden rundt. Livet stopper jo ikke, fordi du er fyldt 50 år og drømmende eksisterer jo stadig. På jordomrejsen fik min mand og jeg uforglemmelige minder, unikke oplevelser og set så mange smukke ting.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Jeg udlevede en drøm

Jeg udlevede en drøm og hvem siger, at du ikke stadig kan have drømme, selvom du er fyldt 50 år? Livet er jo ikke stoppet, fordi du er blevet midaldrende. Nej, alder har da ingen betydning for hverken drømme eller oplevelser. Jeg fik først udlevet min mangeårige drøm, efter jeg var fyldt 50 år. Jeg tog på en jordomrejse.

Jeg har altid haft en stor udlængsel. Jeg har altid været nysgerrig på fremmede kulturer og det at opleve en verden hvor livet leves anderledes, end jeg selv har oplevet. Jeg har siden jeg var ganske lille drømt om at rejse jorden rundt. I dag har jeg rejst til 6 af verdens kontinenter. Jeg har til dato besøgt 63 lande men jeg er slet ikke færdig endnu, jeg er først lige begyndt.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Beslutningen blev taget

Min mand har heldigvis den samme passion for at rejse, som jeg har. Han var derfor helt med på, at jeg udlevede en drøm. Så en kold dag i februar, begyndte vi at tale om at rejse jorden rundt. Efter en del praktik, fik vi kabalen til at gå op. Vi kunne nu hive lidt over 4 måneder ud af kalenderen og beslutningen blev taget. Vi ville allerede skulle rejse små to måneder efter.

Vi gør det!

Vi rejser jorden rundt, sagde vi begge to men en forventnings glæde, som kun to små børn kan have det juleaften. Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at det også var med lidt bæveren i stemmen og en del bekymring. For hvad med alt det praktiske. Hvad med vores hjem, penge og hvordan får vi lige arrangeret en hel jordomrejse. Hvor skal vi rejse hen og kan vi få kabalen til at gå op.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Alt det praktiske

I forhold til penge, lavede vi et helt klart budget. Det var en af de mange pejlepinde vi havde og det skulle overholdes. Vi fik lavet gode aftaler, med vores altid hjælpsomme nabo, i forhold til at passe vores hjem. Min datter ville klare resten, når hun altså ikke var sammen med os, som hun var på noget af rejsen.

Nu var de praktiske ting faldet på plads, omkring at kunne være bortrejst i over 4 måneder. Der var en bolig som blev passet og et budget som var lagt. Nu var vi klar til at planlægge rejsen. De løbende ting, der ville kunne opstå, ville vi jo heldigvis kunne klare elektronisk over nettet.

Alt var på plads og nu kunne det ske. Vi skulle rejse jorden rundt og ja, vi gjorde det og jeg udlevede en drøm.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Planlægning af Jordomrejsen

Hvordan startede vi egentlig? Ja, vi havde flere ønsker til hvad vi gerne ville se end vi havde tid og penge til. Vi måtte så i gang med en benhård prioritering, desværre. Det er jo altid nemmere at sige til, end at sige fra men det var nødvendigt.

Tre ting vi ville

Vi havde nogle ting, vi skulle have passet ind i vores rute. Vi skulle alle tre (min datter, mand og jeg) til Kina.

  • I Kina skulle vi sammen med min datter besøge hende veninde.
  • Vi skulle til New Zealand for der skulle vi besøge min mands gamle studiekammerat som nu bor derude.
  • Sidst men ikke mindst, vi skulle til Thailand – Bangkok. Her skulle vi besøge vores fadderbar i SOS-børnebyerne.

Ellers havde vi som udgangspunkt intet fastlagt.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Flybilletterne

Vi valgte at købe vores flybilletterne samlet, gennem flysammenslutningen Star Alliance, billetten hedder “Round the World. Her kunne vi selv planlægge vores rute men de stop vi ville have undervejs. Der er i disse billetter et vist antal stopover, begrænsninger på hvor mange strækninger, du måtte flyve og hvor mange miles. Men efter en del tid, fik vi lavet en rute som kunne opfylde de tre ønsker vi havde, for at besøge dem vi kendte derude i verden. Derudover også at få set mange af de ting, vi i årevis havde drømt om.

Her gik der også luksus i bestillingen og alle vores flybilletter var på business class. Dermed blev en anden drøm også indfriet, da vi fløj med Singapore Airlines A-380 på business hvor den ene flyvning, var lang natflyvning fra Singapore til Melbourne i Australien.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Detail planlægningen

Vi brugte nu de næste par måneder, på at planlægge mere detaljeret og slutresultatet blev da heller ikke det som vi startede med. Vi ændrede en del ting undervejs som f.eks. da vi købte en ekstra flybillet på Hawaii, kørte et road trip i det røde land i USA og et par andre ændringer. Men ellers brugte vi tiden på at bestille hoteller, søge visum, læse anmeldelser samt en masse rejseblogs, for at få inspiration og- tips til, hvad vi skulle opleve i de enkelte lande.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Eventyret kunne begynde

Sidst i marts måned for syv år siden, vågnede vi til starten af vores drøm som nu skulle udleves. I dag skulle vi ud i lufthavnen og eventyret kunne begynde. Bare det at træde ind i lufthavnsbygningen er for os nærmest euforisk. Vi elsker pulsen, livet, det lidt kaotiske og det billede der rammer vores nethinde, når vi ser alle de forventningsfulde rejsende med al deres bagage. Nu var det vores tur og vi startede med alle tre at rejse til Kina. Fedt nu startede eventyret og jeg udlevede en drøm.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Asien

Kina

Vi startede alle tre min datter, mand og jeg vores rejse med at flyve til Kina. Kina var lidt af et kulturchok p.g.a. menneskemængden og fordi vi hverken forstod det skrevne eller talte sprog. Kina bød på mange kontraster som da vi f.eks. så bønnerne arbejde med håndkraft ude i rismarken fra et højhastighedstøj som susede forbi med over 300 km/t eller de imponerende skyskrabere i Shanghai, for derefter at opleve det gamle smukt beliggende tempel, oppe i bjergene ved Hangzhou. Efter oplevelser i Kina, sagde vi farvel til min datter og vi rejste videre.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Thailand

Thailand kaldes også for smilets land og det er ikke uden grund. Vi elsker Bangkok men al dens puls, østens dufte fra hvert gadehjørne og mangfoldigheden. En genbesøg til vores fadderbarn som bor i SOS børnebyerne, er for os altid en fornøjelse og hun har siden fået sin bachelor. Efter hektiske dage i storbyen rejste vi herefter til Koh Samui til strandlivet, afslapning og fordybelse.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Hong Kong

I Hong Kong mødte vi Europa i Østen. Her fornemmede vi påvirkningen fra det engelsk kolonistyre. De enorme skyskraberne som stod så tæt, at vi mistede retning. En by med god stemning og masser af puls. Oplevelserne stod i kø og vi kom til at holde meget af denne by. En by som både er Kina og England men også sin helt egen, omgivet af de mange øer og med den smukke natur, meget tæt på.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Mauau

Macau er Østens svar på Las Vegas som er påvirket af det portugisiske kolonistyre som vi så i den smukke gamle bydel, som også er UNESCOS verdensliste. En spilleby men neon og kasinoer og som vi syntes var lidt tam og vi blev hurtig trætte af, at være der.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Singapore

Singapore er den lille poleret østat hvor du får bøder for at smide tyggegummi på gaden og hvor der er mange andre love og regler, der skal overholdes. Vi nød dog byen på af trods alle lovene og fik vores Singapore Sling på Raffels hotel og nød udsigten fra det imponerende byggeri Marina Bay Sands. En spændende by med masser af kvarter, smukke botaniske haver men med et varmt og altid fugtigt klima.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Oceanien

Australien

Forventningsfulde ankom vi til Australien en tidlig morgen og på 9 timers behagelig flyvning, var foråret i Østen blevet til efterår i Australien. En meget underlig oplevelse og der gik noget tid med at omstille os.

Vi nød den smukke by Melbourne, inden vi hentede vores lejebil og vores første road trip kunne starte. Først der startede eventyret for alvor og Australien slog benene væk under os, allerede den første dag. Vi mødte dyreliv som vi aldrig har set før, kænguruer der hilste på os om morgen, kakaduer som vi blev vækket af og koalabjørnene der sad og sov i trætoppene. Det vildeste var dog at se hundredvis af pingviner, som i skumringen kom op fra havet og gik op til deres huler.

Naturen som forandrede sig hele tiden, nydelsen af at køre på de fantastiske veje, opleve en af verdens smukkeste vejstrækninger i verden, Great Ocean Road og gå en tur oppe i trætoppene. Et besøg som sluttede i fantastiske Sydney. En by som vi kunne se os selv bo i.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Cook Islands

Efter 6 timers flyvning fra Sydney, hvor vi havde passeret datolinjen, var vi endt midt ude i Stillehavet i den lille ø-stat Cook Islands. Herude i intetheden langt væk fra alt, mødte vi en ø som vi har drømt om på de kolde vinterdage i Danmark. Vejret var 30 grader med en svag brise, pudder hvidt sand, palmer overalt og et hav, der var så klart og fyldt med fisk, at vi ikke behøvede at snorkle for at se dem. Cook Islands var et paradis med en af de mest venlige og imødekommende befolkninger, vi nogensinde har mødt.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

New Zealand

Vi startede vores eventyr i New Zealand i byen Christchurch og blev lidt forskrækket. Byen skader efter det store jordskælv, fik den til at ligne en krigszone. Kort tid efter slog naturen benene væk under os, da vi tog vi på en af verdens smukkeste togrejser tværs over Sydøen. Vi hentede vores bil og nu startede endnu et vildt road trip.

Vi fik set bjerge, søer, floder, gletsjer, sæler, pingviner, albatrosser og forskellige klimazoner i en natur, der blev ved med at give og give. Vi tog færgen til Nordøen til Wellington hvor vi fik besøgt Tores ven som bor der. Nordøen bød på anderledes men bestemt lige så smuk natur, art decko byen Napier og en af de største oplevelser som var, Hobitton Move set. Her var vi midt i en film, syntes vi og ventede bare på at Bilbo ville hilse på os. Om New Zealand er verdens smukkeste land? Ja, bestemt det er et af de smukkeste, vi har besøgt.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

USA

Hawaii

Drømmen om at komme til Hawaii, har jeg haft siden jeg som barn så “Elvis på Hawaii” med min mor, som var stor Elvis fan og nu var jeg her, vildt. Jeg udlevede en drøm. Vi startede på øen Ouah i Honolulu, som var omgivet af masser af grønne vulkaner og havde lækkert hvidt pudder sand og klart blå vand. Smukt ja – men byen var proppet med turister, gøgl, larm og et hobetal af hjemløse, så der kom hurtigt skår i paradis.

Vi skyndte os derefter at tage et fly til øen Maui og her fandt vi paradis. Øen var grøn, barsk, havde to store vulkaner og masser af smukke strande, nationalparker og var ubeskrivelig smuk. I vores lejebil kørte vi en af verdens smukkeste vejstrækninger Hana Highway med imponerende udsigter, smuk vegetation, vandfald, fantastiske strande på en lille vej med masser af sving og små broer.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Fastlandet

Efter Hawaii fløj vi til fastlandet og landede i San Francisco. Det skal ikke være nogen hemmelighed, af vi alle tre i vores familie, er store fan af USA og føler os hjemme der. USA bød på masser af oplevelser i storbyerne San Francisco og Chicago. Vi lejede bil og kørte Highway 1, vi besøgte nationalparker som Death Valley, Yosemite og fik set de enorme Redwood træer for til sidst at ende i Las Vegas.

Vi er ret vilde med Las Vegas og her stødte min datter igen til vores rejse. Det var så dejligt at se hende igen, efter 3 måneder og der var mange glædeståre i lufthavnen. Vi nød Vegas og den omkringliggende natur, for derefter at tage på et road trip i det røde land. Her fik vi oplevet de røde klipper, ørkenen, set naturscenerier som Moument Vally og Antelope Canyon for til sidst at flyve til Chicago og opleve byen inde vi tog tilbage til Danmark.

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drømAnnettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Efter jordomrejsen

Det har været en af de bedste, vildeste og smukkeste oplevelser, jeg har haft i mit liv Jeg udlevede drømmen og rejse jorden rundt. Levede rejsen så op til drømmen? Ja- den indfriede alle drømmene og mere til. De oplevelser jeg fik derude i verden, var fantastiske og at jeg var endda så priviligeret, at jeg kunne opleve det sammen med min mand og en del med min datter,

Jeg har fået en gave for livet.

At kunne være sammen 24/7 og få udlevet sin drøm sammen, har givet os minder for livet og vi har under og efter vores rejse fået et meget stærkere bånd end vi havde i forvejen. Vi kender nu hinanden meget bedre, ved mere om hinanden og hvordan vi reageret i presset og ukendte situationer men bestemt også i positive, glade og sjove situationer.

Det var under og efter vores jordomrejse at vi startede vores rejseblog OnTrip.dk en blog hvor vi deler ud af vores erfaringer og håber at inspirere andre. En rejseblog som giver os daglig glæde og som vi, som familie er fælles om.

Jeg udlevede en drøm. Hvad med dig? Har du udlevet en drøm?   

Annettes rejseklumme: Jeg udlevede en drøm

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center