Storbyguide San Francisco – USA

I vores storbyguide San Francisco, giver vi dig vores anbefalinger til et besøg i San Francisco. Vi har besøgt San Francisco mange gange og det er blevet en by, som vi i dag holder rigtig meget af. Vi giver i denne storbyguide vores anbefalinger til oplevelser, hoteller og spisesteder i San Francisco.

Storbyguide San Francisco, USA

San Francisco

San Francisco er nok en af de mest hyggelige og smukkeste storbyer i USA. Den ikoniske røde bro Golden Gate og de historiske Cabel Cars, der kravler op ad de stejle gader, gør San Francisco til noget unikt. Selvom byen har en evig trussel om jordskælv og har månedlange tågebanker, er den alligevel meget tiltrækkende.

San Francisco ligger centralt i staten Californien og er beboet af næsen 900.000 indbyggere. Det er en meget kuperet by, som ligger smukt ved Stillehavet. Den er kendt for sin liberale holdning til livet, en by hvor der er højt til loftet og som har et helt kvarter Castro, beboet af homoseksuelle. San Francisco er en by med puls, mangfoldighed og masser af charme.

San Francisco giver dig masser af muligheder for gode oplevelser. Samtidig er byen et rigtigt godt udgangspunkt eller slut destination, for et road trip videre rundt i Californien. Vi giver dig i vores storbyguide San Francisco, vores anbefalinger.

Storbyguide San Francisco Map

Oplevelser i San Francisco

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge er ikonisk og nok den seværdighed, som du forbinder mest med San Francisco. Selvfølgelig skal broen oplevelses under et besøg i byen og skal helt klart næves i vores storbyguide San Francisco. Du kan enten gå, cykle eller køre over broen og der er forskellige muligheder for udsigtspunkter.

Storbyguide San Francisco - USA

Cable Cars

Et besøg i San Francisco bør indeholde mindst en tur med de berømte Cable Cars. Der er tre linjer i byen og du hopper bare på vognen og betaler ved påstigningen. Der er desuden et Cable Car Museum, hvor du kan få indblik i historien omkring dem.

Storbyguide San Francisco - USA

Lombard Street

Gaden Lombard Street er berømt og kendt fra adskillige film. Det er en gade der på kun 400 meter har hele 8 hårnålesving. Det har derfor givet Lombard Street tilnavnet “den mest snoede gade i verden”. I området omkring Lombard Street, kan du også opleve nogle af de mange stejle gader i byen.

Storbyguide San Francisco - USA

Alcatraz

Et besøg på fængselsøen Alcatraz, giver udover en spændende oplevelse i det berygtede fængsel også mulighed for en sejltur. Her kan du opleve byens smukke skyline fra søsiden. Fængslet er i dag lukket og øen er blevet udlagt til nationalpark. Du kan opleve det gamle fængsel indenfor og områderne udenfor.

TIP: Det er vigtigt at du bestiller din billet til Alcatraz tidligt, for der bliver hurtigt udsolgt. Kan bestilles på nettet hjemmefra.

Storbyguide San Francisco - USA

Fisherman’s Wharf

Fischerman’s Wharf er nok top turistattraktionen i San Francisco og bliver selvfølgelig nævnt her i vores storbyguide San Francisco. Det er et område ved havnefronten, hvor der altid er liv og glade dage. Her skal du besøge Pier 39, hvor der er masser af butikker, restauranter og lidt tivoli. Den største attraktion på molen, er den store søløvekoloni. Du har desuden, her ved havnefronten masser af muligheder for at tage en sejltur ud i bugten.

Storbyguide San Francisco - USA

Twin Peaks

Twin Peaks er et udsigtspunkt, som består af to bakker på 282 meter. Herfra får du en smuk udsigt ud over San Francisco. Vejen dertil er i sig selv en oplevelse, for turen derop forgår ad snoede veje i smuk natur.

Storbyguide San Francisco - USA

Castro kvarteret

Castro kvarteret er de homoseksuelles højborg. Her summer der af liv og charmerende stemning. Et kvarter hvor det normale er unormalt. I Castro kvarteret kan du også opleve flotte gamle renoverede victorianske huse og vartegnet Castro Theater. Du kan nyde din kaffe på en af de hyggelige cafeer, imens du kigger på livet omkring dig.

Storbyguide San Francisco - USA

China Town

China Town har masser af liv, puls og en duft af Asien. China Town i San Francisco er det ældste i Nordamerika og det største kinesiske samfund udenfor Asien. I China Town er der masser af muligheder for shopping og gode restauranter. Herfra kan du også gå ned i finanskvarteret og opleve den højeste skyskraber i San Francisco, Transamerica Building.

Storbyguide San Francisco - USA

Mission District

Et fattigt barsk kvarter i San Francisco med puls, stemning og liv. Kvarteret har masser af bygninger, som er smukt dekoreret med vægmalerier. Men Mission District viser også bagsiden af den amerikanske drøm, så kom imens der stadig er dagslys. Vi nævner kvarteret i vores storbyguide San Francisco, fordi vi mener at det vil vise dig et andet USA.

Storbyguide San Francisco - USA

Hoteller i San Francisco

Vi har altid på vores ture til San Francisco valgt at bo i området omkring Union Square og Nob Hill. Vi holder af den puls og det liv der er i området. Det er centralt, udbuddet af restauranter er stort og vi kan hurtigt komme rundt i byen med Cable Cars. Området er også centralt for dem der har lyst til shopping.

Vores to yndlings hoteller er Chancellor Hotel on Union Square og Orchard hotel.

Chancellor Hotel on Union Square

Chancellor Hotel on Union Square er et 3-stjernet hotel med Cable Cars lige udenfor døren. I de nærliggende gader er der masser af restauranter og cafeer. Hotellet er hyggeligt og har en “boutique stil” med fine detaljer. Der er ingen air-con eller morgenmad på hotellet, dog er der mulighed for at købe morgenmad i hotellets restaurant.

Storbyguide San Francisco - USA

Orchard Hotel

Orchard Hotel ligger i kvarteret Nob Hill tæt på China Town og Union Square. Det 4-stjernet hotel er i den dyre ende af prisskalaen. Hotellet er meget lækkert, værelserne store og beliggenheden perfekt. Orchard Hotel er bestemt et godt valg til dig, der vil ofre lidt mere på en overnatning. Der er ikke morgenmad inkluderet i opholdet, men der er mulighed for at købe morgenmad i hotellets restaurant

Storbyguide San Francisco - USA

Spisesteder i San Francisco

Det vrimler med restauranter og cafeer i San Francisco. En by, hvor du har muligheden for at spise mad fra alle verdens køkkener. Der er dog to steder, som vi altid kommer tilbage til, når vi er i byen. Vores to forslag til spisning, ligger alle i området omkring Union Square.

Cafe Mason

På Cafe Mason får du rigtig god mad. Især deres morgenmad kan vi anbefale, den er virkelig lækker. Her spiser du sammen med de lokale. Der er ofte kø for at få et bord, men lad dig ikke afskrække, ofte skal du ikke vente i særlig lang tid.

Storbyguide San Francisco - USA

Sears Fine Food

En historisk restaurant der har eksisteret siden 1938. Det er især deres morgenmad, som de er berømte for. Morgenmaden er i den dyre ende af skalaen og den lever ikke helt op til prisen. Det er bedre at spise middag på Sears Fine Food, som også er et sted der skal opleves, for dens historiske indretningen og speciale stemning.

Storbyguide San Francisco - USA

Tip til dit besøg i San Francisco

Vi giver dig i vores Storbyguide San Francisco, vores bedste tip til dit besøg i byen.

  • Hvis du vil opleve Alcatraz, skal du bestille billet lang tid i forvejen.
  • En enkeltbillet til Cable Cars koster 7 USD, men det er muligt at købe 3 eller 7 dags billetter.
  • Der er mange hjemløse i San Francisco. Selvom de råber og taler til dig, er de rimelig harmløse og vi har aldrig oplevet problemer.
  • Hvis du besøger Mission District så vær opmærksom. Det er et meget kriminelt område og tag ikke dertil efter mørkets frembrud.
  • Det er næsten umuligt at få plads på cable cars i weekenden. Vent, hvis det er muligt og prøv dem på hverdagene.
  • Vær opmærksom på lommetyve ved Pier 39.
  • Tag praktiske sko på. Der er virkelig så kuperet i byen som du slet aldrig har oplevet det før.
  • Du kan se Reed Wood træer kun 20 km. fra San Francisco i Muir Wood National Monument.
  • Kun 40 km. fra San Francisco kan du opleve imponerende tunnelbyggeri og Highway 1.

Storbyguide San Francisco - USA

Andre inspirationskilder

Storbyguide San Francisco - USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center