Muir Woods National Monument med de enorme Redwood træer – Californien, USA

Muir Woods National Monument med de enorme Redwood træer, kan opleves omkring 20 km. nord for San Francisco. Muir Woods er en forholdsvis lille skov, kun to kvadratkilometer, hvor der er hyggelige smukke anlagte stier. Et sted hvor du kan opleve, den smukke natur og se de høje træer.

Muir Woods National Monument med de enorme Redwood træer – Californien, USA

Muir Woods National Monument med de enorme redwood træer

Muir Woods National Monumenter med de enorme redwood træer og lidt fakta. Stedet har ikke de højeste træer, men du kan stadig få en fornemmelse af, hvor store de egentlig er. Træerne i Muir bliver op til 80 meter høje og det ældste er mindst 1.200 år gammel. Så hvis du ikke har tid til at køre nordligere eller sydligere til de store skove, er Muir Woods National Monumenter et rigtig godt sted, at se redwood træerne.

Muir Woods er opkaldt efter pioneren John Muir. Fra slutningen af 1800-tallet og frem til sin død i 1914, kæmpede han for oprettelsen af nationalparkerne. Han ville beskytte den amerikanske natur mod rovdrift. Til ære for John Muirs indsats, blev skovområdet nord for San Francisco opkaldt efter ham.

Der er som regel koldt i Muir Woods National Monument, mellem 4 og 20 grader. Der er masser af nedbør om vinteren og om sommeren er der tørt. Skoven er om sommeren, afhængig af den tåge og dermed vand som der kommer fra Stillehavet.

Muir Woods National Monument med de enorme Redwood træer – Californien, USA

Vores oplevelse i Muir Woods National Monument

Vi var faktisk i tvivl, om vi skulle besøge Muir Woods National Monument med de enorme redwood træer. Vi havde læst, at det næsten er umuligt at få en parkeringsplads, på stedet. Stedet er så populært, at du skal parkere flere kilometer væk for overhoved at komme ind i skoven.

Vi havde desuden kørt det meste af dagen og var egentlig ret trætte men… Da kl. blev 18.00 tænkte vi – vi kan lige nå det, inden solen går ned og parken lukker kl. 20. Så afsted var vi.

Turen til Muir Wood National Monument

Vi boede tæt på skoven i byen San Rafael og vores GPS sagde 25 minutter og kun 18 km. kørsel – skønt, så havde vi da 1.30 timer i skoven inden de lukkede ned for aftenen – troede vi. Det skulle dog vise sig, at vi blev klogere.

Vejen op til Muir Woods National Monument foregik ad små snoede veje med masser af hårnålesving. En smuk tur, men at nogle kan køre turen den på 25 minutter – ja, det er vel en af de typiske GPS-fejl, kom vi frem til.

Vores tur i skoven

Da vi ankom, havde vi ingen problemer med at finde en parkeringsplads, selvom pladsen var meget lille. De fleste gæster var ved at tage hjem og de sidste stråler fra solen, havde også svært ved at nå ned igennem trætoppene.

Vi havde kun en lille time i skoven, inden de lukkede. Selvfølgelig ville vi gerne have haft mere tid, men et sent besøg havde også sine fordele. Det var smukt med lyset der kæmpede for at nå ned. Vi kunne gå rundt på stierne alene og bare nyde naturen omkring os.

Vi fik set kæmperne, som altid vil være et meget fascinerende syn og Muir Woods National Monument med de enorme redwood træer, er ingen undtagelse. Vi har ofte talt om, at vi gerne ville se redwood træer igen, efter vi på en tidligere rejse besøge Big Bassin Reedwood State Park.

Efter en times gåtur i skovens begyndende mørke, lukkede parken og vi skyndte os at køre ned ad de snoede bjergveje igen, imens der stadig var lidt dagslys.

Hvis du endnu ikke har set de store redwood træer og er i nærheden af San Francisco, er Muir Woods National Monument et godt bud på en dagsudflugt. Disse giganter, som er verdens højeste træer, er altid en superspændende oplevelse.

Muir Woods National Monument med de enorme Redwood træer – Californien, USA

Muir Woods National Monument med de enorme Redwood træer – Californien, USA

Praktisk info om Muir Woods National Monument

 • Åbningstid året rundt. Fra 13. marts til 17. september 8.00 – 20.00 og resten af året fra 8.00 til mellem 17.00 – 19.00.
 • Entre USD 10 pr. person. Gratis for børn under 15 år.
 • Nationalparken er placeret i den nordvestlige del af Californien.
 • Skoven er på 2 kvadratkilometer.
 • Højeste træ er 79 meter og den største diameter for et træ er 4 meter.
 • Der er utallige muligheder for vandreture, på velanlagte ruter.
 • Der er et besøgscenter, hvor du kan få yderligere informationer om parken.
 • Der er en café og en souvenirbutik.

Muir Woods National Monument med de enorme Redwood træer – Californien, USA

Tips til besøg i Muir Woods National Monument

 • Parkering er et stort problem, så kom i yderpunkterne af dagen. Enten når de åbner kl. 8.00 eller sent om eftermiddagen.
 • I sommermånederne er der også mulighed for, at komme til skoven med offentligt transport fra San Francisco.
 • Du kan købe arrangeret ture fra San Francisco til skoven.
 • Der er koldt i skoven, så husk varmt tøj.

Muir Woods National Monument med de enorme Redwood træer – Californien, USA

 • Rejsetidspunkt april.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center