Redwood-giganterne i Humboldt State Park – USA

Redwood-giganterne i Humboldt State Park, viste os smuk natur. Den 50 kilometer lange vej, Avenue of the Giants, førte os gennem den unikke park. På denne vejstrækning, så vi rigtig mange af de flere tusind år gamle redwoods, følte os meget små og blev imponeret.

Hvad er Redwood-giganterne i Humboldt State Park?

Redwood-giganterne i Humboldt State Park, har masser af stedsegrønne nåletræer som kaldes redwoods. Det er der jo egentlig ikke noget særlig men det er de i denne State Park. Prøv at forstille dig at et frø, der ikke er større end en tomat ender med disse mål:

 • Træerne kan blive op til 112 meter høje.
 • Træerne kan opnå en diameter på 7 meter.

Eller sagt på en måde: Forstil dig en 35-etageres skyskraber, i en by og du har fået et indblik i størrelsen på træet.

Desuden er mange af dem op til 2.000 år gamle.

Californiens nordkyst er det eneste sted i verden som giver det miljø som redwoods vokser i. En kombination af længdegrad, klima og højde, begrænser forekomsten af redwoods, til omkring tre hundrede kilometer kystlinje. Den kølige, fugtige luft, der skabes af Stillehavet, holder træerne konstant fugtige, selv under tørken om sommeren.

Et helt unikt træ hvor sygdom er ukendt, fordi den særlige bark beskytter træet både mod insekter og ild.

Turen til Redwood-giganterne i Humboldt State Park

Vi forlod Stillehavet og glas-stranden. Vi forsatte vores rejse og dermed vores road trip.  Vi startede med at køre det sidste stykke ad Highway 1 som herefter blev til 101. Lige der hvor vejen skilte, så vi et spændende skilt og blev fristet.

Chandelier, Drive-Thru Tree

Vi kunne huske at have set dette træ med et hul i som man kunne køre igennem, på gamle 70èr billeder fra Californien. Vi drejede fra og betalte. Herefter begyndte en mindre køretur blandt redwood-giganterne.

Der var en del træer men vi var ikke særlig imponerende. Efter lidt tid kom vi til stedet højdepunkt: Det store redwood som er:

 • 84 meter højt.
 • 4,9 meter i diameter.
 • 1,8 meter bredt.
 • Hullet i træet et 2,06 meter.
 • Navet Chandelier kommer af den unikke krone som ligner en lysekrone.
 • Træet er udskåret i 1930èrne.

Nu var vores lejebil enorm og derfor kunne den ikke passere hullet i træet men vi oplevede da andre biler som kørte igennem.

Ellers var der på stedet en sø, en gavebutik og en mindre udstilling af underlige kunststykker.

Hvad mener vi om Chandelier, Drive-Thru Tree

Hvis vi ikke lige var kørt forbi, ville det aldrig have været en oplevelse som vi ville have kørt efter. Tiden var gået i stå og alt var som det var i 70èrne. En turist gimmick som var en ok oplevelse.

 • Bonusinfo: Entre DKK 70

Vores oplevelse af Redwood-giganterne i Humboldt State Park

Herefter startede vores oplevelser i statsparken og nu kom der masser af giganterne til syne. De enorme træer, stod side om side på den 50 kilometer lange vej:

Avenue of the Giants

På Avenue of the Giants, findes verdens største tilbageværende samling af redwoods.

Vi har tidligere set redwoods i Big Basin og Muir Woods men vi kan slet ikke få nok af disse giganter. At køre på en vej, stå ud af bilen og stå ved siden af kæmperne er altid en stor oplevelse. At beskrive disse enorme træer, er svært og denne gang, kunne vi endda også se dem fra vores soltag. En ekstra dimension som bestemt ikke gjorde oplevelsen ringere.

Vi fik selvfølgelig taget de obligatoriske billeder, hvor vi holder om et træ, står ved siden af det og tager billeder op mod toppen. Det med toppen er nu lidt af en udfordring, for oftest kan øjet ikke række så langt at man kan se den.

Besøgscentret

Vi var også en tur inde forbi besøgscentret. Vi kiggede lidt på deres udstilling og udenfor var der forskellige forklaringer på de udstillede træstubbe.

Hvad mener vi om Redwood-giganterne i Humboldt State Park

Det var en super fed oplevelse. Naturen i sig selv var hele besøget værd, at det så lige blev meget mere spændende med alle de gamle redwoods gjorde bestemt ikke oplevelsen dårlige.

Disse giganter er så imponerende. At stå ved siden af en sådan kæmpe som kan være tusind år gammel og kigge op, op og op er en unik oplevelse. At synet ikke kan se toppen, mærke på den underlige bark og se alt mosset som hænger ned alle steder, i den altid fugtige skov, var en stor naturoplevelse.

Praktisk info om Humboldt State Park

 • Parken er åbent året rundt 24/7
 • Der er et besøgscenter.
 • ·Der er campingpladser.
 • Avenue of the Giants er 50 km. lang.
 • Der er mere end 160 kilometer stier til vandrere og cykelstier.
 • Eel floden giver mulighed for fiskeri, sejlsport og en svømmetur.
 • Parken er oprettet i 1921
 • Det 4 højeste målte redwood lever i parken og er målt til 112 meter.
 • Parken er 209 km2
 • Parken ligger i det nordvestlige Californien.
 • Det tilbydes gratis vandreture fra besøgscentret.
 • Entre gratis.

Tips til dit besøg i Humboldt State Park

 • Hav praktisk fodtøj på.
 • Husk at have benzin i tanken.
 • Hvis du begiver dig ud på vandrestierne, så bliv på dem. Vær desuden opmærksom på, at der er bjørne i parken
 • Der er færreste besøgende tidligt om morgen eller sent om eftermiddagen.
 • Tag dig god tid, stop op og nyd naturen.

Hvor boede vi henne?

Vi boede på Bear River Casino og Resort i Loleta. Her havde vi et superlækkert nyrenoveret værelse men en smuk udsigt til landskabet og floden. Der var rent, servicen i top og der var muligt at benytte swimmingpoolen. Der var et par restauranter, gratis parering og Wi-Fi. Bestemt et hotel vi gerne vil bo på en anden gang.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge, hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center