Castro kvarteret de homoseksuelles højborg – San Francisco, USA ‏

Vores besøg, til Castro kvarteret de homoseksuelles højborg i San Francisco. I sammen øjeblik vi ankom, var vi slet ikke i tvivl. Markeringen med det regnbue farvet flag vajede og få de sidste opdateringer. overalt. På barer og restauranter sad primært mandlige par og plakaterne der hang på lygtepælene fortæller også en anden historie end i resten af San Francisco.

Castro, San Francisco

Castro, San Francisco

De smukke bygninger i Castro

I Castro kvarteret de homoseksuelles højborg, er der mange flotte gamle victorianske huse. De blev bygget af skandinaviske, irske og tyske indvandrere i 1800-tallet. Under 1960’ernes udflytning til forstæderne flyttede de homoseksuelle ind. De har siden restaureret mange af husene og i dag er Castro blevet et meget mondænt kvarter. Castro kvarteret er blevet er symbol på, at de homoseksuelle kan blive accepteret. Udover alle de smukke huse er et af Castro’s varetegn og den mest populære bygning det gamle Castro Theatre, der er en gammel biograf fra 1922.

Castro, San Francisco

Castro, San Francisco

Castro, San Francisco

Castro kvarteret de homoseksuelles højborg

I Castro kvarteret de homoseksuelles højborg, er alt anderledes. For os som mand og kone, er det normale unormalt i Castro kvarteret. Her er normen at du ser par, enten som to mænd eller to kvinder. Dejligt at opleve, at de homoseksuelle har et frirum, hvor vi andre bliver betragtet som de unormale.

Der er masse af cafeer, restauranter og barer i Castro område. Her summer det af puls og liv og der er en rigtig god stemning. Der er plads til forskelligheder og hvis du ynder studiet i, at studere andre mennesker, er Castro stedet at gøre det.

Bare at sidde og drikke en kop kaffe, imens du kigger på livet der leves. Du kan også kigge på de mennesker, der bare defilere forbi i håbet om, at der vil blive kigget på dem, så de dermed får deres daglige dosis af opmærksomhed. F.eks. da vi oplevede en næsten nøgen mand tager en gåtur rundt i gaderne. Der blev ikke blev løftet så meget som et øjenbryn, da folk så den næsten nøgne mand. Det er ikke lige en hverdagsoplevelse, du får så mange steder men i Castro er det hverdagen.

Castro kvarteret er livligt, spændende og anderledes. Som en udefrakommende er det dejligt, at opleve, hvordan San Francisco giver en mulighed og er åbne for at  vi som mennesker kan og er forskellige.

Castro, San Francisco

Castro, San Francisco

Castro, San Francisco

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.