Chinatown en arkitektonisk oplevelse – San Francisco, USA

Chinatown en arkitektonisk oplevelse i San Francisco. Det er den største Chinatown udenfor Asien og den ældste i USA. Indgangen til området er markeres med en stor port. Derfor er du slet ikke i tvivl om, at du er kommet til en helt anden bydel. Herinde er det ligesom at være i Asien og området er stort, spændende og med anderledes butikker.   

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown en arkitektonisk oplevelse

Siden sin oprettelse i 1848 har området været meget vigtig og haft stor betydning. Kvarteret har en indflydelsesrig historie og kultur, skabt af de kinesere som indvandrede til Nordamerika. Chinatown er en enklave der fortsætter med, at bevare sine egne skikke, sprog, gudstjeneste, sociale klubber og identitet.

Du kan nemt som besøgende i Chinatown føle dig hensat til en lille verden som kun er asiatisk, fyldt med naturlægemidler butikker, templer, pagode tage og drager. De seneste indvandrere og ældre vælger at leve i Chinatown på grund af tilgængeligheden af billige boliger og deres kendskab til kulturen.

Derudover er Chinatown en arkitektonisk oplevelse med spændende, flotte og anderledes bygninger. Men Chinatown er også en stor turistattraktion, der årligt trækker flere besøgende end f.eks. Golden Gate Bridge.

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown - San Francisco, USA

Vores besøg i Chinatown

Da vi bevægede os rundt i Chinatown, mindes vi vores besøg til Kina. Lydene, lugtene, butikkerne, restauranterne og sproget medvirkende til, at vi et øjeblik lige må stoppe op og tænke os om. For var vi i USA eller var vi i Kina? Det var ret fascinerede at være på dette forholdsvis lille område, men alligevel føle at vi var i et andet land.

Det var sjovt at gå rundt og studere alle butikker. Mange var selvfølgelig bare fyldt med kinesisk skrammel, men der var også mange forretninger med kinesisk medicin, butikker med te og selvfølgelig et stort udbud af spisesteder. Alt dette var medvirkende til at vores besøg i Chinatown, var en virkelig god oplevelse.

Vi kan kun anbefale dig, at tage fordi kvarteret når du er i San Francisco.

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown er puls, dufte, liv og føles som om du er i Asien. 

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.