Chinatown en arkitektonisk oplevelse – San Francisco, USA

Chinatown en arkitektonisk oplevelse. Det er den største Chinatown udenfor Asien og den ældste i USA. Indgangen til området er symboliseres med en stor port. Dermed er du slet ikke i tvivl om at du er kommet til en helt anden bydel. Det er ligesom at være i Asien og området er stort, spændende og med anderledes butikker end andre steder i byen.   

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown en arkitektonisk oplevelse

Siden sin oprettelse i 1848 har området været meget vigtig og haft stor betydning. Kvarteret har en indflydelsesrig historie og kultur skabt af de kinesere som indvandrede til Nordamerika. Chinatown er en enklave der fortsætter med, at bevare sine egne skikke, sprog, gudstjeneste, sociale klubber og identitet.

Du kan nemt som besøgende i Chinatown føle dig hensat til en lille verden som kun er asiatisk, fyldt med naturlægemidler butikker, templer, pagode tage og drager.

De seneste indvandrere og ældre vælger at leve i Chinatown på grund af tilgængeligheden af billige boliger og deres kendskab til kulturen.

Derudover er Chinatown en arkitektonisk oplevelse med spændende, flotte og anderledes bygninger. Men Chinatown er også en stor turistattraktion, der årligt trækker flere besøgende end f.eks. Golden Gate Bridge.

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown - San Francisco, USA

Vores besøg i Chinatown

Når du bevæger sig rundt i Chinatown bliver du hensat til Kina. Lydene, lugtene og sproget gør, at du et øjeblik lige må stoppe op og tænke dig om, er du virkelig i USA, eller er det Kina.

Det er fascinerede at være på dette forholdsvis lille område, men alligevel føle at du er i et andet land.

Det er også sjovt at gå og studere butikker. Mange er selvfølgelig bare er fyldt med kinesisk skrammel, men der er også mange forretninger med kinesisk medicin, butikker med the og selvfølgelig et stort udbud af spisesteder. Alt dette gør et besøg i Chinatown, til en virkelig god oplevelse.

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown - San Francisco, USA

Chinatown er puls, dufte, liv og føles som om du er i Asien. 

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.