Rejsetanker om Kina

I vores rejsetanker om Kina må vi indrømme, at det ikke var uden forbehold og fordomme at vi valgte Kina som rejseland. For vores indre billeder stod historier om kinesernes unormale brug af kropslyde, at de bøvser og spytter, uhumske forhold og svær kommunikation. Desuden frygtede vi også den enorme og tætte menneskemængde.

Kina

Vi blev attraktionen

I vores rejsetanker om Kina, må vi indrømme at vi blev glædelig overrasket. Kina er et meget spændende land at besøge. Folk er overordnet venlige og vil meget gerne hjælpe, også selvom det ofte er imod deres egne sproglige evner. Som gæster, var vi i observatørens rolle og en stor rejsefornøjelse er bare, at læne sig tilbage og kigge på menneskerne og dagligdagen.

I Kina blev dette udfordret og vi var ofte selv attraktionen for de mange kinesere, især når vi er blonde danske piger med langt lyst hår, eller en stor mand på 2 meter og +100 kg.

De kiggede/gloede, pegede af os og grinede ofte. Det var heller ikke usædvanlig, at de tog fat i ens arm og ville fotograferes sammen med os. Det meste foregik dog med et smil på en venlig måde, men det blev meget trættende i længden.

Kina

Kina er kontrastfyldt og det går stærkt

Kina er et land, hvor tingene sker meget hurtigt, især i Shanghai, men også længere ude på landet i Hangzhou. Det er kontrasternes land. De unge har og bruger alle smartphones samtidig med, at der køres med højhastighedstoge. Med op til 400 km/t havde vi udsigt til rismarkerne, som bliver dyrket med håndkraft og til en tilværelse der ligger mere end 50 år tilbage i tiden.

Selv i Shanghai kunne vi stadig gå fra topmoderne højhuse, og 5 min. senere, gik vi forbi faldefærdige huse uden indlagt vand og med høns løbende frit.

Du skal dog skynde sig, for Shanghai er ved at blive meget strømlinet og den sidste del af det gamle Shanghai bliver snart erstattet af en skyskraber. Skøn by med masser af puls, nyt og gammelt og imponerende byggerier.

Kina

Maden

Men vi mener også at Kina er det land, hvor vi har fået den dårligste mad. Selvfølgelig kunne vi få grønsager, men det var lige meget hvad vi bestilte, så blev det blandet sammen med en masse andet underligt og så meget uappetitligt ud. Den forestilling vi havde om kinesermad hjemmefra, hang slet ikke sammen med virkelighedens Kina.

Rejsetanker om Kina

Kina skal opleves

I vores rejsetanker om Kina må vi indrømme, at Kina er et besværligt rejseland og alt ting tager længere tid end vi troede. Men med lidt forberedelse er Kina et spændende land, som bestemt skal opleves. Et land der har meget historie, spændende attraktioner og en kultur, der er så meget anderledes end andre steder i verden.

Kina

Godt at vide om Kina

  • De færreste kinesere taler engelsk, eller kan de engelske navne.
  • Du er ofte selv attraktionen overfor kinesere, så hvem kigger på hvem.
  • Uden for Shanghai, er kreditkort ikke udbredt, så husk kontanter.
  • Kineserne har ingen kø kultur og ja, de bøvsede, pruttede, “hakkede slim” og spyttede alle steder.
  • Trafikken foregår efter kun en regel: Jeg skal først. Så kig dig for, grønt lys er ikke nødvendigvis det samme, som at der fri til gå over vejen.

Rejsetanker om Kina

Vi fortryder bestemt ikke vores besøg til Kina. Vi fik oplevet ting som vi slet ikke havde regnet. At landet var besværligt at rejse i, var jo kun en ekstra dimension til vores opleveler. Landet har så meget at byde på og der er stadig mange ting vi gerne vil se. Vi kommer en dag tilbage til Kina og får indhentet det vi ikke nåede i første omgang.

Qinghefang historiske gade

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Julestemning og julemarked i Rostock, Tyskland
Forsinket nytårstur til Rostock, Tyskland

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center