Rejsetanker om Kina

I vores rejsetanker om Kina må vi indrømme, at det ikke var uden forbehold og fordomme, at vi valgte Kina som rejseland. For vores indre billeder stod historier om kinesernes unormale brug af kropslyde, at de bøvser og spytter. At der ville være uhumske forhold, at de spiser underlige ting og at det er svært at kommunikation. Desuden frygtede vi også den enorme og tætte menneskemængde.

Kina

Vi blev attraktionen

I vores rejsetanker om Kina, må vi indrømme at vi blev glædelig overrasket. Kina var et meget spændende land at besøge. Folk var overordnet venlige og ville meget gerne hjælpe, også selvom det ofte var med et begrænset sprogbrug. Som gæster, var vi i observatørens rolle og en stor rejsefornøjelse er bare, at læne sig tilbage og kigge på menneskerne og deres dagligdag.

I Kina blev dette udfordret og vi var ofte selv attraktionen for de mange kinesere, Det var måske især fordi vi er blonde danske piger med langt lyst hår og en stor mand på 2 meter og +100 kg.

De kiggede nærmest gloede, pegede ad os og grinede. Det var heller ikke usædvanlig, at de tog fat i vores arm og ville fotograferes sammen med os. Det meste foregik dog med et smil, på en venlig måde men det blev meget trættende i længden.

Rejsetanker om Kina

Kina er kontrastfyldt og det går stærkt

Kina er et land, hvor tingene sker meget hurtigt, især i Shanghai, men også længere ude på landet i Hangzhou. Det er kontrasternes land. Der køres med højhastighedstoge med op til 400 km/t. Dette sker imens der er udsigt til rismarkerne som hurtigt glider forbi. Marker hvor der stadig dyrkes ris med håndkraft og hvor de har en tilværelse, der ligger mere end 50 år tilbage i tiden.

Selv i Shanghai kunne vi på et øjeblik gå fra topmoderne højhuse til faldefærdige huse, uden indlagt vand og med høns løbende frit.

Du skal dog skynde sig, for Shanghai er ved at blive meget strømlinet og den sidste del af det gamle Shanghai, bliver snart erstattet af en skyskraberne. Shanghai var helt klart en skøn by med masser af puls, nyt og gammelt og imponerende byggerier.

Kina

Maden

Vi mener også, at Kina er det land, hvor vi har fået den dårligste mad. Selvfølgelig kunne vi få grønsager, men det var lige meget hvad vi bestilte, så blev det blandet sammen med en masse andet underligt og så meget uappetitligt ud. Den forestilling vi havde om kinesermad hjemmefra, hang slet ikke sammen med virkelighedens Kina.

Rejsetanker om Kina

Kina skal opleves

I vores rejsetanker om Kina må vi indrømme, at Kina var et besværligt rejseland og alt ting tog længere tid end vi troede. Der skal lidt forberedelse til men Kina er bestemt et spændende land, som skal opleves. Et land der har så meget historie, spændende attraktioner og en kultur, der er så meget anderledes end andre steder i verden.

Rejsetanker om Kina

Godt at vide om Kina

  • De færreste kinesere taler engelsk, eller kan de engelske navne.
  • Du er ofte selv attraktionen overfor kinesere, så hvem kigger på hvem.
  • Uden for Shanghai, er kreditkort ikke udbredt, så husk kontanter.
  • Kineserne har ingen køkultur og ja, de bøvsede, pruttede, “hakkede slim” og spyttede alle steder.
  • Trafikken foregår efter kun en regel: Jeg skal først. Så kig dig for, grønt lys er ikke nødvendigvis det samme, som at der fri til gå over vejen.

Rejsetanker om Kina

Vi fortryder bestemt ikke vores besøg til Kina. Vi fik oplevet ting som vi slet ikke havde regnet med. At landet var besværligt at rejse i, var jo kun en ekstra dimension til vores oplevelser. Landet har så meget at byde på og der er stadig mange ting vi gerne vil se. Vi kommer en dag tilbage til Kina og får indhentet det vi ikke nåede i første omgang.

Qinghefang historiske gade

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center