Rejsetanker om Singapore

I vores rejsetanker om Singapore, er vores observation at Singapore meget poleret land. Et land med masser af love og regler med på trods af det, er det nemt at være gæst i Singapore. Singapore er en metropol med meget mangfoldig og som gav os masser af gode oplevelser.

Singapore

Singapore er poleret

I vores rejsetanker om Singapore, er vi nødt til at nævne at byen er poleret og en af de reneste storbyer som vi har besøgt. Singapore er så poleret, at der med jævne mellemrum bliver sprøjtet i byen for insekter. Ved selvsyn så vi 3 mennesker der gik rundt og samlede blade op nede i bunden af buskene. Ja, vi kunne ikke se bladende, før de blev blæst frem, for så at blive samlet op og kørt væk. I vores verden rent tidsspilde.

Nej – Ingen “hop on – hop off bus” til os

Singapore gav anledningen til rejsens første sightseeing “hop on – hop off” bus rundt i byen. Turbussen, der blev delt med et koreansk rejseselskab, var en skuffelse og understregede mest, hvorfor det er at vi aldrig oplever byer på denne måde.

Byer skal betrædes og føles. Der skal tages tid til at sidde på en café og opleve menneskerne og det liv der leves. Dette gøres ikke med 60 km/t fra toppen af en rød dobbeltdækkerbus med 10 koreanske damer der altid for sent, forsøgte at tage et billede af det vi lige var kørt forbi.

Singapore er et diktatur

Vi som turister fornemmede det kun svagt diktaturet men under den poleret overflade er Singapore et diktatur, stort set kun styret af én familie.

Vi kom i tale med en lokal taxachauffør som udtrykte: “Singapore er som The Matrix”, med henvisning til filmen.

Han selv kunne, som alle andre komme i problemer hvis han talte negativt om regeringen. Valgene i Singapore er manipuleret, så resultatet bliver som magthaverne ønsker det.

Han beskrev også, at Singapore er et land uden grundlæggende retslig sikkerhed og hvor du, som borger selv skal bevise din uskyld, hvis politiet finder dig skyldig og du bliver anklaget. De fleste af disse ting påvirker selvfølgelig ikke os, som gæster. Men i vores rejsetanker om Singapore er ordet frihed, nok ikke betegnede for Singapore og landets indbyggere.

Om vi så et stille oprør på vej, ved vi ikke. Men fra især de unge, virkede det som om at de var lidt mere afslappet i forhold til alle de regler og love. De gik f.eks. rundt på gaden og røg, hvilket er ulovligt.

Singapore

Rejsetanker om Singapore

Men med turistens øjne, er Singapore et smukt sted og en by, der gav os masser af muligheder for oplevelser. De har utrolige bygningsværker – især Marina Bay Sands, der er en helt fantastisk bygning og for dem, som kan lide shopping efter mærkevare, er Singapore stedet.

Prismæssigt er det dog dyrt i Singapore og den gamle forestilling om, at f.eks. elektronik er billigere i Singapore holder ikke længere.

I vores rejsetanker om Singapore, må vi indrømme at vi i Singapore ikke oplevede den samme umiddelbare glæde, som vi har oplevet i f.eks. Thailand. De lokale er meget mere reserveret. Vi mener dog, at det kan anbefales at gøre et par dages stop og opleve byen. Singapore var et godt udgangspunkt, da vi skulle videre ud til Oceanien.

Singapore

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.