Rejsetanker om Singapore

I vores rejsetanker om Singapore, er vores observation at Singapore er et meget poleret land. Et land med masser af love og regler med på trods af det, var det nemt at være gæst i Singapore. Singapore er en metropol med meget mangfoldig og som gav os masser af gode oplevelser.

Rejsetanker om Singapore

Singapore var poleret

I vores rejsetanker om Singapore, er vi nødt til at nævne at byen var poleret og en af de reneste storbyer som vi har besøgt. Singapore var så poleret, at der med jævne mellemrum bliver sprøjtet i byen for insekter. Ved selvsyn så vi 3 mennesker, der gik rundt og samlede blade op nede fra bunden af buskene. Ja, vi kunne ikke se bladende, før de blev blæst frem, for så at blive samlet op og kørt væk. I vores verden, var det rent tidsspilde.

Rejsetanker om Singapore

De mange regler i Singapore

Singapore var også byen med en masse regler. Du må ikke indføre tyggegummi, ingen affald må smides og hvis du gør det, vil det udløse store bøder eller samfundstjeneste. Der var også mange steder hvor vi ikke måtte spise og drikke. Graffiti og hærværk straffes med stokkeslag. Ingen går over for rødt og de fleste bevæger sig indenfor fodgængerovergangen. Kun få går og ryger på gaden og selvfølgelig var der en regel der forskriver, at rygning skal foregå indenfor afmærkede områder.

Singapore var også det land i verden, der har den største dødsstrafrate pr. indbygger. Folk der bliver opdaget og er i besiddelse af narkotika straffes med døden og Singapore skulle efter sigende ikke skåne udlændinge. Dette var bare et udpluk af alle de forbud der er i Singapore.

Rejsetanker om Singapore

Nej – Ingen “hop on – hop off bus” til os

Singapore gav anledningen til rejsens første sightseeing “hop on – hop off” bus rundt i byen. Turbussen, der blev delt med et koreansk rejseselskab, var en skuffelse og understregede mest, hvorfor vi aldrig oplever byer på denne måde.

Byer skal betrædes og føles. Der skal tages tid til at sidde på en café og opleve menneskerne og det liv der leves. Dette gøres ikke med 60 km/t fra toppen af en rød dobbeltdækkerbus med 10 koreanske damer der altid, for sent, forsøgte at tage et billede af det vi lige var kørt forbi.

Rejsetanker om Singapore

Singapore er et diktatur

Vi som turister, fornemmede kun svagt diktaturet men under den poleret overflade er Singapore et diktatur, stort set kun styret af én familie.

Vi kom i tale med en lokal taxachauffør som udtrykte: “Singapore er som The Matrix”, med henvisning til filmen.

Han selv kunne, som alle andre, komme i problemer hvis han talte negativt om regeringen. Valgene i Singapore er manipuleret, så resultatet bliver som magthaverne ønsker det.

Han beskrev også, at Singapore er et land uden grundlæggende retslig sikkerhed og hvor du, som borger selv skal bevise din uskyld, hvis politiet finder dig skyldig og du bliver anklaget. De fleste af disse ting påvirker selvfølgelig ikke os, som gæster. Men i vores rejsetanker om Singapore er ordet frihed, nok ikke betegnede for Singapore og landets indbyggere.

Om vi så et stille oprør på vej, ved vi ikke. Men fra især de unge, virkede det som om, de var lidt mere afslappet i forhold til alle de regler og love. De gik f.eks. rundt på gaden og røg, hvilket var ulovligt.

Rejsetanker om Singapore

Rejsetanker om Singapore

Men med turistens øjne, var Singapore et smukt sted og en by, der gav os masser af muligheder for oplevelser. Den havde utrolige bygningsværker – især Marina Bay Sands, der var en helt fantastisk bygning og for dem, som kan lide shopping efter mærkevare, var Singapore stedet.

Prismæssigt var det dog dyrt i Singapore og den gamle forestilling om, at f.eks. elektronik er billigere i Singapore holder ikke længere.

I vores rejsetanker om Singapore, må vi indrømme at vi i Singapore ikke oplevede den samme umiddelbare glæde, som vi har oplevet i f.eks. Thailand. De lokale var meget mere reserveret. Vi mener dog, at det kan anbefales at gøre et par dages stop og opleve byen. Singapore var et godt udgangspunkt, til vores videre rejse ud til Oceanien.

Rejsetanker om Singapore

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.