Cable Cars de historiske vogne – San Francisco, USA

Cable Cars de historiske vogne i San Francisco, er et af byen vartegn. Det ville være helt forkert, hvis du ikke har mindst en tur med Cable Cars når du er i San Francisco. Der er tre linjer tilbage i byen og du stiger bare på, hvis der altså er plads. En nem og hurtig måde, at få lidt hjælp op af de meget stejle bakker, som der er overalt i San Francisco.  

Cable Cars - San Francisco, USA

Cable Cars - San Francisco, USA

Fakta om Cable Cars de historiske vogne

San Francisco Cable Cars system, er verdens sidste manuelt betjente system. Disse sporvogns lignede køretøjer, er ikoniske for San Francisco og er meget markante i bybilledet.  Af de treogtyve linjer, der var etableret mellem 1873 og 1890 er i dag kun tre af linjerne tilbage.

Mens Cable Cars er vant til en vis grad af lokale pendlere, er langt størstedelen af de 7 millioner årlige passagerer turister. Cable Cars er blandt den mest betydningsfulde turistattraktion i San Francisco og er noteret på National Register of Historic Places.

Cable Cars - San Francisco, USA

Cable Cars - San Francisco, USA

En tur med cable cars

Der er kamp om pladserne og især i weekenderne kan du opleve at skulle vente længe, før der er plads. Men vi syntes, du skal prioritere tid til en tur. Få vind i håret, suse op og ned af de stejle gader og se byen i højt fart. Det er en helt klart en fornøjelse at køre i dette ikon, hvor du som regel får lidt ekstra oplevelser.

Dem som styrer disse vogne har et fantastisk humør. De har altid en frisk bemærkning til en turist. De fortæller gerne og med meget stolthed i stemmen om deres arbejde eller om byen. På en tur har vi endda drøftet politik med en billetkonduktør.

Du kan desværre også opleve, at vognene nogle gange går helt i stå. Det sker hvis der er for koldt, fugtigt eller når der bare er faldet meget regn i en periode. De gamle vognen er nemlig lidt sarte. Der er desuden i San Francisco et museum, hvor du kan lære mere om de kabel trukket vogne.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center