Cable Cars de historiske vogne – San Francisco, USA

Cable Cars de historiske vogne i San Francisco, er et af byen vartegn. Det ville være helt forkert uden mindst en tur med Cable Cars når du er i San Francisco. Der er tre linjer tilbage i byen og du stiger bare på, hvis der altså er plads. En nem og hurtig måde, at få lidt hjælp op af de meget stejle bakker, som der er de fleste steder i San Francisco.  

Cable Cars - San Francisco, USA

Cable Cars - San Francisco, USA

Fakta om Cable Cars de historiske vogne

San Francisco Cable Cars system er verdens sidste manuelt betjente system. Disse vogne er ikoniske for San Francisco og er meget markante i bybilledet.  Af de treogtyve linjer, der var etableret mellem 1873 og 1890 er kun tre af linjerne bevaret.

Mens Cable Cars er vant til en vis grad af lokale pendlere, er langt størstedelen af deres 7 millioner årlige passagerer turister. Cable Cars er blandt de mest betydningsfulde turistattraktioner i San Francisco og er noteret på National Register of Historic Places.

Cable Cars - San Francisco, USA

Cable Cars - San Francisco, USA

En tur med cable cars

Der er kamp om pladserne og især i weekenderne kan du opleve at skulle vente længe, før der er plads. Men vi syntes du skal prioritere tid til en tur. Det er en fornøjelse at køre i dette ikon, hvor du som regel får lidt ekstra oplevelser.

Dem som styrer disse vogne har et fantastisk humør. De har altid en frisk bemærkning til en turist. De fortæller gerne og med meget stolthed i stemmen om deres arbejde eller om byen. På en tur har vi endda drøftet politik med en billet konduktør.

Du kan desværre også opleve, at vognene nogle gange går helt i stå. Dette sker hvis der er for koldt, fugtigt eller der bare er faldet meget regn i en periode. De gamle vognen er lidt sarte. Der er desuden i San Francisco et museum, hvor du kan lære mere om de kabel trukket vogne.

Mindst en tur med cable cars, skal du prøve i San Francisco.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på de kommende rejser:
– Ukranie, Kiev skal besøges for første gang
– Østrig, Tyrol med Alperne og Innsbruck

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2018 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »