Lombard Street verdens mest snoede gade – San Francisco, USA

Lombard Street verdens mest snoede gade i San Francisco. Gaden er kendt for sin meget korte strækning, store stigninger og fald med en masse hårnålesving. Lombard Street har også medvirket i et utal af film og er derfor blevet berømt. Vi så frem til at besøge den berømte gade.

Lombard Street - San Francisco, USA

Lombard Street - San Francisco, USA

Lombard Street - San Francisco, USA

Lombard Street verdens mest snoede gade

Lombard Street verdens mest snoede gade, har på vejens korte strækning, som er ca. 400 meter hele 8 hårnålesving. Det har derfor også har givet Lombard Street tilnavnet “den mest snoede gade i verden”.

Oprindeligt eksisterede disse hårnålesving ikke, men da gaden tidligere havde en hældning på mellem 27% og 35%, var den for stejl til de fleste køretøjer. I 1923 blev vejen derfor omlagt med de nuværende hårnålesving, hvorved hældningen blev reduceret til 16%.

Denne del af strækningen, er nu gjort ensrettet i retning øst, ned ad bakken. Lombard Street er belagt med røde mursten og langs selve vejen er der anlagt en trappe til fodgængere. På strækningen, er der i dag hastighedbegrænsning på 8 km. i timen.

Lombard Street - San Francisco, USA

Lombard Street - San Francisco, USA

En hård opstigning

Det krævede anstrengelse, at gå op af den stejle Lombard Street men op skulle vi. Efter vi endelig havde nået op på toppen blev vi belønnet med en utrolig smuk udsigt. Vi må dog indrømme, at vi både blev forpustet, holdt pause undervejs og kom til at svede på denne tur op ad gaden.

Bil ned ad Lombard Street

En af gangene vi var i San Francisco, havde vi vores lejebil imens vi var der. Det skulle udnyttes, så vi skulle selvfølgelig prøve at køre ned ad Lombard Street. Det var også lidt af en udfordring som foregik i tæt samspil med de andre turister i byen. De havde nemlig fået samme gode ide som os.

Men Lombard Street en sjov, anderledes og en af de ting som du bør oplevelse under dit besøg i San Francisco.

Lombard Street - San Francisco, USA

Lombard Street - San Francisco, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.