Oplevelser i Dunedin – New Zealand

Oplevelser i Dunedin som er en gammel skotsk by og som ligger på Sydøen. Her gik vi rundt i det kuperede terræn og så alle de smukke bygninger og mærkede historiens vingesus. Vi var nede på Taieri Gorge Railway stationsbygningen med de smukke mosaikken og gik op ad verdens stejlsete gade, Baldwin Street. 

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Dunedin og lidt fakta

Dunedin er den næststørste by på Sydøen med ca. 112.000 indbyggere. En by som ligger meget smukt ned til havet. Havnen og de mange bakker, er resterne af en udslukt vulkan. Dunedin er New Zealands ældste by, grundlagt af skotske bosætter i 1848. En befolkning som bosatte sig i området, da der blev opdaget guld.

Derfor valgte skotterne Dunedin

Dunedins gader er meget stejle, og historien går på, at de skotske nybyggere ville finde en havn, der mindede om deres hjemby Edinburgh. Da de til sidst fandt området omkring Dunedin, lagde de stort set et kort over Edinburgh ud over området. Herefter begynde de at bygge en by, som den er, den dag i dag. De havde dog ikke helt taget højde for, det meget kuperede terræn i deres søgen efter det hjemlige. Det resulterede blandt andet i, at Dunedin den dag i dag, er hjemsted for verdens stejleste gade: Baldwin Street.

Vi gik på oplevelse i byen

Vejret var desværre ikke med os. Det var gråt og småregnede med det skulle da ikke stoppe. Vi glædede os til vores oplevelser i Dunedin. Vi gik rundt og kiggede på de historiske bygninger i det kuperede terræn. Vi gik forbi den gamle katedral St. Paul, som lå side om side med rådhuset og så den gamle smukke teaterbygning. De mange gamle bygninger, fik os mere til at tænke på England – og eller Skotland end New Zealand. For her i Dunedin, var bygningerne en historisk opvisning fra tidligere tider.

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Taieri Gorge Railway stationsbygningen

Vi forsatte gennem byen og så frem til flere oplevelser i Dunedin. Den næste seværdighed vi kom til var, Taieri Gorge Railway stationsbygningen som er  fra år 1900 og bestemt var et godt besøg.

Det var en imponerende bygning, som vi kun kunne blive betaget af, at kigge på udefra. Søjlerne, buegangene og de smukke sten med masser af detaljer, var et byggeri når det er smukkest. Vi kunne kigge på denne bygning i timevis og indenfor ventede der os også, masser af smukke overraskende oplevelser.

Taieri Gorge Railway stationsbygningen indvendig

I det øjeblik vi trådte indenfor i bygningen, blev vi med det sammen imponeret. Tidligere tiders storslåethed og imponerende udsmykning, kom herinde til udtryk for fuld udblæsning.

Indvendig i forhallen var de gamle skilte bevaret og de meget smukke mosaikker kunne ses på væggene. For slet ikke at tale om gulvet som var et kunstværk i sig selv. Vi kunne ikke lade værd med at tænke på, hvor lang tid det måtte have taget, at lægge et sådant gulv. Det må have taget oceaner af tid og smukt var det. Synd, at vi i vores moderne tider, ikke længere tager os tiden og bruger pengene til den slags imponerende byggerier.

Veterantoget fra Taieri Gorge Railway

Der kører et veterantog (turisttog) fra stationen, alle dage minus mandag. Så gæt hvilken dag vi var der? Korrekt, mandag. Vi syntes dog stadig, at vores besøg var en rigtig god oplevelse. Bare det at se denne smukke bygning, var det hele værd, også selvom vi desværre ikke kom ud at køre med det gamle tog. Det må blive næste gang.

Bonusinfo: Udover veterantoget var der også andre muligheder, for at tage på en togtur rundt på øen. De findes i forskellige længder og til priser.

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Baldwin Street

Baldwin Strett med verdens stejleste gade blev vores næste oplevelse i Dunedin. Den lå ca. 3 kilometer udenfor centrum af byen i en forstad. En gade som kun er 359 meter lang men alligevel er den opført  i  Guinness rekordbog.

Baldwin Street med verdens stejleste gade

Baldwin Street er verdens stejleste gade. Det er fordi den hælder 38 grader fra bunden, til det højeste punkt som er 69 meter. Ret vildt og en meget underlidt syn. Det var en sjov oplevelse, at gå op ad gaden. Når vi gik op ad gaden, følte vi faktisk at vi gik mere ned end op, fordi gaden var så stejl. Vi oplevede også et par biler som kørte op ad bakken. Der skulle en del motorkraft til for at komme til vejs ende, kunne vi høre. Motoren lød en anelse anstrengt men op kom de da, ad verdens stejleste gade.

Det tænkte vi om besøget

Vi tænkte, at det var godt at vi ikke boede i et af de huse som ligger ud til vejen. Her på Balwin Street, var der en konstant strøm af turister på alle døgnets timer. Alle turisterne bevæger sig rundt på “din” vej og glor ind i dit hus. Det må virkelig være ret ulideligt! Men som turist var det en sjov og anderledes oplevelse. Et syn som vi ikke ville gå glip af, for den opleve kan vi ikke få andre steder i verden. Det tætteste vi har været på en lignende oplevelse, har været i San Francisco på Lombard Street.

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Hvor boede vi

Vi boede på det historiske hotel Wains som havde en god og central beliggenhed til billige penge.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Oplevelser i Dunedin - New Zealand

Oplevelser i Dunedin

Vi havde nogle gode oplevelser i Dunedin. Det var underligt men bestemt også interessant at møde Skotland i New Zealand. En hyggelig, historisk by med masser af smukke bygninger og selvfølgelig, den ret usædvanlige oplevelse at se og gå på verdens stejleste gade.

  • Rejsetidspunkt juni

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.