San Francisco – Californien, USA

San Francisco ligger i staten Californien og har ca. 800.000 indbyggere. Byen er dog nok mest kendt for sine tågebanker, den smukke bro Golden Gate, de meget stejle bakker og dens liberale holdning til livet. Vi har besøgt denne by flere gange, men vi må indrømme at det ikke var kærlighed ved første blik.

San Francisco - Californien, USA

Ikke et positivt førstegangs besøg

Den første gang, syntes vi ikke særlig godt om San Francisco, måske også fordi vi oplevede byen indhyllet i tåge. Desuden var der også råkoldt. Der var så meget tåget, at selv 4. juli fyrværkeri slet ikke kunne ses. Vi var eller stimlet en masse mennesker sammen, nede ved havnemolen. Her stod vi og ventede, på et fyrværkeri vi aldrig så på grund af tåge. ØV!

San Francisco - Californien, USA

I dag nyder vi bare byen

Vi er efterfølgende kommet til, at holde rigtig meget af San Francisco som oser af liv og puls. Efter som vi over årene har de mange attraktionerne, som man “bør” besøge, herunder Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fishermans Wharf med bl.a. sælerne, kørt Cable Cars, besøgt China Town og de andre kvarterer, kan vi nu bare nyde byen og dens meget speciale charme. Vi føler lidt at vi komme hjem.

San Francisco - Californien, USA

San Francisco - Californien, USA

San Francisco - Californien, USA

Hjemløse og sjove typer

San Francisco er også byen med masser af hjemløse og mange sjove typer. Der er også stadig mange hippier, der prøver at fastholde, at tiden ikke har flyttet sig siden 60’erne. De hjemløse er meget markante i bybilledet og som gæst i San Francisco er det ikke altid en rar oplevelse. De kan tit være meget påtrængende og tiggende.

En oplevelse vi havde på et vaskeri var, en hjemløs som flippede helt ud og var meget truende, fordi vi ikke ville betale for hans vask. Dertil skal siges, at det var en vaskemaskine han allerede havde fyldt, også med det tøj han havde på.

San Francisco - Californien, USA

Vi er i dag vilde med San Francisco

San Francisco er en by med et meget kuperet terræn, gamle Cabel Cars og forskellige kvarterer. En by der er mangfoldig, har puls, er charmerende med alt det en moderne, storby står for. Dette krydret med en udsigt til en af verdens smukkeste broer, gør at vi nu kun holde af denne by. Byen har vundet os over og er i dag en af vores yndlingsbyer. En by, der har noget at tilbyde, for enhver smag.

San Francisco - Californien, USA
San Francisco - Californien, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.