San Francisco – Californien, USA

San Francisco ligger i staten Californien og har ca. 800.000 indbyggere. Byen er dog nok mest kendt for sine tågebanker, den smukke bro Golden Gate, stejle bakker og dens liberale holdning til livet. Vi har besøgt denne by fire gange, men vi må indrømme at det ikke var kærlighed ved første blik.

San Francisco - Californien

Ikke et positivt førstegangs besøg

Den første gang, synes vi ikke særlig godt om San Francisco, måske også fordi vi oplevede byen indhyllet i tåge. Der var så tåget, at selv 4. juli fyrværkeri slet ikke kunne ses. Vi var eller stimlet en masse mennesker sammen nede ved havnemolen. Her stod vi og ventede, på et fyrværkeri vi aldrig så på grund af tågen. ØV!

San Francisco - Californien

I dag nyder vi bare byen

Vi er efterfølgende kommet til, at holde rigtig meget af San Francisco som oser af liv. Efter vi har set  mange af attraktionerne, som man “bør” besøge, herunder Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fishermans Wharf med bl.a. sælerne, kørt Cable Cars, besøgt China Town og de andre kvarterer, kan vi nu bare nyde byen og dens meget speciale charme.

San Francisco

130626 San Francisco (14)

San Francisco

Hjemløse og sjove typer

San Francisco er også byen med masser af hjemløse og mange sjove typer. Der er også stadig mange hippier, der prøver at fastholde, at tiden ikke har flyttet sig siden 60’erne. De hjemløse er meget markante i bybilledet og som gæst i San Francisco er det ikke en rar oplevelse. De kan tit være meget påtrængende og tiggende.

En oplevelse vi havde på et vaskeri var, en hjemløs som flippede helt ud og var meget truende, fordi vi ikke ville betale for hans vask. Dertil skal siges, at det var en vaskemaskine han allerede havde fyldt, også med det tøj han havde på.

San Francisco - Californien

San Francisco - Californien

Vi er i dag vilde med San Francisco

San Francisco er en by med et meget kuperet terræn, gamle Cabel Cars og forskellige kvarterer. En by der er mangfoldig, har puls, er charmerende med alt det en moderne, storby står for. Dette krydret med en udsigt til en af verdens smukkeste broer, gør at du kun holde af denne by. Byen har vundet os over og er i dag en af vores ynglings byer. En by, der kan tilbyde noget for enhver smag.

San Francisco - Californien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.