Rejsetanker om Hawaii

Rejsetanker om Hawaii og drømme rejsemålet Hawaii som vi havde lidt svært ved at finde. Men vi har for det meste nydt og været glade for vores Hawaii. oplevelser. Det rigtige Hawaii, var dog efter vores mening, ikke Honolulu og Waikiki beach, som vi syntes “bare” var en overfyldt turist by.

Rejsetanker om Hawaii

Rejsetanker om Hawaii

I vores rejsetanker om Hawaii, bliver vi nødt til at fortælle, at overrendte Honolulu, lige så godt kunne ligge tusind andre steder i verden og f.eks. hedde Costa del Sol eller lignende. Vi fik først en fornemmelse af, det som vi tror, var det rigtige Hawaii, da vi tog flyet til øen Maui.

Her fik vi den eksotiske fornemmelse, som vi havde forventet af øerne. Hawaii var ikke Bounty øer som Maldiverne eller Cook Islands, kun med store hvide sandstrande. Hawaii er vulkanøer, naturen var både smuk og barsk og mange steder består kysten kun af store sorte lavasten.

Rejsetanker om Hawaii

Amerikansk og alligevel ikke

Hawaii er en amerikansk stat, men vi oplevede ikke at der var særlig amerikansk. Hawaii var helt sin egen. Tingene helt derude på øerne, gik ikke så stærk og serviceniveauet var slet ikke på samme højde som på fastlandet. Tingene var meget tilfældige og de lokale var helt klart gået på ø-tid. Uden at skulle lyde som en knibsk europæer, savnede vi at de var lidt mere omhyggelig med rengøringen.

Rejsetanker om Hawaii

Klimaet

På Oahu (øen med Honolulu) var vejret rimeligt stabilt. Der var sol og en smule overskyet ved middagstid og opklaring igen om eftermiddagen. Regnen faldt heldigvis kun om natten. På Maui oplevede vi et klima, som kunne skifte på 30 minutter. Fra vindstille til blæst og fra sol til overskyet eller regnvejr. De bedste tidspunkter var om morgen og formiddagen, hvor der som regel var vindstille med sol.

Rejsetanker om Hawaii

Maui

På Maui havde vi meget glæde af vores lejebil. Vi var hele tiden, ude at køre rundt på øen og i kombination med gåturene, fik vi set de mest fantastiske og smukke ting. Ting som vi ikke tror, kan opleves så mange andre steder i verden.

Vi oplevede meget på Maui og fik set et hav og natur som slog benene væk under os. Vi havde slet ikke en forestilling om, at der kunne være en så mangfoldig natur, på et så lille stykke land. Frodig regnskov, sukkerrørsplantager, vulkaner der var golde på den ene side og frodige på den anden, havet, strandene som havde sand i farveskalaen hvidt til helt sort. Et hav der var blikstille nogle steder og andre steder, et hav fyldt med strøm og store bølger.

Rejsetanker om Hawaii

Vi kommer gerne tilbage til Hawaii

I vores rejsetanker om Hawaii indrømmer vi, at vi er meget glade for vores oplevelser. Vi kunne godt vende tilbage til Maui, men Honolulu var spild af tid. Vi vil også gerne se Pearl Harbor som desværre ikke kunne lade sig gøre, da vi var der. Vi var ikke lige forberedt på at vi skulle bestille billetter 2 måneder før – velkommen til højsæsonen. Derudover er der jo en del flere Hawaii øer, som vi mangler at udforske.

Det ville også være en stor oplevelse at tage til Maui om vinteren, hvor vi ville kunne opleve pukkelhvalerne, svømme forbi med deres kalve inde fra kysten. Eller at de kæmpe store bølger, som Maui er kendt for at have om vinteren, til stor glæde for alle surferne.

Rejsetanker om Hawaii

Hawaii er ikke eksotisk

I vores rejsetanker om Hawaii har vi tænkt.

Er Hawaii det smukkeste og mest eksotiske sted i verden? Nej

Vi mener, at der var alt for mange turister og at alle tingene var blevet for turistet med alt for mange hoteller, restauranter og butikker. Vi skulle også have den store pengepung med til disse øer, alt var dyrt meget dyrt på disse øer.

Og ja, det er rigtigt, de fleste mænd går i hawaiiskjorter. Det er også rigtig, at der bliver spillet Aloha musik overalt. Det var en meget monoton, irriterende musik uden nogen form for rytme og den kunne drive os til vanvid.

Rejsetanker om Hawaii

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.