Cook Islands er det rene Paradis

Cook Islands er det rene Paradis og øerne ligger langt ude i Stillehavet. Så lang ude, som du næsten kan rejse men det er hele værd, for herude venter noget magisk. Her vil du opleve lange hvide sandstrande, lækkert klima, krystalklart blåt vand og palmer i overflod. En behagelig venlig befolkning og et tempo der er helt nede i gear.

Cook Islands er det rene Paradis

Fakta om Cooks Islands

Cook Islands består af 15 øer med et samlet havareal på 1,8 millioner kvadratkilometer. Der lever ca. 20.000 indbyggere, hvor de ca. 13.000 bor på den største ø som hedder Rartonga. Cook Islands er underlagt New Zealand men er selvstændig og der kan benyttes New Zealandske dollars som betaling.

Vi havde valgt at bo på vulkanøen Rarotonga, som på trods af, at være den største ø, kun er 32 km. i omkreds og glædede os til om finde, ud af om, Cook Islands er det rene Paradis.

Cook Islands er det rene Paradis

Vores ankomst til Cook Islands

Da vi ankom, var vi lidt forvirret, over det med datolinjen, hvor der skulle trækkes en dag fra. Vi fløj fra Sydney kl. 21.00 og fløj i næsten 6 timer. Da vi landede på Rarotonga var klokken kun 7.00 om morgen den samme dag, som vi var taget afsted. Forvirret? Det var vi i hvert fald.

For første gang, på alle vores rejser, var vi på Cook Islands også kommet så lang væk hjemmefra, at der ikke var mobil dækning på vores danske telefoner, hverken TDC eller Telenor.

I lufthavnen, blev vi modtaget af en ældre mand, der sad og spillede livlige melodier på sin guitar, i bedste Hawaii stil. Vi havde aftalt med vores hotel at de skulle hente os i lufthavnen. Chaufførren samlede os op og gav os begge to en smuk blomsterkrans om halsen, var utrolig venlig og smilende. Desværre udløste det på mig, et stort nyseanfald men smukke var vi da.. Alle smilede i lufthaven og var utrolig venlige og virkede stolte over, at vi ville, besøgte deres ø. En fantastisk modtagelse og vi var ved at blive overbevist om, at Cook Islands er det rene Paradis.

Cook Islands er det rene Paradis

Klimaet

Vi kom i deres kolde periode, hvilket for os, gav et helt fantastisk klima. En utrolig behagelig temperatur på omkring de 28-30 grader med lune aftener. Der var som regel også en let vind som bevirkede, at det aldrig føltes rigtig varmt.

Desuden var der næsten ingen insekter, hvilket gjorde at de smukke solnedgange kunne nydes uden at vi blev “ædt” af myg. Der er heller ikke på øen er nogle farlige dyr, så endnu bedre en paradis. Til gengæld var der masser af løse hunde der løb rundt. De gjorde nu ingenting, de var bare nysgerrige.

Cook Islands er det rene Paradis

Naturen

På hele øen var der masser af kokospalmer og strandene havde disse smukke palmer helt ned til vandkanten. Der var masser af forskellige blomster og hele øen var frodig og meget grøn. Selv når vi kiggede ind midt på øen, var bjergsider også prydet at den smukke grønne vegetation. Det kunne faktisk et øjeblik minde lidt om vulkanerne på Hawaii.

Cook Islands er det rene Paradis

Cook Islands er det rene Paradis

Havet

Øen er en vulkan ø og rundt om øen ligger et beskyttende rev. Det meste af øen har inden for revet en lagune. Herinde var vandet helt stille og dejligt roligt. Så her kunne vi at bade. Der var dog steder med døde koraler, hvor vi skulle lige skulle passe på. Hurra for vores badesko.

Vandet var helt krystal klart. Vi behøvede slet ikke at snorkel for at se alle de fisk, der var i vandet. Vi kunne stå i vandkanten og fodre fiskene med brød som de spiste af vores hånd. Der var i dette store akvarium fisk i alle størrelser og farver.

Vandet virkede køligt og det var friskt, fordi det blev hele tiden bliver udskiftet, af de bølgerne som slog ind over revet. Det var ligesom at bade i et stort akvarium.

Tore sagde:  “Dette er ligesom en full body fiske-spa”.

Den planlagte og skiltet tsunami flugtrute, gjorde os dog opmærksomme på alle de enorme kræfter der lå og lurede ude i havet.

Cook Islands er det rene Paradis

Cook Islands er det rene Paradis

Cook Islands er det rene Paradis

Cook Islands er det rene Paradis

Alle var på ø-tid

På paradisøen var alle på “ø-tid”, hvilket vil sige, at tingene ikke gik så stærkt. Der skulle være tid til at nyde livet og vi når det jo nok attituden. Vi så ikke ret mange med et armbåndsur og hvor du i mange andre lande, ser alle med den næsten livsvigtige smartphone, var det ikke noget vi bemærkede, blev benyttet i Paradis.

De lokale tv-udsendelser startede også først kl. 16.30. De eneste der virkede, som om de levede efter et ur og faste tidspunkter var skoleeleverne.

Cook Islands er det rene Paradis

Cook Islands er det rene Paradis

Trossamfund og Polynesien

På øen så vi også mange forskellige kirker, der indikerede at der var mange forskellige trossamfund og vi var ikke i tvivl om, at troen fyldte meget i hverdagen på denne ø. Vi fik også herude på Cook Islands, for første gang stiftet indgående bekendtskab med mennesker som nedstammede fra Polynesien.

Uden at det skal lyde forkert, var det en befolkning som vi aldrig tidligere havde set og det var spændende at observere. De var meget venlige, imødekommende, hjælpsomme og utrolig smilende.

Cook Islands er det rene Paradis

De venlige lokale

Den første lokale vi talte med, var en tolder i lufthavene som spurgte til hvad vi indførte. Vi svarede at vi bl.a. havde en 1/2 liter spiritus.

Han spurgte os meget smilede: Er I nu sikker på at det er nok?

Med en sådan velkomst ved du, at du er velkomne og at tingene er meget afslappede.

Der var også kvinden i supermarkedet, der selvom der var en lang kø, lige havde tid til at flirte lidt med Tore.

Hun spurgte ham: Om hvad og hvordan, hvor han kom fra og hvorfor han var her på øen.

Dette var bare nogle af alle de mange dejlige oplevelse, vi havde med de lokale. Ingen tvivl om at de lokale var medvirkende til, at Cook Islands er det rene Paradis.

Cook Islands er det rene Paradis

Cook Islands er det rene Paradis

Cook Islands er det rene Paradis og det bedste var, at der ikke var de store seværdigheder, masser af højhuse, trafik, stress og jag og en liv hvor alle løber afsted. Det allerbedste i paradis var lokale befolkning, at der var afslappet, det klare badevand med alle de flotte fisk, den smukke natur og de fantastiske badestrande. Herude kan man kun lave en ting – Slappe af.

Cook Islands er det rene Paradis

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.