Rejsetanker om Cook Islands

Rejsetanker om Cook Islands som er placeret midt ude i Stillehavet. Der er rigtig langt derud men det var bestemt hele den lange rejse værd. Især var øriget Cook Islands rimelig tilgængelig, hvis du alligevel er i enten Australien eller New Zealand. Dette faktum betyder også, at de fleste turister kommer derfra. Vores ophold var på hovedøen Rarotonga og det var virkelig det rene Paradis.

Rejsetanker om Cook Islands

Vi følte os velkommen med det samme

Befolkningen var rigtig stolte af deres land og ville hellere end gerne fortælle om det. Vi følte os meget velkommen og vi blev altid mødt af et stort smil, om det var når vi trådte ind i en butik eller bare hoppede på bussen. Superdejligt, at opleve denne imødekommenhed.

Alle kendte alle på øen og der bliver vinket og hilst hele tiden. Vi så også tit at kvinderne bar smukke blomsterkranse på hovedet, uden der var en særlig anledning. Det gav os en næsten paradisisk stemning. Mange af mændene bar desuden hawaiiskjorte og buschaufførens “uniform” var selvfølgelig hawaiiskjorte, shorts og klipklapper.

Rejsetanker om Cook Islands

Transport på Rantonga

Det var nemt at komme rundt på Rarotonga og de andre øer, kan du vi komme til med små fly. De fleste turister lejede en scooter og dermed kunne de nemt komme nemt rundt på øen. Vi valgte at bruge deres udmærket velfungerende busser. Busser som kører i en cirkel på øen, langs med vandet som også var den eneste hovedvej. Dermed var der ingen risiko for, at du farer vild på Rarotonga.

Busserne kører hver halve time enten med uret eller mod uret. Der var stoppesteder men ellers rakte vi bare hånden op, hvis vi skulle med. Vi oplevede også den venlighed, at bussen lige tog farten af og spurgte, om vi skulle med da han kørte forbi os ude på vejen.

Rejsetanker om Cook Islands

Gravstenene i haverne

Der var dog en ting som undrede os meget, da vi gik rundt på øen. Mange steder var der gravsteder i folks private haver. Der var sågar også steder, hvor de havde valgt at placere deres nyttehaver lige ved siden af deres gravsteder.

Underligt syntes vi og meget anderledes end vores normale oplevelse af gravsteder. En kultur hvor de døde skal gemmes væk på kirkegårde, bag høje hække. De mange gravsten og tilhørende blomster satte et farverigt, men et lidt morbidt billede på landskabet.

Rejsetanker om Cook Islands

Rejsetanker om Cook Islands

Rejsetanker om Cook Islands

Paradiset har sin pris

Men Paradisøen, kommer med en pris og Cook Islands var bestemt et dyrt rejseland. Udvalget af varer var ikke stort og det var til priser et stykke over de danske. Varerne bliver for det meste fløjet til Raratonga. Vi så f.eks. at mælk primært kun kunne købes som langtidsholdbart, alternativt kunne vi købe en frisk liter mælk til ca. DKK 60.

I vores rejsetanker om Cook Islands, kan vi dog fortælle, at vi fik god mad på restauranterne til et prisniveau som de danske. Det var faktisk overraskende, når man tager det i betragtningen af de høje råvarepriserne. Mange af de lokale, skulle efter sigende også bytte deres råvarer med hinanden. Det ville kunne forklare, hvordan de lokale overhoved har råd til at bo her, med de høje priser.

Rejsetanker om Cook Islands

Rejsetanker om Cook Islands

Rejsetanker om Cook Islands

I vores rejsetanker om Cook Islands må vi indrømme, at der ikke var de store oplevelser med spændende arkitektur og vilde museumsbesøg. Øen var til, for at nyde vandet, befolkningen og klimaet. Her kunne vi bare slappe af og komme på det som de lokale kalder “ø-tid”. Herude gik tingene ikke så stærk og vi når det jo nok kulturen.

Men den flinke befolkning, det lyseblå vand og de hvide strande var bestemt også rigeligt. Cook Islands, repræsenteret ved Rarotonga var virkelig en ø, som vi sidder og drømmer om på en kold vinterdag i Danmark. Hverken ord eller billeder kan retfærdiggøre dette smukke sted, som må betegnes som tæt på Paradis på Jord.

Rejsetanker om Cook Islands

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.