Rejsetanker om Cook Islands

Rejsetanker om Cook Islands som er placeret midt ude i Stillehavet. Der er rigtig langt derud men det er bestemt hele den lange rejse værd. Især er øriget Cook Islands rimelig tilgængelig, hvis du alligevel er i enten Australien eller New Zealand. Dette faktum betyder også, at de fleste turister kommer derfra. Vores ophold var på hovedøen Rarotonga og det var virkelig det rene Paradis.

Cook Island

Du føler dig velkommen med det samme

Befolkningen er rigtig stolte af deres land og ville hellere end gerne fortælle om det. Du følte dig meget velkommen og vi blev altid mødt af et stort smil, om det var når vi trådte ind i en butik eller bare hoppede på bussen. Super dejligt, at møde denne imødekommenhed.

Alle kender alle på øen og der bliver vinket og hilst hele tiden. Vi så også tit at kvinderne bar smukke blomsterkranse på hovedet, uden der var en særlig anledning. Det gav os en næsten paradisisk stemning. Mange af mændene bar desuden hawaiiskjorte og buschaufførens “uniform” var selvfølgelig hawaiiskjorte, shorts og klipklapper.

Cook Island

Cook Island

Transport på Rantonga

Det er nemt at komme rundt på Rarotonga og de andre øer, kan du komme til med små fly. De fleste turister lejer en scooter og dermed kan du nemt komme nemt rundt på øen. Vi valgte, at bruge deres udmærket velfungerende busser. Busser som kører i en cirkel på hele øen, langs med vandet og som også er den eneste hovedvej. Dermed er der ingen risiko for, at du farer vild på Rarotonga.

Busserne kører hver halve time enten med uret eller mod uret. Der er stoppesteder men ellers rakte vi bare hånden op, hvis vi skulle med. Vi oplevede også den venlighed, at bussen lige tog farten af og spurgte, om vi skulle med når han kørte forbi os ude på vejen.

Cook Island

Cook Island

Gravestene i haverne

Der var dog en ting som undrede os meget, da vi gik rundt på øen. Mange steder er der gravsteder i folks private haver. Der er sågar også steder, hvor de har valgt at placeret deres nyttehaver lige ved siden af deres gravsteder.

Underligt synes vi og meget anderledes end vores normale tankegang. En kultur hvor de døde skal gemmes væk på kirkegårde bag høje hække. De mange gravsten og tilhørende blomster sætter et farverigt, men dog et lidt morbidt billede på landskabet.

Cook Island

Cook Island

Cook Island

Cook Island

Paradiset har sin pris

Men Paradisøen, kommer med en pris og Cook Islands er bestemt et dyrt rejseland. Udvalget af varer er ikke stort og det er til priser et stykke over de danske. Varerne bliver for det meste fløjet til Raratonga. Vi så f.eks. at mælk primært kun kunne købes som langtidsholdbart, alternativt kunne du købe en frisk liter mælk til ca. DKK 60.

I vores rejsetanker om Cook Islands, kan vi dog fortælle, at vi fik god mad på restauranterne til et prisniveau som de danske. Det var faktisk overraskende, når man tager det i betragtningen af de høje råvarepriserne. Mange af de lokale, skulle efter sigende også bytte deres råvarer med hinanden. Det ville kunne forklare, hvordan de lokale overhoved har råd til at bo her, med de høje priser.

Cook Island

Cook Island

Rejsetanker om Cook Islands

I vores rejsetanker om Cook Islands må vi indrømme, at der ikke er de store oplevelser med spændende arkitektur og vilde museumsbesøg. Øen er til, for at nyde vandet, befolkningen og klimaet. Her skal du bare slappe af og komme på det som de lokale kalder “ø-tid”. Herude går tingene ikke så stærk og vi når det jo nok kulturen.

Men den flinke befolkning, det lyseblå vand og de hvide strande er bestemt også rigeligt. Cook Islands, repræsenteret ved Rarotonga er virkelig en ø, som vi sidder og drømmer om på en kold vinterdag i Danmark. Hverken ord eller billeder kan retfærdiggøre dette smukke sted, som må betegnes som tæt på Paradis på Jord.

Cook Island

Cook Island må betegnes som tæt på Paradis på Jorden.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.