Rejsetanker om Sicilien

Vi har skrevet vores rejsetanker om Sicilien, efter nogle dejlige dage på denne smukke ø. Vejret var med os her i det tidlige forår. Vi kunne nyde solen, uden at der var de høje temperaturer og havde nogle rigtig gode oplevelser. En ø som overraskede os, med masser af varieret oplevelser.

Rejsetanker om Sicilien

Perfekt rejsetidspunkt

Turisterne var ikke rigtig begyndt at komme, hvilket var meget positivt. Det gjorde, at vi mange steder følte, at vi havde øen for os selv. Det satte vi stor pris på. I vores rejsetanker om Sicilien tænker vi, at for os var en rejse i slutningen af marts en perfekt årstid.

Natur var allerede i forårs humør og træer samt blomster var allerede sprunget ud. Varmen i luften gav os desuden muligheden for at lufte sommertøjet. Eneste minus var, at der endnu ikke var varmt nok til at bade. Men positivt gav det mere tid, til at opleve den fantastiske ø.

Trafikken på Sicilien

De mennesker, vi mødte på vores vej var venlige og imødekommende, på nær i trafikken. For det ry og rygte italienerne har omkring deres bilkørsel, holder helt stik. Annette var glad for, at det var Tore der kørte lejebilen, for her kom det stille og rolige jydesind til sin ret. For ellers var sikkert blevet begået et mord, inden ferien var slut.

For italienske bilister tager overhoved ingen hensyn. De kører i bjergene, som har de et dødsønske enten for dem selv eller for deres medtrafikanter. Der bliver mast, dyttet, lavet hasarderede overhalinger og almindelig høflighed er ikke eksisterende.

Vi overlevede dog den italienske trafik og havde stor glæde af vores bil. Den fragtede os til steder vi ellers ikke ville have fået oplevet. Så på trods af de italienske medtrafikanter, var en lejebil en rigtig god måde at opleve Sicilien på.

Rejsetanker om Sicilien

Den katolske tro og påsken

Italien og især Sicilien er også stedet, hvor den katolske tro fylder rigtig meget. Der er masser af kirker. Selv den mindste lille og fattige bjergby har en kirke. Her bliver der ikke bliver sparet på pengene, hverken i forhold til indhold eller vedligeholdelse.

Vi var heldige at besøge Sicilien under påsken. Vi fik oplevet både en påskeceremoni i Giardini Naxos, byen hvor vi boede, og i den fantastiske smukke by Noto, som vi besøgte.

Det var spændende at opleve den katolske påske, især fordi vi i Danmark ikke gør meget mere ud af påsken end at holde nogle påskefrokoster. På Sicilien samles hele familien i deres fineste tøj og sammen deltager de med stor energi i ceremonien. Påsken er dermed blevet til en festdag. Dette selvom der selvfølgelig var et par grædekoner tilstede, som højlydt tudede da de så Kristus på korset.

Rejsetanker om Sicilien

Rejsetanker om Sicilien

Maden

Maden på Sicilien er et helt kapitel for sig selv. Vi fik rigtig god mad og vi var de fleste steder slet ikke i tvivl om, at maden var lavet på rigtigt friske og gode råvarer. Vi drøftede undervejs, om det bare var fordi vi var væk hjemmefra, at maden smagte så godt.

Men vi kom til konklusionen at nej, maden på Sicilien er virkelig velsmagende. De rene, lækre råvarer, som ikke er overtilberedt og hvor der ikke behøvede at blive lavet en masse ekstravagant ud af det var lækkert. Indrømmet i vores rejsetanker om Sicilien, at Italien efter vores mening, et af verdens bedste køkkener.

Rejsetanker om Sicilien

Rejsetanker om Sicilien

Rejsetanker om Sicilien

Det rigtige Sicilien i de små bjergbyer

Vi nød at køre rundt til de små byer oppe i bjergene, væk fra alle turisterne og mærke stemningen. Kigge på de lokale og at tankerne kunne føre os tilbage i tiden, hvor alt bare var anderledes. Der er en utrolig fred i disse små byer, hvor tingene ikke går så stærkt og ikke er domineret af storbyens stress og larm. Der er også i disse små byer at vi følte at vi var i ”det rigtige” Sicilien.

Rejsetanker om Sicilien

Rejsetanker om Sicilien

Vulkanen Etna

Vi har som dansker også nydt, at kunne se Europas største vulkan Etna, en masse bjerge, markerne og selvfølgelig det smukke hav. Et hav som vi var så privilegeret at kunne se, som det sidste inden vi gik i seng og som det første om morgen, når vi vågende fra vores lejlighed.

Rejsetanker om Sicilien

Rejsetanker om Sicilien

Rejsetanker om Sicilien

Vi stiller i vores rejsetanker om Sicilien spørgsmålet. Har Sicilien en mafia kultur?

Er befolkningen på Sicilien alle en del af en mafia kultur, som ikke overholder lov og orden som kun prøver at snude og bedrage? Det må vi sige nej til.

Vi oplevede ingen der ville snyde og bedrage os. Vi må nok tillægge denne tankegang alle de film der er lavet om mafiaen, hvor en del nok mere er fantasi og spænding som filmindustrien har tillagt denne ø, end den virkelighed som der er. Sicilien er fantastisk smuk og på sin egen måde, dejlig autentisk og troværdig.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.