Rejsetanker om Sicilien

Vi har skrevet vores rejsetanker om Sicilien, efter nogle dejlige dage på denne smukke ø. Vejret var med os her i det tidlige forår. Vi kunne nyde solen, uden at der var de høje temperaturer og havde nogle rigtig gode oplevelser. En ø som overraskede os, med masser af varieret oplevelser.

Rejsetanker om Sicilien

Perfekt rejsetidspunkt

Turisterne var ikke rigtig begyndt at komme, hvilket var meget positivt. Det gjorde, at vi mange steder følte, at vi havde øen for os selv. Det satte vi stor pris på. I vores rejsetanker om Sicilien tænker vi, at for os var en rejse i slutningen af marts en perfekt årstid.

Natur var allerede kommet i forårs humør og træerne samt blomsterne, var allerede sprunget ud. Varmen i luften gav os desuden muligheden for at lufte sommertøjet. Det eneste minus var, at der endnu ikke var varmt nok til at bade. Men positivt gav det mere tid, til at opleve den fantastiske ø.

Rejsetanker om Sicilien

Trafikken på Sicilien

De mennesker, vi mødte på vores vej, var venlige og imødekommende, på nær i trafikken. For det ry og rygte italienerne har omkring deres bilkørsel, holdt helt stik. Annette var glad for, at det var Tore der kørte lejebilen, for her kom det stille og rolige jydesind til sin ret. For ellers var der sikkert blevet begået et mord, inden ferien var slut.

For italienske bilister tager overhoved ingen hensyn. De kører i bjergene, som har de et dødsønske enten for dem selv eller for deres medtrafikanter. Der bliver mast, dyttet, lavet hasarderede overhalinger og almindelig høflighed, er ikke eksisterende.

Vi overlevede dog den italienske trafik og havde stor glæde af vores bil. Den fragtede os til steder vi ellers ikke ville have fået oplevet. Så på trods af de italienske medtrafikanter, var en lejebil en rigtig god måde at opleve Sicilien på.

Rejsetanker om Sicilien

Den katolske tro og påsken

Italien og især Sicilien var også stedet, hvor den katolske tro fyldte rigtig meget. Der var masser af kirker. Selv i den mindste lille og fattigste bjergby  var der en kirke. Her blev der ikke bliver sparet på pengene, hverken i forhold til indhold eller vedligeholdelse.

Vi var heldige at besøge Sicilien under påsken. Vi fik oplevet både en påskeceremoni i Giardini Naxos, byen hvor vi boede, og i den fantastiske smukke by Noto, som vi besøgte.

Det var spændende at opleve den katolske påske, især fordi vi i Danmark ikke gør meget mere ud af påsken andet end at holde nogle påskefrokoster. På Sicilien samles hele familien i deres fineste tøj og sammen deltager de med stor energi i ceremonien. Påsken er dermed blevet til en festdag. Dette selvom der selvfølgelig var et par grædekoner tilstede som højlydt tudede,da de så Kristus på korset.

Rejsetanker om Sicilien

Maden

Maden på Sicilien var et helt kapitel for sig selv. Vi fik rigtig god mad og vi var de fleste steder, slet ikke i tvivl om, at maden var lavet på rigtig friske og gode råvarer. Vi drøftede undervejs, om det bare var fordi vi var væk hjemmefra, at maden smagte så godt.

Men vi kom til konklusionen at nej, maden på Sicilien var virkelig velsmagende. De rene, lækre råvarer, som ikke var overtilberedt og hvor der ikke behøvede, at blive lavet en masse ekstravagant. Vi må indrømmet i vores rejsetanker om Sicilien, at Italien efter vores mening, har et af verdens bedste køkkener.

Rejsetanker om Sicilien

Det rigtige Sicilien i de små bjergbyer

Vi nød at køre rundt til de små byer oppe i bjergene, og være væk fra alle turisterne og mærke stemningen. Kigge på de lokale og at tankerne kunne føre os tilbage i tiden, hvor alt bare var anderledes. Der var en utrolig fred i disse små byer, hvor tingene ikke gik så stærkt og ikke var domineret af storbyens stress og larm. Der var også i disse små byer, at vi følte at vi var i ”det rigtige” Sicilien.

Rejsetanker om Sicilien

Rejsetanker om Sicilien

Vulkanen Etna

Vi har som danskere også nydt at kunne se Europas største vulkan Etna, en masse bjerge, markerne og selvfølgelig det smukke hav. Et hav som vi var så privilegeret at kunne se, som det sidste inden vi gik i seng og som det første om morgenen, når vi vågende fra vores lejlighed.

Rejsetanker om Sicilien

Rejsetanker om Sicilien

Vi har i vores rejsetanker om Sicilien, stillet spørgsmålet. Har Sicilien en mafia kultur?

Er befolkningen på Sicilien alle en del af en mafia kultur, som ikke overholder lov og orden og som kun prøver at snyde og bedrage? Det må vi sige nej til.

Vi oplevede ingen der ville snyde og bedrage os. Vi må nok tillægge denne tankegang, alle de film der er lavet om mafiaen, hvor en del nok mere er fantasi og løgn som filmindustrien har tillagt denne ø, end virkeligheden. Sicilien var fantastisk smuk og på sin egen måde, dejlig autentisk og troværdig.

Rejsetanker om Sicilien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.