Noto barokkens perle – Sicilien, Italien

Noto barokkens perle, ligger i den sydøstlige provins Syracuse. En by der er meget stolt af sin fortid. Efter et massivt jordskælv, der næsten ødelagde hele det østlige Sicilien i 1693, blev byer og landsbyer genopført i barokstil. En stil der på daværende tidspunkt var på højeste mode i Europa.

Noto barokkens perle – Sicilien, Italien

En af de smukkeste byer på Sicilien

Noto barokkens perle, betegnes som en af de smukkeste byer på Sicilien og vi er helt enige. Byen er også opført på UNESCOs verdensarvsliste. Noto er en virkelig smuk og en anderledes by, med alle sine gamle bygninger. De står stolt med deres bløde gule sten, som virkelig kommer til deres ret som på denne solskinsdag. Bygningerne fik et næsten rosa farvet skær og vi gik rundt i byen hvor vi nød at være en del af oplevelsen.

En by som bevist blev anlagt med udsigt over landskabet. Desuden med en byplan, der tog hensyn til borgernes behov. En plan som stadig er fungerer den dag i dag, mere end 300 år senere.

Det er specielt, at få følelsen af at ”træde ind” i en by. Den får du fordi du parkerer udenfor byen og derefter går gennem en stor byport. Derefter at gå du på de brostensbelagte gader, hvor mange af gaderne er små og kringlede. Gader der lige tillader dig at passere mellem husene.

Noto – Sicilien, Italien

Noto barokkens perle – Sicilien, Italien

Noto barokkens perle

Vi blev næsten helt svimmel over alt det imponerende bygningsværk. Den ene bygning er mere smuk end den anden. Denne by må være barokkens udstillingsvindue til hele verden. En by der på en underlig måde skaber en behagelig ro. Vi fik under vores besøg, masser af tid til at gå med bare at studere alle detaljerne.

Midt i det hele fandt vi også en hyggelig café. Her fik vi en god kop kaffe, som blev nydt i skyggen af de smukke bygninger.

Noto – Sicilien, Italien

Noto – Sicilien, Italien

Påskeceremoni i Noto

Efter et par dage i Sicilien uden de mange andre turister, var vi blevet forvente. For ved ankomsten til Noto, blev vi meget forundret over var den enorme menneskemængde. Rigtig nok, vi besøgte byen en påskedag. Dermed måtte vi også forvente af der var mange mennesker, både turister og lokale.

Men den menneskemængde vi mødte, var nærmeste en strøm. Det gjorde, at oplevelsen blev en anelse anstrengt og det gav en følelse af at gå i en lang kø.

Men da vi nåede området omkring den store smukke katedral opdagede vi, hvorfor der var så mange mennesker. I anledningen af påsken, var der på denne dag en helt speciel påskeceremoni. En ceremoni hvor der blandt andet var, en korsfæstet Kristus figur sammen med madonnaen, som blev båret gennem byen. Senere kulminerede ceremonien med et stort fyrværkeri.

Dette var virkelig en smuk og overraskende bonus oplevelse. Dette selvom det med fyrværkeriet midt på dagen i høj sol, nu bare mest er larm.

Noto – Sicilien, Italien

Noto – Sicilien, Italien

Autentisk frokost

Besøget i Noto blev afsluttet med en dejlig salat til frokost. Den blev serveret autentisk på en bakke med avis. Den smagte himmelsk. Bagefter satte vi os i den lille Fiat og kørte i stilhed nordpå igen, imens de mange indtryk fra Noto blev bearbejdet.

Noto – Sicilien, Italien

Noto – Sicilien, Italien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.