New Zealand

Vi forlod Cook Islands en tidlig morgen, med et fly kl. 8.15, herefter fløj vi 4.20 timer til Auckland i New Zealand. Der skulle igen udfyldes en masse papirer, inden vi kunne forlade landet. Vi forstår ikke rigtig hvorfor, det er så besværligt og gammeldags. Desværre var denne flyvning igen med Air New Zealand og dermed dårlig service i deres gamle fly.

New Zealand

Vores rejse og ankomst til New Zealand

Efter endnu mere tjek med skemaer, toldere, gennemlysning og en hund der skulle snuse til vores ting, kom vi ind i New Zealand. Vi havde 2 timers transit i Auckland inden vi skulle videre. Herefter havde vi 1.20 timer indenrigs flyvning til Christchurch, som ligger på Sydøen i New Zealand. En meget rystende, lidt skræmmende og en ikke særlig behagelig flyvning.

Lidt rundforvirret over, at vi havde mistet en dag, da vi havde passeret datolinjen og samtidig havde en tidsforskel på 22 timer i forhold til Cook Island. Vel ankommet, kunne vi nu endelig forlade lufthavnen og sige goddag til New Zealand, hvor vi skulle opholde os i 3 uger.

New Zealand

Vi var ankommet til vinteren

Vi var nu virkelig kommet til et land med vinter. Der var nogle steder, hvor det sneede på Sydøen og blade var der ikke mange af, på træerne. Et øjeblik, savnede vi vores klipklapper og de 30 grader med sol.

Vores første tanke var – hvad laver vi dog her? Vi havde alle steder i hele verden som vi at kunne vælge imellem.

Men vi glædede os, til alle de oplevelser som vi skulle have i New Zealand. Et land som mange siger, er det smukkeste land i verden. Umiddelbart virkede det meget europæisk og vi kunne da også et øjeblik komme i tvivl om, det ikke var Danmark vi var kommet til.

New Zealand

New Zealand

I New Zealand opholdt vi os i 20 nætter og vores rejse så sådan ud:

Vi havde valgt følgende overnatningssteder og kørte ca. 3.000 km.

New Zealand

Sydøens overnatningssteder

 • Christchurch
 • Greymouth
 • Franz Josef
 • Queenstown
 • Dunedin
 • Christchurch (igen)
 • Kikoura

Vi havde ellers planlagt, at vi skulle længere ned på Sydøen men på grund af sne og lukkede veje, lagde vi ruten om. Det betød desværre, at vi ikke kom til Milford sound.

Efter Sydøen tog vi færgen fra Picton – Wellington

New Zealand

Nordøens overnatningssteder

 • Wellington
 • Napier
 • Rotorua
 • Auckland

Højdepunkterne i New Zealand

Højdepunkterne på vores tur, blev meget afhængig af vejret. Men de planlagte højdepunkter som bare var at køre i dette land og finde ud af, om det nu også er verdens smukkeste land, blev til fulde indfriet.

Vi fik besøgt Rene Ebbesen som bor i Wellington, som er Tores gamle studiekammerat og som vi ikke havde set i et par år.

Vi oplevede de to storbyer Wellington og Auckland. Kørte The TranzAlpine train, oplevede Royal Albatros Centre, vinområdet og så art deco bygninger i Napier og fik også set nogle hobbitter.

New Zealand

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.