TranzAlpine togrejse en af verdens smukkeste – Christchurch til Greymouth, New Zealand

TranzAlpine togrejse en af verdens smukkeste og den skulle vi opleve i dag. Dagen startede tidligt og vi så frem til, at skulle på denne togrejser. En rejse gennem flere klimazoner, gennem bjergpasset, 19 tunneller og en forventning om masser af smuk natur.

TranzAlpine togrejse - Christchurch til Greymouth

TranzAlpine

Dagen startede

Efter en tidlig morgenmad på vores hotel i Christchurch, tjekkede vi ud og stod forventningsfulde som små børn og ventede på vores transport. KiwiRail tilbød nemlig gratis transport fra vores hotel ned til togstationen. Det var koldt, denne meget tidlige vintermorgen med kun 2 grader, da vi forlod den jordskælvsramte Christchurch.

Indtjekning i toget og faciliteter

Fremme på stationen tjekkede vi ind, og fik udleveret vores sædenummer. Nu kunne vi kun vente. Omkring 15 min. før afgang afleverede vi vores bagage, til en helt særlig bagage togvogn. Derefter gik hen til den vogn hvor vi skulle sidde. Her i passagervognen kunne vi se, at vi havde fået to rigtigt gode sæder i kørselsretningen. Jubbi det var da en super god start.

Passagervognene er indrettet med ekstra store vinduer. Der er udover to lokomotiver, en spisevogn, en bagagevogn og tre passagervogne. Der er desuden på togstammen en helt åben vogn, hvor vi fri for vinduer kunne tage billeder eller bare nyde storslået natur.

TranzAlpine

TranzAlpine

TranzAlpine togrejse en af verdens smukkeste og vores oplevelse

Vi var utrolig heldige med vejret, da vi skulle med den TranzAlpine togrejse en af verdens smukkeste. Selvom rejsen var bidende koldt det meste af vejen med rimfrost, var det i strålende solskin med helt blå himmel.  Solen, frosten og sneen gjorde at alting var klart og havde et særligt smukt lys.

Toget tog os først over den flade Canterbury slette. Her fik vi den storslået udsigt til de meget sneklædte bjerge i baggrunden. Hold da op, det var vildt smukt, næsten helt uvirkeligt og vi måtte knibe os selv i armen.

Var det virkelig vores oplevelse? 

Efter vi havde kørt over slettet, begyndte toget langsomt at kravle op i bjergene. Vi skulle nemlig igennem Arthur`s Pass som ligger helt oppe i 737 meters højde. Toget kæmpende, kørte igennem tunneller og vi passerede passet alt imens vi nød den storslået natur. På den anden side af passet kørte det derefter nedad på den anden side af de sydlige alper. Her på den vestlige siden ændrede naturen sig og nu oplevede vi den tempererede regnskov. En fantastisk variation i både klima og natur.

TranzAlpine

TranzAlpine

Fakta om togturen

Turen tager 4.30 timer og har en længde på 231 km. Undervejs kører du i bjergene, langs floder, over broer og igennem tunneler. Du passerer faktisk hele 19 tunneller, hvor den længste er 8,5 km. Du kan desuden følge turens rute på ophængte tv og få en masse viden om naturen som du kører forbi, i tildelte høretelefoner.

Der var et par stop undervejs, til at strække ben eller bare tage billeder. Det ene sted er i Arthur’s Pass. Her oplevede vi, at sneen lå overalt, der var rimtåge og bidende koldt, men utrolig smukt. Et af de øjeblikke som var så smukt at det næsten var uvirkeligt.

TranzAlpine

TranzAlpine

TranzAlpine

TranzAlpine

Fremme i Greymount

Et 4.30 timer var vi fremme ved vores endestation. Hvor var tiden blevet af? Den var jo fløjet af sted og vi havde svært ved at forstå, at vores togtur allerede var slut. Sikke en oplevelse. Her på den anden side af bjergkæden blev vi mødt af varmen og solen. En kop kaffe blev nydt i det smukke vejr imens vi fordøjede alle vores oplevelser.

TranzAlpine togrejse en af verdens smukkeste?

Om det er en af verdens smukkeste togture, ved vi ikke men det er i hvert fald den smukkeste vi til dato har oplevet. Et natursceneri ud over det sædvanlige og en for os uforglemmelig tur. Det eneste negative ting er prisen. Med en pris på ca. DKK 1.000 pr. person kommer naturen bestemt ikke gratis til en.

TranzAlpine

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

 

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center