Tips til kørsel i New Zealand

Vores tips til kørsel i New Zealand, for der er nogle ting, som du skal være lidt opmærksom på. Vi har derfor skrevet vores tips til kørsel som måske kan hjælpe dig, når du skal kører rundt i New Zealand. Det kan være venstrekørsel, kørselsafstande, ensrettet broer, hastighederne eller lign.  

Tips til kørsel i New Zealand

Vores tips til kørsel i New Zealand

  • Der er venstrekørsel i New Zealand.
  • På Sydøen er mange af vejene små og fyldt med broer. På mange af broerne, kan der kun være en bil af gangen på. Derfor skal du holde ekstra øje med, hvem der har forkørselsret.
  • Hold rigtig god afstand til autocamperne. Mange kører virkelig underligt. Det er typisk, første gang for mange af dem, som kører i autocamper hvilket deres kørsel tydelig bærer præg af. Især i bjergene skal du være opmærksom. Her kan det tit være udfordrende for autocamperen, at krave op eller komme ned af bjerget.
  • Overholdt hastigheden, der er rigtig mange kontroller, selv på de øde veje, hvor du slet  ikke troede det var muligt.
  • Hvis du kører om vinteren, skal du være meget opmærksom på stenslag. Der saltes ikke på vejene men der smides småsten. Det medfører desværre en stor risiko for stenslag.
  • Når du planlægger kørsel på Sydøen kan du ikke regne med de tidspunkter som TomTom og Google Map’s foreslår at turen tager. Du bliver overrasket! På Sydøen skal du som minimum regne med, at det tager ca. 1/3 mere tid end det du bliver forslået. Så planlæg din rejse med god tid og hold afstandene små. Dermed bliver din køretur en oplevelse og ikke en stressende tur for at nå frem i tide.
  • Husk at nyde det, stop op og tag dig tiden til at nyde den smukke natur.

Tips til kørsel i New Zealand

Tips til kørsel i New Zealand

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.