Færgen Picton – Wellington, New Zealand‏

Færgen Picton – Wellington er en nødvendighed, hvis du vil opleve både Syd og Nordøen i New Zealand. Dette altså hvis du ikke flyver. Efter dejlige dage på Sydøen, var turen nu kommet til at vi skulle aflægge Nordøen et besøg. Det medførte, at vi skulle vi ud på en sejltur over det frygtede farvand Cook Strait.

Færge, Picton-Wellington

Færge, Picton-Wellington

Færgen Picton – Wellington var forsinket

Sejlturen til Wellington over strædet er på lidt under 100 km. og var sat til at varer ca. 3 timer. Det var en rimelig stor (og grim) færge som skulle fragte os over Cook Strait. Et farvand, som betragtes som en af de mest farlige og uforudsigelige i verden.

Vi havde modtaget en SMS fra færgeselskabet, om at vores afgang kl. 13.00 blev forsinket med 90 minutter. Det gav os lidt ekstra tid til at nyde det sidste natur på Sydøen. Ved ankomsten tjekkede vi vores bagage ind og glædede os til overfarten på vores tilkøbte plus-billet. En billet der inkluderede et behageligt siddeområde, forplejning og fri internet.

Vi havde nok forventet lidt mere af vores plus-billet men vi fik dog lidt forplejning og lidt at spise men vi fik dog mest glæde af, det fri internet.

Yderligere forsinkelse og hårdt vejr

Ombord på færgen, fik vi så mere information om at sejladsen var yderligere udsat. Der havde været et frygteligt vejr, tidligere på dagen og vinden havde stadig ikke lagt sig. Vi ventede yderligere 90 minutter og  nu var den samlede forsinkelse blevet til over 3 timer men kort tid efter de 90 minutter var gået, begyndte vi at sejle.

Det var meget smukt tur ud af Picton og dermed et farvel til Sydøen. Vi sejlede igennem en meget smuk fjord med klipperne på begge sider og vi nød det. Efter vi havde nydt den stille og fredelige tur gennem fjorden, kom vi ud på åbent hav og nu brød helvede dog løs. Det gyngede og vippede nu så meget, at det mest sikre var at sidde ned og lade sig gynge sammen med færgen. Godt vi ikke lider af søsyge!

Færge, Picton-Wellington

Færge, Picton-Wellington

Færge, Picton-Wellington

Færge, Picton-Wellington

Vi ankom sikkert til Wellington

Vi ankom dog sikkert til færgelejet i Wellington og så frem til alle de oplevelser, vi skulle have på Nordøen. Det var dog en smuk med barsk sejltur over det frygtede Cook Strait.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.