Road Trip – Kaikoura til Picton, New Zealand

Road Trip – Kaikoura til Picton var en meget smuk køretur, hvor vejen følger havet det meste af turen. Vejret denne dag var med os, så vi nød vidderne, den smukke natur med de grønne bjerge og det smukke hav. Vi havde kun ca. 150 km foran os denne dag.  Senere skulle vi med færgen til Nordøen, så vi havde tid til den sidste nydelse af Sydøen.

Færge, Picton-Wellington

Road Trip Kaikoura til Picton, New Zeland

En koloni med pelssæler

Efter vi ikke havde kørt særlig længe, opdagede vi en del sæler ude i vandet. Efter kort tids kørsel var vi heldige, at der var lavet en rasteplads med muligheden for at nærstudere disse søde legesyge sælerne. Der var rigtig mange af dem som lå på klipperne, var i havet eller hyggede sig i de små naturlige swimmingpools.

Det er pelssæler, øresæler eller Kekeno som de kaldes, som boede her i kolonien. Øresæler adskiller sig ved at have er lille ydre øre. Sæler som lever i – og eller ved havet omkring New Zealand. Deres føde består hovedsagelig af fisk, blæksprutter, krebsdyr og kril. De er nogle udholdende små dyr, for de kan lede efter føde op til 200 km. væk og kan dykke ned til en dybe på 200 meter.

Deres ynglesteder er på stejle kampestens strande med masser af sprækker og tidevand, så denne koloni måtte være et helt perfekt sted for dem at leve.

Færge, Picton-Wellington

Færge, Picton-Wellington

Road Trip Kaikoura til Picton, New Zeland

Road Trip Kaikoura til Picton, New Zeland

Færge, Picton-Wellington

Road Trip – Kaikoura til Picton

Det var en rigtig god bonus oplevelse, vi fik på dette Road Trip. At se de mange sæler som legede i vandet og boltrede sig i de naturlige swimmingpools. Det kunne kun bringe et smil frem på læberne. Vi havde da også svært ved at løsrive os men vi havde en færge vi skulle nå. Det var en oplevelse, som vi slet ikke havde planlagt. En af dem som vi længe vil huske. New Zealand overrasker bare hele tiden.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.