Road Trip – Wellington til Napier, New Zealand

Road Trip – Wellington til Napier, var dagen strækning. Efter vi havde hentet vores udlejningsbil i Wellington, så vi frem til at komme på ud på landevejen igen. Vi havde på dette stræk ca. 320 km. kørsels foran os, inden vi ville være fremme ved vores dagsmål. Ialt kunne vi glæde os til en køretur fra det sydligste punkt på Nordøen Wellington, på tværs af Nordøen til vores slut destination Napier.

Road Trip Wellington til Napier, New Zealand

Morgenmad

Vi havde ikke spist morgenmad inden vi kørte dette Road Trip – Wellington til Napier, så efter vi havde kørt et stykke tid var det tid til morgenmad. Vi havde nemlig hurtigt fundet ud af at, i New Zealand er nogle af de bedste spisesteder de små hyggelige cafeer, som ligger i de mindste byer. Det var også vores oplevelse, at vi fik den bedste og billigste morgenmad på disse steder. Det slog heller ikke fejl denne gang, vi fik lækker morgenmad og var hurtigt på farten igen.

Road Trip Wellington til Napier, New Zealand

Natur og vinmarker

New Zealand er også på Nordøen, stadig bakket og fuld af variationer, selvom vi kun havde en enkelt bjergkæde vi skulle passere. En del af vejen fulgtes vi med floden, men ellers begyndte vinmarkerne at opstå omkring os.

Flere steder delte vinmarkerne og får om pladsen, de små hvide uldtotter stod mellem vinrankerne og græssede. En vej langs en flod, giver næsten automatik smukke oplevelser. Vi nød vores køretur i fulde drag omgivet af smuk natursceneri.

Napier

Road Trip Wellington til Napier, New Zealand

Road Trip Wellington til Napier, New Zealand

Dannevirke

På vejen kom vi også forbi Dannevirke, der er grundlagt af skandinaviske emigranter. Byen blev bygget i 1872 af danske og norske familier, som ankom til området som nybyggere. En storbrand i 1971 ødelagde desværre mange af bygningerne, men disse blev genopbygget. I dag bor der ca. 4.400 mennesker i Dannevirke.

Byen er præget af sin lange hovedgade, hvor de fleste forretninger findes. Vi synes dog ikke at byen var noget særligt men valgte at bruge tid i byen, på at drikke en kop kaffe og filosoferede lidt. Vi stod på den anden side af jorden i en by opkaldt efter vores hjemland, en sjov tanke.

Road Trip Wellington til Napier, New Zealand

Road Trip Wellington til Napier, New Zealand

Road Trip – Wellington til Napier

Road Trip – Wellington til Napier var endnu en smuk køretur i det New Zealandske landskab. En dag med masser af oplevelser. En dag hvor vi endda var en tur i Danmark. Det havde vi ikke lige forudset men det var sjovt at opleve.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.