Napier den smukke Art Deco by – New Zealand

Napier den smukke Art Deco by, har ca. 60.000 indbyggere. Byen ligger i Hawkes bay og kan prale af, at have de fleste solskinstimer i New Zealand. Meget passende forsvandt de regnbyger der havde fulgt os i løbet af dagen da vi nærmede os byen. Den sidste eftermiddagssol kunne svagt mærkes og vi glædede os, til at opleve alle de smukke bygninger.

Napier - New Zealand

Napier - New Zealand

Napier - New Zealand

Fakta om Napier den smukke Art Deco by

Napiers historie er bask, fordi byen blev ramt af et jordskælv i 1931, som ryddede det meste af byen. Jordskælvet var så kraftigt, at det fik havbunden til at hæve sig 3 meter, hvilket gav byen et helt nyt landområde på 20 km2. Ud af tragedien opstå dog en smuk ny bymidte, der blev bygget i datidens stilart, Art Deco.

Der blev bygget i alt 164 bygninger, hvoraf der i dag stadig findes 140 Art Deco bygninger. Napier er sammen med Miami Bech de to bedst bevaret Art Deco byer i verden.

Vi følte os helt hensat til Mad Man serien, da vi gik rundt i byen – meget fascinerende.

Napier

Napier

Arkitektoniske oplevelser

Napier er en rigtigt hyggelig by med masser af smukke bygninger. De er utrolig godt velbevaret og ser næsten helt nye ud. Hvis du ellers kan abstrahere fra alle de grimme butikker, der er i underetagerne og bare kigger op i 1. sals højde, åbenbarede der sig store arkitektoniske oplevelser. Oplevelser som byder på masser af detaljer, smukke farver og huse som du ikke ser, så mange andre steder i verden.

Vi er vilde med Art Deco stilen og alle bygningerne der er malet i pastelfarver og har mange smukke detaljer. Napier er ikke stor by, men den stor på alle sine fine detaljer. Der er en superhyggelig gågade med masser af butikker, cafeer og restauranter. Når du får nok af bylivet, kan du tage en tur ned til havet og gå en tur på den lange strandpromenade.

For os som er vilde med Art Deco stilen, var dette besøg et ret Paradis.

Napier

Napier

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.