Honolulu er et overrendt Paradis – Oahu, Hawaii

Honolulu er et overrendt Paradis, desværre. Siden de gode gamle Elvis film fra Hawaii, har øerne altid været forbundet med et rosenrødt billede af den ultimative eksotiske badeferie. Så store forventninger, kan være svære at leve op til. Vores Hawaii eventyr startede i Honolulu, på den verdensberømte badestrand Waikiki Beach.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Fakta om Honolulu

Honolulu er hovedstaden i den amerikanske stat Hawaii. Byen ligger på øen Oahu og har næsten 400.000 indbyggere. Hawaii består af hundredvis af vulkanske øer og ligger midt ude i Stillehavet over 3.700 km. fra USA’s vestkyst. Det er den nordligste øgruppe i Polynesien og den eneste stat i USA, som udelukkende består af øer.

Hawaii har dejligt tropisk klima og helt herude, er der 12 timers tidsforskel til Danmark. Honolulu ligger smukt ned til en bugt, hvor det klare blå vand med den smukke hvide sandstrand, befinder sig.

Som siloetter i baggrunden, tårner de vulkanske bjerge sig op i baggrunden. Der er meget frodigt med masser af flotte træer, buske, blomster og selvfølgelig masser af palmer.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Hoteller overalt

Det som virklig overraskede os, var alle hotellerne, der som hvide beton giganter, kæmpede om enhver ledig plads ned til vandet. Vi vidste på forhånd, at der ville være mange turister, men blev alligevel overrasket over, hvor mange hoteller der egentlig kunne plantes på så forholdsvis lidt plads og så tæt på vandet. Flere steder var det så tæt, at det så ud som om, de nærmest stod oven i hinanden. Honolulu begyndte desværre at se smukkere ud på papiret, billeder og i tv end det var i virkeligheden. For det stod nu helt tydeligt for os, Honolulu er et overrendt Paradis.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Mad, drikke og forretninger

Der var forretninger og spisesteder overalt med et enormt udbud. Mange af spisestederne spillede musik, rigtig høj musik, så vi kunne da et øjeblik være i tvivl om, det var en bar eller en restaurant. Der var masser af boder med friskpresset juice, hvilket vi købte en del gange og som smagte vildt godt. Vi fik også smagt et par specialiteter som f.eks. pull pork med diverse tilbehør til og som også var meget lækkert.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Stranden, promenaden og vandet

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu, var virkelig smukt. Det var helt klart havet som var det vigtige herude og vi oplevede, at der altid var en bølge som der lige kunne surfes på. Vejret indbyder også året rundt til sol, sommer og badning, hvilket blev fuldt udnyttet langt herude i ingenting på Hawaii. De tre ting stranden, promenaden og vandet i Honolulu var livsnerven i byen. Alt liv og aktivitet var koncentreret i dette område, med Stillehavet som omgav det hele. Den verdensberømte Waikiki Beach som var samlingspunktet, strandpromenaden som flittigt blev brugt og havet som blev nydt af alle.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Waikiki Beach

Den verdensberømte strand Waikiki Beach, som strækker sig langs Stillehavet, blev flittigt brugt af både turisterne. De nød den hvide sandstrand, det klare vand, bølgerne og fik solet sig. Det var nu ikke kun turisterne som brugte stranden, de lokale brugte den også og stranden var samlingspunktet i Honolulu.

Havet var dog ikke ufarligt. Der kunne både være farlige strømme, høje bølger og hajer. Det var dog afhjulpet noget med udsigtstårne og livreddere der var tilknyttet stranden, som kunne komme de badene til hjælp.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Promonaden

Ud over selve stranden, var der flere steder med græs og en promenade, der lagde op til en smuk gåtur. En promenade som der var forsøgt, at se og få til at virke indbydende. Der var masser af borde, bænke, planter og palmer. Der var også en del surfer-statuer og det var nok det mest smukke og hyggeligste område i Honolulu, hvis vi ellers kunne abstrahere fra alle hotellerne.

På stranden og området i nærheden, var det meste af alle dagtimerne et stort fluepapir, hvor der skulle kæmpes om pladserne. Da vi gik langs med promonaden tænkte vi: Hold da op, Honolulu er et overrendt Paradis.

Desuden var der utrolig mange hjemløse, som jo gav os et andet billede af Paradis. Det er selvfølgelig også et behageligt klima, at være hjemløs i og der var jo altid masse af turister som der lige kunne tigges lidt penge af.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Skiftet mellem turisterne og de hjemløse

Der skete så et “sjovt” skift. Om dagen tilhørte strandområdet turisterne og de lokale men om aften, når alle var taget hjem rykkede de hjemløse ind. De sov om natten på bænkene, fortovene, strandpromenaden og i græsset. Så man kan da sige, at promenaden blev udnyttet døgnets 24 timer.

Det da også svært at være romantisk i Paradis og sidde på en bænk, holde i hånd og kigge ud over havet. Vi vidste at de hjemløse kun ventede på en ting, nemlig at vi gik. Lige så snart vi var gået blev nattens “seng” dvs. bænken med det samme taget af en hjemløs

Honolulu var bestemt ikke kun et Paradis men en by med stor forskel på rig og fattig.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Honolulu er et overrendt Paradis

Honolulu er et overrendt Paradis, som var tilpasset Asien. I starten var vi da i tvivl om, det nu var USA vi var kommet til eller Asien.  Busserne, busskilte og menukortene var på japansk. Butikkerne søgte folk, der kunne tale japansk og man kunne mange steder betales med Yen. Det virkede som om, at hovedparten af de mange turister var japanere, blandet med lidt kinesere og ikke besøgende fra USA.

Der var generelt rigtig mange mennesker overalt, både på strandene, restauranterne og forretningerne. Det med at gå en tur rundt i Honolulu, var en udenoms kamp om pladsen. Mængden af mennesker, butikker og generelt “gøgl” gjorde, at vi mere syntes byen mindede om en overrendt turistby ved Middelhavet.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Billede af paradis smuldrede

Vi oplevede desværre også, til stor undring og meget atypisk for det øvrige USA, at der var beskidt. Det var både på spisestederne, i forretningerne og på gaderne. Dette sammen med en generel vi-gør-ingenting-holdning, fik desværre Paradis til tage sig helt forkert ud.

Selvfølgelig var der masser af mennesker, men vi så f.eks. ikke en eneste ansat, der lige ryddede op eller tørrede bordene af. Meget uforstående og slet ikke det USA som vi normalt kender. Her plejer de ansatte, at have en stolthed og de vil gerne, have at der ser pænt og ordentligt ud.

Overordnet havde vi nogen gode dage i Honolulu, men heller ikke mere end det. Så vi håber ikke, at vi har ødelagt din illusionen om Paradis på jord, men vores eget drømmebillede var desværre hårdt såret.

Så vores jagt efter den gode Aloha stemning, sendte os fra Honolulu, videre til Maui, der er en anden stor ø i Hawaii. Har kunne vi forhåbentlig redde lidt af den tabte illusion tilbage.

Honolulu er et overrendt Paradis - Oahu, Hawaii

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.