Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Surfing er den del af kulturen på Hawaii og på øerne surfes der overalt. Enhver lille bølge eller krumning, giver med det samme en anledning til at finde brættet frem og komme afsted. Det er alle de lokale uanset alder og køn og Hawaii er bestemt surfernes paradis. 

Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Surfing kommer ind med modermælken

Øerne virker som er sted, hvor børnene i stedet for at lære at cykle som i Europa, lærer de at surfe. Alle uanset køn eller alder ejer et surfbræt, som de enten bærer rundt på, har på deres bil, scootere eller som de vælger, at opbevaret på særlig indrettet surfbræt parkeringspladser. Hawaii er surfer paradis.

Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Parkeringspladsen

På Waikiki beach var der simpelthen en opbevaring for surfer bræt. Her kunne man i et aflåst system opbevare sit bræt og når det så skulle bruges, låste man det op og var klar til at ride på bølgerne. Vi fandt aldrig helt ud af systemet men alle vidste hvor deres bræt var og tankerne blev da også ledt hen til både København og især Amsterdam, hvor det er cykler og ikke bræt der bliver opbevaret.

Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Det virkede nærmeste som om, at de lokale altid har deres bræt i nærheden – for hvis nu den gode bølge kommer – så skal du på havet og ride hen ad den brydende bølge, lige med det samme. En kultur, hvor alle har den evige drøm om at prøve den perfekte bølge. En sjov og meget anderledes kultur, hvor alle uanset alder eller køn, ser ud til at deltage.

Der er da også adskille statuer rundt omkring i byen, der enten påskønnede eller hædret en kendt surfer. En surfer som havde præsteret noget usædvanligt og som de lokale værdsætter, ser op til eller som var blevet deres ikon.

Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Vejret

Den forestilling vi europæere normalt har omkring badning, er at det primært kun kan lade sig gøre når solen skinner. Der er overhoved ikke tilfældet på Hawaii. Her er det vinden og ikke solen der bestemmer om det er godt strand vejr. Der skal helst være surf vejr og nu mere blæsende og vildt vejret er, des bedre er det for de lokale.

Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Surfer typer

Vi så rigtig mange, meget brune surfertyper. Det var især mænd med halvlangt opsat hår, bar overkrop, surfbrættet under armen og gående ned ad promenaden i klip-klapper, på vej ud til bølgerne.

I nyhederne på Hawaii var der sågar en speciel surfer vejrudsigt. Den fortalte, hvor meget der forventes det vil blæse, hvor store bølger forventes at være osv. Ikke lige en vejrudsigt, vi har set i nyhedsudsendelser i Danmark.

I gadebilledet så vi også, at de fleste mennesker gik rundt i badetøj og klip-klappere, så de lige var parate til at springe i havet. Livet leves, virkelig i og ved vandet i Honolulu men bestemt også på de andre øer.

Surfing er den del af kulturen på Hawaii

Faren lurer 

Der var mulighed for at se havskildpadder på Hawaii. De var rimelig tæt på kysten hvor deres føde er. Hajerne elsker skildpadderne og turisterne bader – og eller snorkler inde ved kysten, så derfor sker der en del haj angreb.

F.eks. ved Turtel Bay på øen Maui hvor der er størst chance for at se skildpadder, er der omkring 40 hajangreb om året. Imens vi var på Maui blev en tysk kvinde angrebet af en haj, på en hel almindelig sandstrand, hvor der normalt ikke er hajangreb. Hun var heldigvis heldig og overlevede.

Surfing er en del af kulturen på Hawaii

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.