Guide til valg af rejsemål

En Guide til valg af rejsemål og hvordan vi vælger, vores næste rejsemål. Vi får ofte stillet spørgsmålet hvorfor vi har valgt at rejse lige præcis dertil. Spørgsmål om vi selv har planlagt rejsen eller om vi har købt den som en pakkerejse. Vi har derfor lavet en guide.

Guide til valg af rejsemål

Vi planlægger selv

For at svare på det sidste først, så planlægger vi næsten altid selv vores rejser. Vi har svært ved at skulle indordne os under en færdig pakkerejse, hvor vi ikke selv kan bestemme og prioriterer eller kan være impulsive.

Nogle gange er det tilfældigt, hvordan vi vælger vores rejsemål, andre gange er vi ikke i tvivl. Det kan være en gammel drøm om at besøge et land eller se en bestemt ting. Det kan være tidspunktet på året, et godt tilbud på en flybillet, varigheden af ferien eller økonomien. Vi har i derfor lavet vores guide til valg af rejsemål.

Guide til valg af rejsemål

Vi har i nedenstående, guide til valg af rejsemål skrevet om de forskellige step, som du kan bruge til at vælge dit næste rejsemål.

1. Ideer og inspiration til rejsemålene

Søg din information om rejser på de forskellige medier. Du kan f.eks. læse bøger, blade, aviser, rejseblogs eller se tv-udsendelser. Går på rejsemesser, events eller tal med de mennesker omkring dig, som vil udveksle deres rejseoplevelser med dig.

Du kan tilmelde dig nyhedsbreve som omhandler rejser. Bruge de sociale medier som f.eks. Twitter, Instagram og Facebook, hvor du kan hente masser af inspirationen til dit næste rejsemål.

Der er selvfølgelig også den allerbedste inspirationskilde, rejseblogs. De kan give dig god inspiration, gode råd og masser af tips. Et rigtig godt sted at få en ide til valg af rejsemål. Mange rejseblogger har desuden skrevet guides som denne, guide til valg af rejsemål som du kan bruge eller få ideer fra.

Hvordan vi udvælger vores rejsemål

2. Flybilletten

Da flybilletten normalt er den økonomiske dyreste del af en rejse, vægtes den højt i vores valg. Så måske skal dit valg af en rejse, starte med en flybillet og husk at kigge på lidt mere, end bare prisen. Se om du har en mellemlanding, tidspunktet på dagen, om vi kan flyve direkte og evt. også hvilket bonus program selskabet har.

Du kan desuden tilmelde dig flyselskabernes nyhedsbreve. De tilsender dig mail med tilbud og når de har kampagner. Her kan du ofte få et godt tilbud på en flybillet, som måske kan være afgørende for dit valg af rejsemål.

United Airlines First Class

Mellemlanding og fordele

En mellemlanding kan også være en fordel. Den kan være måske være årsagen til, at du tager et ophold i et land, som du ellers umiddelbart ikke havde i dine tanker.

Et eksempel: 

Vi besøgte Doha i Qatar på vej hjem fra en rejse til Malaysia. Det var fordi vores flybillet var med Qatar Airways og vi havde en mellemlanding i Doha.

Om flyselskabet tillader StopOver, med mulighed for overnatning ved mellemlandinger er meget forskelligt mellem for de enkelte selskaber. Derfor er det vigtigt, at du tjekker betingelserne for den enkelte billet.

De forskellige muligheder ved køb af din flybillet

 • Brug diverse fly-søgemaskiner, når den bedste og billigste flybillet skal købes. Det kan også tit være en fordel at købe billetten direkte hos flyselskabet.
 • Undersøg også om nogle af billetterne er billigere at købe separat, hvis du skal til flere destinationer. Vi har tit oplevet, at det er billigere at købe en returbillet til en destination og efterfølgende købe de andre billetter separat, især hvis der er tale om indenrigsflyvninger.
 • Søg på dage udenfor weekenderne, her er der penge at spare. Men generelt er priserne på flybilletter, som priserne på aktier, de går op og ned. Så søg på forskellige dage og gentag gerne søgningen over en periode, da flyselskaber løbende sætter nye billetter til salg.

Hovedreglen er, at du skal købe dine billetter i god tid, inden du ønsker at rejse. Den primær faktor for prisen er, hvor mange frie pladser der er på en given afgang. Altså udbud og efterspørgsel. En sidste øjebliksbillet, er som regel meget dyr.

Karpathos, Grækenland

3. Varighed af rejsen

 • Valg af rejsetiden afhænger af, hvor lang tid du har til rådighed til din rejse. Forlængede weekender synes vi ikke skal have mere end 3 timers flyvetid.
 • Oversøiske rejsemål skal der helst være minimum 14 dage til rådighed ellers mener vi, at der går for meget tid med jetlag og transport.
 • Hvis du har mere end 14 dage til rådighed, kan du evt. vælge at kombinere din rejse med flere oplevelser eller lande.

4. Tidspunktet

I vores guide til valg af rejsemål, bliver vi nød til at skrive lidt om tidspunktet. Der er nemlig stor forskel på priserne afhængigt af, hvornår du rejser. Som regel har vi i Danmark ferie på i de samme perioder. Det hæver selvfølgelig priserne markant. Det samme gør sig gældende for rejser, i forbindelse med helligdage. Det optimale og der hvor du kan få mest rejse for dine penge, er at rejse udenfor de forskellige højsæsoner. Udover at prisen er lavere udenfor højsæsonen, er der samtidig den bonus at der er færre turister.

Husk at tjekke de forskellige landes helligdage. De kan have andre end vi har i Danmark.

Warszawa, Polen

5. Vejret

Vejret kan også være en stor faktor for valg af rejsemål. Nu kommer det selvfølgelig an på hvilen type ferie du vil på om det er skiferie, badeferie eller f.eks. en vandreferie. Det er en derfor en god ide at tjekke vejret på et udvalgt rejsemål.

Et par eksempler på vejet:

 • Hvis du krydser ækvator er årstiden omvendt end i Danmark. F.eks. sommer i Danmark er syd for ækvator vinter.
 • I ørkenområderne er der ulideligt varmt i sommermånederne. Der bliver snildt over 40 grader.
 • I mange lande især i Asien er der lange perioder med regntid.
 • Nogle lande har en sæson hvor der er risiko for tyfoner.

6. Økonomi

Vi har selv valgt, at bruge vores penge på rejser i stedet for ting. Det betyder, at vi i hverdagen er rimelig nøjsomme, for at kunne spare penge til vores rejser. Men der er altid penge at spare ved, at være lidt opsøgende.

Her giver vi dig et par sparetips

 • Tilmeldt dig flyselskabernes bonusprogrammer, det giver over tid bonuspoint. Point som måske er nok til, at det kan udløse en flybillet hvor du kun skal betale skatterne.
 • Tilmeldt dig hotelbooking siderne. De har jævnligt tilbud på overnatninger, f.eks. køb 10 nætter og få en gratis eller en % del du kan sparre ved bestillingen.
 • Tilmeld dig til et bonusprogram hos et bestemt biludlejningsselskab. Over tid giver dine point dig en del fordele som f.eks. gratis opgradering, direkte afhentning og aflevering af din bil uden kø eller besparelser på forsikringer.
 • Tilmeldt dig de store hotelkæders bonus programmer, hvor du optjener bonuspoint. De kan på et tidspunkt indløses til gratis overnatninger.

Medlemskaberne medfører selvfølgelig, at du får mange kort og mails som du skal forholde dig til, men der er virkelig mange penge at spare. Der er også en sidegevinst ved medlemskaber. Vi har tit oplevet, at fordi vi er medlemmer får vi ofte bedre service og chancen for opgraderinger er større.

Tag et kig på det samlet rejsebudget. Selvom flybilletten til Østen er dyr, kan det tit blive opvejet af de meget billigere leveomkostninger og hoteller. En 14 dages rejse til Østen kan ofte være billigere, i det samlet budget end en uge til Sydeuropa.

Guide til valg af rejsemål

7. Valget skal tages

Vi har selv nogle faktorer som vi vælger udefra, så måske kan du bruge nogle af vores ideer.

 • Som udgangspunktet vælger vi altid steder, vi ikke har besøgt tidligere. Der er dog nogle enkelte undtagelser. Der er steder i verden som vi bare ikke kan få nok af. Steder som vi gentagende gange vender tilbage til, måske har du det også sådan. Vores er Las Vegas, Bangkok og San Francisco.
 • Det kan være en bestemt seværdighed eller et verdensvidunder som vi gerne vil opleve. F.eks. det år hvor vi ville oplevede et af verdens naturvidundere Iguazu vandfaldene, for bagefter at rejse til Rio de Janeiro for at se Kristus figuren, Christ the Redeemer som er et af verdens 7 nye vidundere.
 • Hvis du har en passion eller interesse kan det være det bliver dit valg af rejsemål. Vi er vilde med TV-Tårne og høje bygninger. Så en af vores ferier blev valgt fordi vi skulle se et TV-Tårn. Vi startede med at rejste til Toronto fordi vil ville besøge CN Tower, dette kombinerede vi så med Florida, hvor vi tog på et road trip.
 • Din slut eller begyndelse destination. Vi valgte et år, hvor vi ville til Emiraterne, at startede med en tur til Maldiverne. Grunden til det var, at vi fandt gode billige flybilletter, som gav os den mulighed.

Iguazu Falls - Argentina

8. Arbejde

Det kræver en del arbejde at planlægge sine egne rejser og vælge rejsemål. Du bliver nød til at bruge en del tid på at undersøge en masse ting. Det kan være alt fra visum, hoteller, fly og anden transport til seværdigheder.

Men den tid du bruger på det, kan måske give dig en meget større glæde og forventning til din kommende rejse. Det gør at din rejse, bliver lige præcis den oplevelse som passer til dig – og eller din familie.

9. Rejseforslag

Hvis du synes det virker uoverskueligt at skulle planlægge din egen rejse og vores guide til valg af rejsemål ikke hjælper dig, kan du evt. bruge vores rejseforslag. Her giver vi dig et bud på, hvordan du kan kombinere en rejse. Vi har lavet vores personlige anmeldelser af hoteller, restauranter. Her har vi også beskrevet vores ruter og vores personlige oplevelse af attraktioner. Du finder, også alle vores tips i vores rejseforslag.

Cook Island

Send os en kommentar eller en mail

Vi håber, at vores guide til valg af rejsemål, kan hjælpe dig. Er der noget vi mangler, så send os en kommentar eller en mail så vi evt. kan opdatere vores guide til valg af rejsemål.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 59 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på de kommende rejser:
– Thüringen, par ferie til Tysklands grønne hjerte

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center