Annettes rejseklumme: Kærligheden til at rejse

Kærligheden til at rejse, er for mig, en kærlighed som jeg har og som ikke kun er en forelskelse, der forsvinder. Det er ægte kærlighed, som bliver større og større som årene går. Jeg ved ikke om jeg er en speciel menneskerace, om det er min DNA, en medført nysgerrighed, en rastløshed eller bare er et tillært behov. Et behov som er opstået over årene er, for derefter at blive til en stor kærlighed.

Kærligheden til at rejse

Kærligheden til at rejse

Rejser du ikke meget?

Jeg har tit fået stille disse spørgsmål: Rejser du ikke meget? Er det ikke dyrt og hvordan får du råd til det? Har du ikke meget ferie? Er det så et nyt sted du igen rejser hen til? Ja, spørgsmålene har og er mange og de bliver ofre stillet.

Ofte er spørgsmålene i en lidt uforstående undertone fra mine medmennesker, som ikke har den samme kærlighed som mig. En uforståenhed overfor, at jeg prioriterer alt mit fritid udenfor Danmarks grænser. At jeg bruger alle mine penge på rejser og har en evig udlængsel.

Kærligheden til at rejse

Kærligheden til at rejse

Prioritereringer

Jeg har igennem året taget en del valg og lavet benhårde prioritereringer i vores liv. Valg og prioritereringer der er foretaget for hele tiden, at kunne få mere af min kærlighed. For der skal ikke herske nogen tvivl, at rejser er min store passion. Kærligheden har en pris, som er økonomisk meget dyr.

Jeg er ikke backpackere, for jeg har i mit liv nået til et behageligheds niveau, hvor det skal være komfortabelt. Det gør at jeg gerne betaler for værelset med den gode udsigt, den lækre bil til et road trip og på vores flyvetur jorden rundt valgte min mand og jeg, at købe alle vores flyvninger på businessclass.

Om jeg er luksus rejsende, nej egentlig ikke. Jeg nyder forskelligheder, nuancer og kontraster. Jeg tager gerne min duffle bag og ikke min rygsæk med overalt i verden. Jeg har igennem årene fundet de rigtige rejseoplevelser for mig, som jeg tidligere har skrevet om.

Kærligheden til at rejse

Kærligheden til at rejse

Min og min mands dagligdag og valg

Min mand og jeg har truffet valg og prioriteret, at vores penge skal bruges på rejser. Dette i stedet for det måske mere oplagte valg, som flertallet vælger. Vi har kun en lille bil og bor til leje. Hvis vi laver regnestykket gennem alle årene hvor vi har rejst, kunne vi selvfølgelig have haft en stor bil eller biler, et betalt hus eller mange andre statussymboler. Så at rejse har en pris. På den konto, har vi ofret meget for min og vores kærlighed til at rejse.

Ikke fordi jeg ser eller mener der er noget forkert i, at vores medmennesker træffer andre valg, tværtimod. Jeg synes det er smukt, at folk føler og gør det som giver dem mening i deres liv. Men for mig er det, at rejse. Mine værdier ligger i oplevelser. At se verden, møde andre folkeslag, mærke pulsen og bliver overrasket over, hvor smuk og mangfoldig vores store verden er.

Så når jeg bliver stillet alle spørgsmålene, svarer jeg: Ja, jeg bruger alt min fritid på at rejse.

Ud over de nødvendige udgifter i hverdagen derhjemme, spare min mand og jeg, alle vores penge op. Der skal nemlig, være råd til den næste rejse. Og ja, tit går rejsen til en ny destination, men jeg nyder også gensynets glæde ved at besøge en gammel kending.

Kærligheden til at rejse

Kærligheden til at rejse

Forventnings glæde

En af de bedste glæder ved kærligheden til at rejse, er også forventningens glæde. En glæde jeg har, når jeg sammen med min mand, skal vælge vores næste eventyr. En udvælgelse af rejsemål som vi tidligere har skrevet om, en masse kommunikation, et valg vi skal træffe og en drøm der skal indfries. Nogle gange kan det bare være en tilfældighed, som en billig flybillet, som er afgørende for vores valg af næste rejsemål.

Valget træffes

Når valget er truffet har jeg en glæde ved, at undersøge en masse om vores næste eventyr. Jeg bliver inspireret af de mange andre gode danske rejsebloggere, men bestemt også af udenlandske bloggere. Jeg ser smukke billeder på instagram, læser opdateringer på Facebook eller Twitter, ser udsendelser i TV, læser bøger og blade.

Mindre planlægning

Over årerne planlægger jeg mindre og mindre, rejserne i detaljer. Jeg nyder forventningens glæde og den løbende dialog omkring, hvad jeg gerne vil opleve på mit næste eventyr. Selvfølgelig undersøger jeg også om der er skyskrabere, TV-tårne eller andre høje bygninger, som jeg skal nyde udsigten fra. Høje bygninger er ofte en fællesnævner mellem vores forskellige rejser.

En rejse for mig, kan både være en længerevarende rejse over flere måneder eller en mindre forlænget weekendtur. Så min kærlighed til at rejse, bliver jævnligt vedligeholdt, plejet, får masser af omsorg og opmærksomhed.

Kærligheden til at rejse

Kærligheden til at rejse

Kærligheden til at rejse

Hvordan opstod kærligheden til at rejse?

Jeg har altid rejst meget, haft en stor udlængsel og eventyrlyst, som ikke er blevet mindre med årene, tværtimod. Om det ligger i mit DNA eller jeg bare er rastløse og nysgerrige af natur, kan selvfølgelig være en del af forklaringen. For mig virker det nærmest, som om jeg ikke kan få nok, af min kærlighed til at rejse.

Jeg er nærmest besatte og vil hele tiden have mere og mere. En grådighed til hele tiden, at ville rejse, se nye ting og mærke eventyret. En underlig størrelse, at jo mere jeg ser af vores smukke verden, jo mere føler jeg, at jeg mangler at opleve.

Jeg ser hele tiden nye sider af min kærlighed, som fascinerer hele tiden, viser mig nye ansigter, nye nuancer og som til stadighed bliver mere og mere smuk med årene.

Fire præsidenthoveder ved Mount Rushmore - South Dakota, USA

Morgenmødet med en storby i Asien - Phnom Penh, Cambodja

Kærligheden til at rejse

Jeg har kærligheden til at rejse, fordi jeg ude i verden oplever en mangfoldighed, De mange forskellige trossamfund, forskellige kulturer, menneskers utrolige venlighed og imødekommenhed. En kærlighed til verdens smukke natur, dyrelivet, den spændende mad, det uventede, det impulsive og det grænseoverskridende. Men bestemt også det trygge, samt velkendte ved et gensyn til en tidligere besøgt destination.

Jeg tror aldrig, at min kærlighed til at rejse vil falme, lige nu virker det kun som om, at den bliver stærkere og stærkere som årene går.

Er det mig, som er underlig eller føler du den samme kærlighed til at rejse, som mig?

Kærligheden til at rejse

Kærligheden til at rejse

Kærligheden til at rejse

Henvisninger fra indlægget

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 68 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejse:

Forlænget weekend i Tyskland

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center