Hvad er den rigtige rejseoplevelse?

Hvad er den rigtige rejseoplevelse? En rejseopleve som du har, når du vælger at forlade Danmarks grænser. Vi bruger rigtig mange forskellige betegnelser for det som f.eks. rejse, ferier, Road Trip, backpacking, trekking osv. Vi bruger altid selv ordet at rejse.

Hangzhou‏ - Kina

Forskellige rejseformer

Der er mange der bruger ordet ferie, som regel fordi de har valgt, at rejse et sted hen og deres primære formål er ren afslapning. Nogle tager afsted på en trekking tur, hvor de tager afsted for at vandre. Andre stiger ombord på et krydstogsskib og lader sig sejle fra land til land.

Backpackere tager rygsækken på og tager ud i verden, ofte uden egentlige planer og så er der dem der sætter sig ind i en bil, enten med eller uden et mål for at opleve et land. Vi har alle forskellige ord, som vi bruger når vi forlader Danmark og vil have en oplevelse. Men hvad er den rigtige rejseoplevelse?

TranzAlpine

Værdiladet rejseoplevelser

Vi har igennem årene læst mange blogs, artikler, indlæg, debatter osv. om emnet at rejse, skrevet af folk fra hele verden. Vi nyder at læse om andres oplevelser, få tips, ideer og generelt gode råd. Det allerbedste ved at læse om andres oplevelser er, at vi et øjeblik kan glemme hverdagen og drømme eller ønske os et andet sted hen i verden.

Men der er en ting, som vi altid har synes var lidt pudssigt, når vi har læst om folks oplevelser. Det er, hvordan vores forskellige rejsefæller kan værdilade en rejseoplevelse. Blandt nogle personer er der ligesom en tendens til, at du skal være rygsæksrejsende for at kunne opleve et land mest ”rigtig” og autentisk.

For år tilbage, hvor priserne på flybilletterne var tårnhøje var rygsæk tilgangen ofte den eneste økonomiske mulighed for, at få oplevelser langt væk fra Danmark. Det er ikke tilfældet i dag. I dag du kan få rigtig meget flyvning for pengene, hvis du bruger lidt tid på at finde den rigtige billet.

Singapore Airlines Business Class

Omvendt rejsesnobberi

Blandt folk i rejseverden, er der ligesom kommet et omvendt rejsesnobberi. Hvis du ikke rejser med en rygsæk, har få penge og bor billigt eller måske lader dig transporter enten ved at blaffe eller i overfyldte busser, så “oplever” du ikke landet på den rigtige måde. Dermed er oplevelsen ikke lige så autentisk eller rigtigt som andres oplevelser.

Vi mener, at det er noget forbandet vrøvl. For en oplevelse afhænger selvfølgelig af den enkelte. Det har efter, vores mening intet med rejseformen af gøre. Det vigtigste må være, at du har modet til at komme afsted, har valgt, at bruge tid og penge på at ville opleve verden.

Men en rigtig oplevelse betyder ikke, at du behøver at bo under kummerlige forhold. At du bliver transporteret på ladet af en truck eller slæber rundt på en tung rygsæk. Du kan sagtens have fantastiske oplevelser derude i verden, selvom du flyver på første klasse. Eller at du vælger at bo på et femstjernet hoteller eller måske tilgår verden, fra toppen af et luksus krydstogtskib.

Disse oplevelser behøver ikke være mindre autentiske, mindre nærværende eller mindre ”rigtige”. For os er det vigtigste, at du tager derud og møder verden, dens mennesker og kulturen. At du har tillid til alt det gode, som findes i dine medmennesker rundt om i verden og dermed får masser af oplevelser.

Med tog, færge og bus fra Kuala Lumpur til Penang – Malaysia

Emirates

Hvad er den rigtige rejseoplevelse?

For hvad er en god og rigtig oplevelse? Vi ved, hvornår det er en god oplevelse for os og vi skal ikke vurdere, hvornår det er det for andre. Men lad os nu droppe rejsesnobberiet. Åbne os for, at folk er lige så forskellige som verden er stor. At den ene måde at rejse på er, ikke er mere rigtig end den anden.

Hvad er den rigtige rejseoplevelse? Hvad mener du?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.