Annettes rejseklumme: Mødet med de lokale ude i verden

Mødet med de lokale ude i verden, er en af mange årsager til jeg elsker at rejse. Her får jeg et indblik i, at livet kan leves anderledes og kan prioriteres på en anden måde, end jeg selv gør. Jeg får et kendskab til kulturer, jeg slet ikke anede eksisterede og min egne værdier bliver der rystet godt og grundigt til.

Annettes rejseklumme: Mødet med de lokale ude i verden

Jeg bliver stadig overrasket

Jeg bliver til stadig overrasket over hvor venlige, imødekommende og hjælpsomme vores medmennesker egentligt er. At jeg ikke behøver at frygte noget, kan være åben og positiv og uden mistro i mødet med de lokale ude i verden. At min måde at leve på, ikke nødvendigvis er den rigtige.

At mine værdier måske er lidt snæversynet. At verden og dermed mine medmennesker, slet ikke lever i en sort – hvid verden. Den viden og kontakt som jeg får af de lokale, er guld værd. Det er den allerbedste souvenirs, som jeg kan tage med hjem og kan glæde mig over for evigt.

Annettes rejseklumme: Mødet med de lokale ude i verden

Hjælpsomheden

Hjælpsomheden og venligheden er enorm, derude i verden. På mine tidlige rejser, var jeg overbevist om, at hvis en lokal tilbød mig hjælp eller talte til mig, var det fordi vedkommende vil opnå noget. Jeg er heldigvis i dag blevet SÅ meget klogere. I dag ved jeg, at flertallet af alle mine medmennesker derude i verden er søde, rare og vil mig det bedste.

Når f.eks. manden på tankstationen bruger en halv time på at hjælpe mig med min bil.

En lokal som siger: Lad mig gå med dig, så skal jeg vise dig hvor det ligger.

Eller når gartneren på hotellet sætter friske kokosnød på min terrasse hver morgen, for at glæde mig. Venligheden derude er så befriende, opløftende og smitter helt klart af på mig.

Annettes rejseklumme: Mødet med de lokale ude i verden

De dårlige oplevelser

Selvfølgelig har jeg også haft dårlige oplevelser. Oplevelser hvor de lokale har prøvet at snyde – og eller bedrage mig. Prøvet at tvinge mig ind i deres butikker, har hevet i mig eller råbt skældsord efter mig. Jeg har da også følt mig truet, været bange og fået stjålet mine ting.

Det er heldigvis ikke sket så ofte og de dårlige oplevelser, fortrænger jeg bevist. De skal slet ikke stå i vejen for alle mine positive oplevelser. Alle de fantastiske spændende berigende oplevelser som jeg har haft med de lokale derude i verden, som vil mig det allerbedste.

Er mødet med de lokale også dine bedste rejseoplevelser?

Annettes rejseklumme: Mødet med de lokale ude i verden

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 68 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejse:

Den store påskerejse

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center