Annettes Rejseklumme: Oplever vi verden gennem en smartphone?

Oplever vi verden gennem en smartphone? Et spørgsmål jeg ofte stille mig selv, når jeg rejser rundt i verden. Bruger vi nu alt vores tid, på vores smartphone og de sociale medier? Bruger vi alt vores energi på, at fortælle og dele vores oplevelser med omverden? Har vi mistet evnen til at nyde og fordybe os i vores oplevelser?

Annettes Rejseklumme: Oplever vi verden gennem en smartphone?

Før i tiden

For ikke så mange år siden, var det vigtigste et lille kamera med film i og vores øjne, når vi tog ud i verden. En dyr proces, for dengang var film dyre, for slet ikke at tale om fremkaldelsen af filmene, som nærmest var ubetalelig. Den høje pris gav os en automatisk begrænsning, når vi tog vores billeder.

Det er der ikke længere! Kameraet er blevet digitalt og vi kan nu tage uanede mængder af billeder. For slet ikke at tale om, alle dem vi tager med vores smartphone. Billeder der i dag heldigvis kan tages, uden at vi skal tænke over prisen.

Annettes Rejseklumme: Oplever vi verden gennem en smartphone?

I dag

I dag bruger vi selvfølgelig vores kameraer, smartphones, mobiler, iPad eller andre elektroniske værktøjer til at forevige vores oplevelser. Oplevelser som vi derefter gemmer i vores eget fotoarkiv eller deler med verden via de sociale medier.

En deling til vores familie, venner og følgere på de sociale medier. Ikke fordi jeg har noget imod det, tværtimod. Andres billeder er bestemt med til, at inspirere mig og jeg nyder da at kigge på de fleste af dem, men har dette en pris? Oplever vi verden gennem en smartphone?

Annettes Rejseklumme: Oplever vi verden gennem en smartphone?

Er vi i nuet?

Er vi i nuet og er vi til stede i oplevelsen imens den sker? Nyder vi vores oplevelser eller er det rigtige billede og efterfølgende opslag på et sociale medie, vigtigere for os end vores egne oplevelser? Jeg tager selvfølgelig selv, som rejseblogger, mange billeder og deler dem på de sociale medier.

Jeg må dog indrømme, at jeg skal være meget bevist om ikke at lade de næste opslag på de sociale medier tage overhånd.

Jeg skal have en bevidsthed om at være i nuet, nyde mine oplevelser og fordybe mig. En bevidsthed om, at verden ikke skal opleves igennem en smartphone eller et kamera. At verden skal opleves med alle mine sanser og med min fulde opmærksomhed, uden et kamera eller en smartphone.

Annettes Rejseklumme: Oplever vi verden gennem en smartphone?

Har selfie kulturen taget overhånd?

Jeg bliver også lige nød til, at komme med et opråb. Jeg synes efterhånden, det er blevet en meget anstrengende oplevelse, at skulle besøge en populær attraktion. Så anstrengende, at glæden nogle gange forsvinder helt for mig. Jeg kan i årevis have glædet mig til at se en attraktion, et naturfænomen eller lign. og så sker det frygtede. GYS!!!!

Jeg oplever, at jeg bliver overfaldet af adskillige smartphones og kæmpe iPads, der nærmest står som en mur rundt om mig. Jeg får selfiestænger i hoved, hvis jeg da ikke allerede har været så uheldig, at falde over en af dem. Alt dette i anstrengelser og jagten på, det bedste billede fra stedet. Dette for at kunne opleve – se verden gennem en smartphone?

Det perfekte billede taget med din smartphone med dig selv i forgrunden og attraktion i baggrunden. En selfie kultur som efterhånden fuldkommen har taget overhånd. Et billede hvor personen og/eller personerne nu er blevet til en attraktionen, i stedet for selve attraktionen. Måske er det kun mig der har det sådan.

Jeg synes bare at attraktionen er meget mere spændende at kigge på, end personen i forgrunden.

Annettes Rejseklumme: Oplever vi verden gennem en smartphone?

Oplever vi verden gennem en smartphone?

Jeg spørger dig

  • Har vi efterhånden glemt bare, at nyde en attraktion, naturen eller en oplevelse?
  • Er selfie kulturen ved at tage overhånd?
  • Oplever du verden gennem en smartphone?
  • Du kan her læse mine andre rejseklummer.

Annettes Rejseklumme: Oplever vi verden gennem en smartphone?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center