Vores blogger rejse – 3 år med OnTrip.dk

Vores blogger rejse – 3 år med OnTrip.dk, ja for i dag kan vi fejre en fødselsdag. OnTrip.dk bliver nemlig 3 år. Selvom 3 år ikke er nogen alder, så er der sket meget i dens korte liv… tag her med på vores blogger rejse. Fra OnTrip.dk’s fødsel, som en online scrapbog til i dag, at være en Dansk Rejseblog, der nævnes sammen med de bedste i Danmark.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

OnTrip.dk – opstarten

Vi har igennem alle de år vi har rejst, altid lavet scrapbog efter vores rejser. Scrapbøgerne har vi efterfølgende haft stor glæde af at kigge i. Men inden vi startede vores jordomrejse i 2013, blev vi hurtig enige om, at en scrapbog dækkende så mange lande og så mange oplevelser, ikke var tilstrækkeligt. Der skulle nye ting til. Kimen til OnTrip.dk var lagt.

Dengang så vi kun få danske rejseblogs. Vi havde snuset lidt til de udenlandske og syntes det kunne være spændende, at lave vores egen rejseblog. Dermed kunne vi gøre vores private scrapbog elektronisk. Vi håbede dermed, at andre også ville kunne finde inspiration ved at læse om vores oplevelser.

Det første indlæg skrev vi den 25. marts 2013, for præcis 3 år siden i dag. Vores blogger rejse har siden udviklet sig meget. En rejse hele vejen rundt om jorden, der var opfyldelsen af en livslang drøm. Det første lille indlæg var på tre linjer og der stod:

Drømme skal udleves, drømme uden handling forbliver drømme, det er handling der skaber forvandling

Så velkommen til vores handling, vores drøm…

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

OnTrip.dk – kommer til live

I starten af vores blogger rejse, var vi meget famlende. Hvordan skulle vi starte en rejseblog og vi havde utallige spørgsmål. Så vi lænede os op ad, hvordan de udenlandske rejsebloggere gjorde.

Men spørgsmålene stod hurtigt i kø:

 • Skulle vi skrive kun for os selv eller til andre og hvem skulle vi skrive til: Familien, vennerne, Danmark eller hele verden?
 • Skulle OnTrip.dk være på dansk eller engelsk?
 • Skulle vi skrive meget faktuelt, om attraktioner eller skulle det være beskrivelser set med vores øjne?
 • Hvor personlige skulle vi være og hvad med vores egne holdninger, skulle de skinne igennem i vores rejseblog?
 • Hvad med udseendet af bloggen og billeder?
 • Dertil kom alt med teknik, hosting, domæne og meget andet.
 • Beslutninger blev dog truffet og vi startede op. Så måtte vi tilpasse og ændre undervejs, i takt med at vi blev klogere.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Grundelementerne på OnTrip.dk

Nogle grundelementer har dog levet videre og er stadig rygraden på OnTrip.dk. Så efter en masse snakke om form og indhold, blev vi enige om en del punkter. De skulle være rammen for OnTrip.dk

 • Dansk Rejseblog på dansk og vi ville have et logo.
 • WordPress på hosted server med eget domæne – og ja, OnTrip.dk var ikke vores første bud på et navn.
 • Bredt fokus på hele verden, byggende på egne rejser og med håbet om, at kunne inspirere andre til nye oplevelser.
 • Vi ville ikke skrive indlæg med top-10-lister og de 10 bedste. Derimod ville vi gerne skrive om oplevelser og attraktioner i de forskellige lande, vi besøgte. Det skulle være set med vores øjne og vi ville ikke være bange for, at give vores mening til kende.
 • Vi ville skrive rejsetanker, hvor vi kunne skrive tanker om et land eller om et rejse relateret emne som vi brænder for. Dette skulle være indlæg med en masse frisprog.
 • Vi ville skrive ”insider tip”, korte indlæg som vi ville benytte hver gang, vi havde fået et godt tip af en lokal, eller hvis vi selv have gode nyttige tips der ville kunne forbedre andres rejseoplevelse.
 • Vi ville anmelde hoteller, restauranter og flyselskaber.
 • Der skulle også være luft og rum til indlæg, hvis vi havde haft pudsige oplevelser. Det kunne også bare være, at vi fik en indskydelse til at skrive om noget, som vi blev inspireret af.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Sociale medier

Vi havde i opstarten i tillæg til bloggen, kun oprettet en Twitter konto, som vi begyndte at benytte flittigt (ja, ingen Facebook). Twitter gav en del respons og herigennem fik vi ideer og tips til, hvordan vi ville skriver om vores rejseopleveler.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

OnTrip.dk fylder 3 år

Nu efter vores blogger rejse gennem 3 år, er vi blevet en hel del erfaringer rigere. Vores arbejde med OnTrip.dk har ændret vores liv og vores måde at rejse på. I dag ligger der mere end 600 indlæg fordelt på 80 kategorier og vi kigger tilbage på vores blogger rejse med stolthed.

Vi har med OnTrip.dk været på en lang rejse og vi har fælles udviklet os. Vi er blevet klogere og dygtigere. Hvis vi kigger på gamle billeder og på vores første indlæg som vi skrev og sammenligner dem med i dag, syntes vi selv at der er sket en stor udvikling.

Igennem de tre år, har vi haft en del overraskelser, ting som vi ikke havde forudset. Vi er også blevet udfordret og haft tekniske problemer. Heldigvis har vi igennem årerne modtaget masser af positive tilkendegivelser fra læserne af OnTrip.dk, i alt har vi modtaget mere end 1.500 kommentarer til vores indlæg.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Eksempler på ting vi har lært:

 • Hvor meget personlige glæde, det giver at være i dialog med læserne.
 • Hvor skønt det føles at kunne give noget til andre, som de kan have glæde af eller blive inspireret af.
 • Hvor tidskrævende det egentlig er at skrive et indlæg til bloggen.
 • Hvor lang tid billede behandling tager.
 • Hvor meget teknik kan drille og tage tid.
 • Hvor kanon det er, at vi som familie har en fælles rejseblog.
 • At vi har glæden ved at skrive.
 • At vi synes det er både spændende og sjovt at tage billeder.
 • Hvor forskellige vi er i vores lille familie, men hvor godt vi komplimenter hinanden, i forhold til rejsebloggen.
 • Hvor uenige vi kan være om design, billeder eller udgivelse af et indlæg.
 • At et indlæg som vi ikke syntes var noget særligt, pludseligt kan blive meget populært og omvendt, hvor vi syntes det var det rene guld vi skrev, men det ikke blev modtaget som guld.
 • Hvor populære vores madanmeldelser er.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Det skulle vi have gjort

I bagklogskabens klare lys, er der selvfølgelig masser af ting som vi ville have gjort anderledes:

Jo, selvfølgelig skulle der ikke være gået 2 år, før vi oprettede en Facebook konto. På godt og ondt, er Facebook en del af verden og selvom vi har haft stor glæde af Twitter, er Facebook bare vigtigere.

I dag elsker vi billeder og det gør næsten ondt at kigge på gamle billeder i dårlig kvalitet. Vi skulle fra starten have købt et meget bedre kamera.

Vores Instagram konto er blevet vores favorit sociale medie. Hvorfor skulle der også gå 2 år før vi fik oprettet vores Instagram konto.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dkVi ser verden anderledes nu

Efter OnTrip.dk er blevet en del af vores liv, ser vi verden anderledes mens vi rejser rundt. Vores rejser har fået en anden vinkel. Vi tænker og handler anderledes end vi gjorde, inden vi begyndte at blogge.

Her 3 år efter opstarten af OnTrip.dk, tænker vi ofte på billeder og i hvilket perspektiv de kan bruges i forhold til fremtidige indlæg. Vi kan heller ikke ”bare” gå ind i et hotelværelse, uden der først skal tage billeder. Det med bare sidde og spise en middag, uden at der lige skal tages et par billeder, sker heller ikke.

At blogge kan også føles, som at være på arbejde. Vi kan lige pludselig efter en dag ved stranden, føle en dårlig samvittighed over, ikke at have noget at skrive om. Vi bruger også meget tid på OnTrip.dk når vi er ude i verden, sortere billeder, skrive indlæg og er på de sociale medier. Tid der kunne være brugt anderledes. Samtidig kan vi i dag blive meget frustreret, når vi har dage ude internetadgang.

Så vi oplever, at vi skal være tiltagende bevidste om, at være tilstede i nuet og bare nyde oplevelserne. Ellers kan vi hurtigt komme i observatørens rolle og kun se verden udefra med blogger-øjne. Oplevelserne er ikke blevet dårligere tværtimod, de er på en måde blevet meget mere intense.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Vi er blevet beriget

Især igennem det sidste år, er der også kommet så mange flere fantastiske oplevelser med i købet, hvor OnTrip.dk har været indgangen. Vores rejseblog og vores blogger rejse, har beriget os med så meget mere. Så fra at vi kun havde fokus på at skrive indlæg, har vi i dag spredt vingerne ud og får masser af daglige input fra mange andre steder.

Vi er jævnlig i dialog med vores læsere på bloggen og på de sociale medier. Vi deltager aktivt i faglige rejseblogger netværk og har flere gange været inviteret til at deltage i rejsefaglige events, også i vores lokale nærområde. Vi oplever også en stor glæde ved at være gæsteblogger, for virksomheder og andre rejseblogs.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Fremtiden for OnTrip.dk

Men hvad så med fremtiden, hvor er OnTrip.dk på vej hen? Sandheden er, at vi ved det ikke. Vi ved kun, at vi i dag holder meget af at skrive og for os er OnTrip.dk blevet en livsstil, både ude i verden, på vores rejser og hjemme.

Statistikken viser, at de fleste rejseblogs kun holder i 1-2 år inden de dør ud. Vores fælles kærlighedsaffære med OnTrip.dk har nu holdt i 3 år og vi har ingen planer om at stoppe men fortsætter vores blogger rejse.

Vores blogger rejse - 3 år med OnTrip.dk

Tak fordi i læser med.

 • Alle billederne i indlægget er fra vores jordomrejse i 2013 der startede OnTrip.dk

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center