Rejsetanker – Kontrasterne fra Danmark til USA

Rejsetanker – Kontrasterne fra Danmark til USA, er meget slående fra det øjeblik du forlader lille Danmark til du mødes med kæmpen USA. Kontrasterne er store på rigtig mange planer og disse er også en af grundende til, at vi holder så meget af at rejse til USA.

Rejsetanker - Kontrasterne fra Danmark til USA

Kontrasterne fra Danmark til USA

Det er forskellene på imødekommenhed mellem mennesker der ikke på forhånd kender hinanden, det er venligheden og storslåethed. Alt er bare større i USA og serviceniveauet er fantastisk, bare for at nævne nogle.

Vi har her skrevet lidt om vores umiddelbare Rejsetanker – Kontrasterne fra Danmark til USA.

Danmark

Vi er lige rejst til USA, her for et par dage siden og startede vores rejse i Københavns lufthavn. Efter vores ankomst til lufthavnen blev vi endnu engang mødt af en ombygning. Er der ikke altid byggerod? Selvfølgelig skal der udvides og udvikles, men som udefrakommende virker det som om, at man igen ændre ting. Ting som egentlig var rimelig velfungerende, til endnu et kaos der ikke giver mening.

Det nye fokusområde er denne gang, er åbenbart blevet afsætning og afhentning af passagerer. Det skal nu til at forgå i bunden af et parkeringshus og længere væk fra Terminal 3 og der hvor du ankommer i lufthavnen. Det tidligere system fungerede heller ikke optimalt. Men i det nye der er ingen overhalingsmuligheder. Dermed kan du så holde i en lang kø og vente, det er da en ommer.

Rejsetanker - Kontrasterne fra Danmark til USA

Lufthavnen i København

Så kom vi frem til at skulle tjekke ind med SAS i terminal 3. Der var et stort kaos med masser af mennesker, her op til den store påsketrafik. Et system hvor alle er i tvivl om, hvor den egentlige kø starter.

Nu bliver vi jo også i Danmark hurtigt irriteret over en kø, som er meget længere end 10 personer. Men efter et gæt på højre eller venstre side, finder vi en kø og vores skranke og tjekker ind. Vi spørger venligt om de pladser vi nu har bestilt, om det nu også er dem vi har fået. Ja, svarer hun lidt surt.

Vi havde passeret endnu en ombygning, denne gang af paskontrol ned mod C Gate. Efter den, en tur hen til en sur paskvinde som efter hun havde kigget i vores pas, surt mumlede et eller andet til os og vinkede os væk.

Vi ser nu at vores fly allerede er gået i gang med boarding – små 2 timer inden afgang. Så nu skal der fart på. Men fremme ved gaten ser vi at folk stadig sidder og venter. Vi spørger interesseret hvorfor der er kaldt så tidligt til boarding. Jov, fordi ellers kan de ikke nå det ??? er det underlige svar vi fik. Vi kan nu pænt sidde og vente.

SAS Business Class

Rejsetanker - Kontrasterne fra Danmark til USA

SAS flyvningen over Atlanten

Den rigtige boarding begynder og vi finder vores pladser, tror vi.  Nej, det er ikke de pladser vi havde bestilt og som vi tidligere havde fået at vide, vi ville få. Vi er ikke ved siden af hinanden, men med midtergangen imellem, så er 9 timer lang tid. Heldigvis er der en venlig amerikaner der tilbyder at bytte. Tusind tak for det.

Vi fik overstået vores 9 timers flyvning med vores tidligere ynglings flyselskab SAS. Men SAS er ikke som det var engang. SAS er blevet et lavprisselskab med ringe betjening og forplejning. Du skal i dag, selv på de lange flyvninger stort set betale ekstra for alt.

Ingen drink med nødder, ingen vin, ingen valgmulighed for mad og kun en sodavand. Hertil kom at mange af skærmene ikke virkede, bl.a. den ene af vores. Så nej, ingen film og stewardessen fortalte, at de godt vidste at en del skærme ikke virkede. Så tænker man, hvorfor ikke få dem lavet?

Men 9 timer senere var vi vel ankommet til Chicago, efter en flyvning som for os virkelig bare var noget der skulle overstås.

Vi elsker dog stadig vores fædreland Danmark, men mere om det senere.

Rejsetanker - Kontrasterne fra Danmark til USA

USA

Fremme i USA er det første du møder det show der hedder emigration og told. Dette er et show som tit kan tage flere timer. Vi kommer til emigrationen og ja, der var kø og ja, det er ikke 10 mennesker, men flere hundrede.

Men amerikanerne er altså verdensmestre i det med kø og system i køerne. Der er linet op på en måde, så folk står på en række og du ikke er i tvivl om, at folk bliver ekspederet i den rigtige rækkefølge. Dette samtidig med at du så psykologisk synes, at der hele tiden er bevægelse i køen. Smart og meget organiseret.

Rejsetanker - Kontrasterne fra Danmark til USA

Vi bliver derudover hurtigt glædeligt overrasket, for det gik hurtigtigere end normalt og vi opdager hvorfor. Det er fordi vi nu selv kan scanne vores pas, tage billede, og fingeraftryk. Hele vejledningen er på dansk, hvor der kan vælges sprog. Super service!

Efter selvbetjening skal vi videre og have tjekket, at vi har gjort hvad vi skulle. Den venlig smilende mand spørger til os, hvad vi skal og siger, at vores road trip lyder spændende og ønsker os rigtig god rejse. Selvfølgelig også velkommen til USA. Ja, måske skulle paskontrollen i Danmark på service kundebetjenings kursus i USA.

Rejsetanker - Kontrasterne fra Danmark til USA

Vores taxa tur

Vi finder en taxa og vores taxachauffør begynder med det samme at spørge til, hvor vi kommer fra. Taler om Danmark og at vi jo er verdens lykkeligste land. Han har lige set en udsendelse i TV og griner lidt over, at vi kommer fra et land der kan have så få indbyggere som der er i Danmark.

Vi hyggesnakker alt imens vi nyder kontrasterne fra lille Danmark med de få skyskrabere og bliver imponeret over Chicagos storslået skyline. Den er oplyst i et smukt lysflor imens vi kører ind mod downtown. WOW sikke et udsyn.

Vi ankommer til vores hotel, vores venlige taxachauffør hjælper selvfølgelig med vores bagage.

Han siger: Velkommen til USA og jeg håber at I får mange gode oplevelser i mit land.

Indtjeningen på vores hotel

Vi skal nu tjekke ind på vores hotel. Den venlige kvinde spørger til, hvordan vi har det og hvor vi kommer fra. Om vi har specielle ønsker til vores værelse. Ja, nu er hotellet jo (selvfølgelig) en skyskraber og for os som elsker høje bygninger, beder vi selvfølgelig om et værelse højest oppe.

Hun siger, at hun vil lede efter et og finder et værelse på 24. etager, ud af de 32 som hotellet har Det skulle have en rigtig god udsigt over byen. Jubii super service. Vores værelse er da også vildt lækkert, med en fantastisk udsigt.

Rejsetanker - Kontrasterne fra Danmark til USA

At vågne op i USA

Næste morgen vågner vi, nyder den storslået udsigt og kan slet ikke vente på at komme ud og opleve Chicago. Efter vi har forladt vores hotel, ser vi med det samme den storslået arkitektur. Gader der er ved at blive fejet og en by som er ved at vågne. Vi spiser morgenmad, servitricen kommer og spørger om alt er, som det skal være. Vi falder hurtigt i snak med en lokal, som er nysgerrig på hvem vi er og hvor vi kommer fra.

Kontrasterne fra Danmark til USA

Hold da op, det er lige præcis derfor vi elsker USA. Vi føler os velkommen med det sammen. Amerikaneren er stolte over deres land og vil gerne fortælle om det. Men samtidig spørger de til os og til vores land. Dertil kommer at den service der bliver givet er med en indstilling, der er så meget anderledes end den danske. Kontrasterne fra Danmark til USA er så slående.

Rejsetanker - Kontrasterne fra Danmark til USA

Vi glæder os

Vi ser frem til vores 5 uger i USA, vi ser frem til igen at mødes og tale med amerikanerne. Se deres fantastiske byer og overalt blive mødt at den storslående natur, en natur som til stadighed kan imponere os i dens variation. USA vi er her nu…

 Kontrasterne fra Danmark til USA er meget slående.

  • Rejsetidspunkt marts.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Thailand – hvor ukendte områder skal udforskes, bounty øer besøges og livet skal nydes i pulserende Bangkok. 

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center