Annettes rejseklumme: Kan jeg ikke flyve mere?

Kan jeg ikke flyve mere og bør jeg ikke flyve? Skal jeg have dårlig samvittighed og ændre mine vaner? Bør jeg tænke på miljøet og lade være? Ja de spørgsmål stilles og debatteres ofte i medierne og bestemt også flittigt, blandt rejselystne eventyrer i denne tid.

Annettes rejseklumme: Kan jeg ikke flyve mere?

Hvordan bliver det fremover?

Kan jeg ikke flyve mere og bliver dem der flyver, fremover den nye hadegruppe som skal forfølges af alle og hænges ud. Skal vi nu til at have forklædning på og gå med bukket hoved, så snart vi nærmer os en lufthavn og er i besiddelse af et bording kort.

Hvordan bliver vores samtaler fremover? Bliver de som denne?

Jeg skal til Italien i sommerferien.

Er det så en busrejse, togrejse eller i jeres egen bil? For jeg regner da ikke med det er med fly, for det er jo noget totalt miljøsvineri.

Vi ændrer vaner og hvad så?

Kan jeg ikke flyve mere og kan du ikke? Ok vi leger med tanken om, at vi holder op med at flyve og tager kun på små smutture hjemmefra, når vi har ferie. Hvad så med de penge, der bliver til overs. Sætter vi dem i banken eller bruger vi pengene til forbrug og køber ting? Måske bliver der så råd til nyt køkken, TV, bil eller? Ja, jeg ved det ikke men en ting er sikkert, pengene vil blive kanalisere ud til andre ting. Sikkert også til ting som vil belaste miljøet.

Annettes rejseklumme: Kan jeg ikke flyve mere?

Den dårlige samvittighed

Kan jeg ikke flyve mere og hvis jeg gør, hvad så med min samvittighed?

Bliver den bedre hvis jeg siger: Ja, ja jeg flyver stadig selvom det er noget miljøsvineri, men jeg gør noget.

Jeg donerer penge til at plante træer, affaldssortere, har en el-bil, køber genbrugstøj og jeg er begyndt at have en ugentlig kødløs dag. Er det nok? Får jeg så en bedre samvittighed og kan jeg dermed retfærdiggøre at jeg flyver?

Jeg er enig i, at værne om miljøet men…

Det er jo ikke fordi jeg er uenig – slet ikke. Jeg mener bestemt, at vi skal værne om vores klode, tænke på vores forbrug og tage hensyn. Jeg er da utrolig bekymret over vores klima. Det er jo ikke en ny bekymring men en har jeg har haft, i de efterhånden mange år har levet. Jeg må dog indrømme, at den moraliserende og det med at se ned på og pege fingere af folks beslutninger, er jeg grundlæggende dyb modstander af. En kultur som især medierne er rigtig gode til at puste op, finde syndebukke og få fremhævet de frelste.

Annettes rejseklumme: Kan jeg ikke flyve mere?

Kan jeg ikke flyve mere?

Selvfølgelig kan jeg det og det vil jeg fortsætte med. At flyve og dermed kunne opleve verden langt væk, er en stor del af min livstil. Flyvemaskiner er luftens busser som bringer mig fra A-B. Jeg håber selvfølgelig, at der over tid kommer andre former for brændstof og – eller andre opfindelser som bevirker, at flyvning ikke bliver så miljøbelastende.

Hvad med dig? Hvad mener du om debatten og flyver du?

Annettes rejseklumme: Kan jeg ikke flyve mere?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center