Annettes Rejseklumme: Kampen om solvognen

Kampen om solvognen, er en ting der ofte sker ved poolen, når du rejser ud i verden. Mine medrejsende mener simpelthen, at de kan eje en solvogn, så længe de har lagt et håndklæde på den. Et fænomen, jeg endnu ikke har forstået og som gentagende gange har irriteret mig.

Annettes Rejseklumme, Kampen om solvognen

Jeg glæder mig men..

Jeg ankommer til et hotel, som jeg bevist har valgt fordi hotellet har en lækker pool. Jeg ser frem til at have nogle dage, hvor jeg kan nyde solen, varmen og slappe lidt af ved poolen. Mentalt er jeg allerede på vej ned fra mit værelse og vil bade, sole mig eller halvsove. Jeg tænker, at tiden nu endelig er inde til, at jeg kan få læst en af de bøger, som jeg aldrig har tiden til at læse til hverdagen. Jeg begynder at glæde mig, men så sker det skræmmende!!!

Ingen frie solvogne

Den glade følelse i kroppen begynder at forsvinde, da jeg til min skræk ser at der ikke er nogle frie solvogne. Alle solvognene er optaget, eller er de? Jeg ved det faktisk ikke. Jeg kan se, at der ligger håndklæder på alle solvognene, men hvor er menneskerne. Hvis jeg begynder at tælle, så er der i poolområdet et mindre antal feriegæster end der er solvogne. IHHHHH nu havde jeg lige glædet mig til at ligge ved poolen og det kan jeg så ikke – ØV.

Annettes Rejseklumme, Kampen om solvognen

Hvordan bliver de spærret?

Halvt så mange mennesker som solvogne. Det regnestykke passer ikke og der skulle gå mange år, før jeg fandt du af, hvad der egentlig sker.

Gæsterne på hotellerne vågner MEGET tidligt. Det præcise tidspunkt afhænger af, hvor mange solvogne der er tilgængelig. Herefter står de op og lyssky udnytter de morgens tidlige tidspunkt. De løber som dagens første gerning, ned til poolen. Fremme ved poolen lægger de deres håndklæder på de solvogne, som de senere på dagen vil benytte. Disse mennesker mener hermed, at de bare kan spærre en solvogn og at de dermed har en ret til, at benytte solvognen, når det så lyster dem.

Annettes Rejseklumme: Kampen om solvognen

Ejer du solvognen?

Men hold da op, bare fordi du lægger et håndklæde på en solvogn, ikke er til stede og møder op sent på eftermiddagen så ejer – og eller har du da ikke, vundet hævd på en solvogn. Retten til at andre, kan bruge solvognen forsvinder ikke, fordi dit håndklæde lægger på en solvogn som du ikke benytter. Mener du dermed, at bare fordi du stod op før solen og lagde et håndklæde på en solvogn, at den dermed lige pludselig er blevet din ejendom.

Måske skulle vi prøve, at deles om de solvogne der er, så vi slipper for kampen om solvognen. Hvem ved, måske vil der hen over dagen være plads til os alle.

Annettes Rejseklumme, Kampen om solvognen

Opråb til hotellerne

Fair nok, det kan det selvfølgelig også undre mig, at hoteller ikke tilbyder flere solvogne til deres gæster. At hotellerne snildt nøjes med, at sætter 20 solvogne op ved en pool, som har plads til 100 gæster på deres hotel. At spare på solvogne, kan virke som et meget underligt sted at spare, især hvis hotellet er et typisk sol-bade-afslapnings sted. Et sted som lever af de solhungrende gæster. Derfor bliver det ofte kampen om solvognen.

Er det OK at spærret solvogne? Eller gør du det måske selv.

Annettes Rejseklumme: Kampen om solvognen

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 65 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejse:

UK roadtrip, natur fra nord til syd

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center